Alune de padure beneficii

Care sunt beneficiile consumului de alune de pădure?

Crocante și gustoase, alunele de pădure sunt o gustare consistentă în orice moment al zilei. Pot fi incluse în rețetele tale preferate, le poți mânca simple sau le poți adăuga la salate, alături de fructe ori la porția de iaurt și cereale de la micul dejun. Află care sunt beneficiile consumului de alune de pădure și precis vei decide să le ronțăi mai des la mesele principale sau gustări.
Alunele de pădure pot face parte dintr-un meniu echilibrat, care furnizează organismului cantitatea optimă de vitamine și minerale, fără să se depășească necesarul zilnic de calorii. Beneficiile consumului de alune de pădure sunt multiple și merită să le mănânci zilnic pentru a-ți proteja silueta și sănătatea. Sunt surse foarte bune de vitamina E, grăsimi sănătoase, proteine și fibre. Contribuie la menținerea tonusului, reducerea rezistenței la insulină și scăderea nivelului de colesterol.

 
Iată care sunt beneficiile principale ale consumului de alune de pădure:

 
1. Stimularea digestiei

Fibrele din componența alunelor de pădure previn constipația, durerile de stomac, crampele și balonarea. O porție de 30g de alune de pădure crude conține 2,7g de fibre.
Nu ezita să le adaugi la diferite preparate pentru a stopa disconfortul digestiv.

 
2. Combaterea obezității

În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că alunele de pădure sunt utile pentru prevenirea creșterii în greutate. Persoanele care consumă o porție de alune de pădure pe zi au un risc de obezitate cu 30% mai scăzut față de cele care nu mănâncă nuci sau alune. 

 
3. Prevenirea deteriorării la nivel celular

Alunele de pădure sunt surse excelente de antioxidanți, care protejează organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. În aceste condiții reduc și previn deteriorarea celulară ca urmare a stresului oxidativ. De asemenea, oamenii de știință au stabilit că vitamina E este o componentă antioxidantă esențială pentru prevenirea cancerului.

 
4.
Scăderea colesterolului

Un meniu zilnic care conține cel puțin 30g de alune de pădure va reduce nivelul de colesterol „rău” de tip LDL, prevenind astfel afecțiunile cardiovasculare.

 
5. Ameliorarea sensibilității la insulină

Studiile realizate au demonstrat că 10g de alune de pădure consumate în fiecare zi ameliorează sensibilitatea de insulină într-un interval de 12 săptămâni, reducând astfel riscul declanșării diabetului de tip 2.

 
6. Reducerea inflamațiilor

Consumul frecvent de alune de pădure are o influență pozitivă asupra markerilor inflamatori. Astfel, alunele de pădure pot combate afecțiunile pe fond inflamator și reduc durerile asociate.

 
7. Întârzierea efectelor procesului de îmbătrânire

Datorită conținutului de vitamina E, vitamina A și vitamina C alunele de pădure previn apariția ridurilor și a semnelor de oboseală.
Această gustare crocantă îți va menține pielea netedă și luminoasă mai mult timp.

 
8. Prevenirea crampelor și a durerilor musculare

Magneziul din componența alunelor de pădure este un mineral esențial pentru reducerea tensiunii acumulate la nivelul mușchilor, a oboselii, crampelor și a durerilor. Este ideal să le consumi după fiecare antrenament la sală pentru a-ți crește rezistența fizică pe termen lung.

 
9. Prevenirea fracturilor și a osteoporozei

Alunele de pădure sunt gustarea ideală pentru femeile care trec prin perimenopauză sau sunt deja la menopauză. Magneziul pe care îl furnizează organismului menține densitatea osoasă și reduce riscul de fracturi și osteoporoză.

 
10. Combaterea stresului și a depresiei

Alunele de pădure conțin o cantitate ridicată de acid alfa linolenic, vitamine din grupul B și grăsimi de tip Omega-3.
Acest mix nutritiv are un rol de bază pentru prevenirea și neutralizarea anxietății, stresului, depresiei sau apatiei. Alege această gustare pentru a-ți proteja memoria și a crește producția de serotonină. Câteva pătrățele de ciocolată neagră cu alune de pădure sunt remediul ideal pentru a fi bine dispus și gata de noi provocări.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod