Ce să mănânci ca să ai tenul curat? 5 alimente obligatoriu de inclus în dietă

Orice femeie se confruntă cu diverse probleme ale tenului, însă în unele cazuri acestea sunt foarte supărătoare. Ceea ce mănânci afectează în mod direct tenul.
Poate ai constatat deja că tenul tău suferă și se manifestă violent atunci când ai o alimentație nesănătoasă și haotică. Chiar dacă cremele, măștile, machiajul sau alte tratamente de ultimă generație pot să ascundă problemele este foarte important să conștientizezi că sănătatea tenului tău este strând legată de modul în care mănânci. 

Numeroase cercetări au demonstrat faptul că unele alimente precum lactatele, dulciurile în exces, prăjelile și grăsimile saturate pot să exacerbeze problemele tenului. Dacă știi că exagerezi cu consumul acestor alimente ar fi de preferat să le omiți pe rând pentru a constata ce efecte obții asupra tenului.
Nici fumatul nu te ajută să ai un ten curat, ci din contră inrăutățește probleme deja existente și conferă un aspect tern pielii tale. 

Ca să ai un ten curat trebuie să consumi o cantitate mare de apă în fiecare zi, să dormi suficient, să nu fumezi, să nu consumi des alcool și să fii foarte atentă la alimentația ta. 

Iată ce ar trebui să mănânci ca să ai tenul curat. Aceste 5 alimente trebuie să existe în meniul tău, deoarece s-au dovedit a fi esențiale pentru un ten curat și luminos:


1. Afine

”Alimentele bpgate în antioxidanți, cum ar fi afinele, sunt foarte benefice pentru sănătatea tenului”, susține medicul dermatolog, Debra Jaliman, citat de popsugar.com 

F-ți un obicei să cumperi săptămânal afine pe care să le mănânci cu terci de ovăz, cu iaurt sau în smoothie-uri hrănitoare. 


2. Avocado

”Avocado este foarte sănătos și are proprietatea de a hidrata intens pielea datorită conținutul bogat în grăsimi bune”, mai adaugă dermatologul. Consumă în fiecare zi un sfert de avocado, fie pe toast integral, fie în salate/guacamole și nu ezita să-ți faci din când în când câte o mască pentru față folosind acest fruct cremos.


3. Orez brun și leguminoase

Orezul brun cu leguminoase (fasole boabe, mazăre, năut, linte) este o combinație excelentă pentru masa de seară, susține specialistul. Furnizează carbohidrați complecși și proteine, având capacitatea de a preveni erupțiile acneice.

”O dietă care se bazează pe alimente cu rol antiinflamator poate să prevină apariția coșurilor.
Cerealele integrale și proteinele din leguminoase intră în această categorie și te pot ajuta să ai un ten curat. Alege întotdeauna orezul brun în locul celui alb și asigură-te că îl combini cu leguminoase și verdețuri multe”
, recomandă dermatologul.


4. Semințe de dovleac

Folosește aceste semințe ca o gustare sănătoasă între mesele principale. Pentru că au un conținut bogat în zinc și grăsimi bune, semințele de dovleac pot să facă minuni pentru ten. ”Alimentele bogate în zinc curăță acneea. Acneea în sine poate să fie un simptom al lipsei de zinc”, explică nutriționistul Elizabeth Stein citat de Popsugar.com


5. Conopidă

Sulful din conopidă este cunoscut și sub denumirea de ”mineralul frumuseții”, deoarece favorizează eliminarea toxinelor, curăță tenul și-l face mai luminos. Potrivit specialiștilor, sulful este un element esențial pentru piele, deoarece sintetizează colagenul necesar pentru o piele sănătoasă și un păr strălucitor.
Consumă cât mai des conopidă, broccoli, spanac și varză kale. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod