Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

Examenele îți aduc stres, emoții, recapitulare și un efort special de concentrare. Află cum te poate ajuta alimentația în timpul examenelor, în locul nopților nedormite.
De fiecare dată când se apropie examenele intri într-o stare de alertă, îți rezervi nopțile pentru a recapitula și recupera și nu mai ai timp de nimic altceva? Ei bine, un meniu adecvat te-ar putea ajuta să treci mai ușor peste această perioadă. În loc să te epuizezi complet, mai bine consumă alimente utile, care te vor ajuta să ai în continuare energie pentru a obține cele mai bune rezultate. Manualele și notițele vor deveni instrumente mult mai ușor de folosit dacă ești odihnit și poți selecta rapid informațiile de care ai nevoie. Stilul de învățare al fiecărei persoane este diferit, însă alimentația în timpul examenelor se află la baza eforturilor tale. Ritmul în care preiei informația, cât de des trebuie să recapitulezi și starea ta din ziua examenelor pot fi influențate decisiv de meniul ales. Dacă ești atent la ce consumi procesul de învățare poate fi accelerat, iar capacitatea de memorare va fi îmbunătățită.
Mâncarea de tip fast food, nopțile pierdute sau faptul că sari peste micul dejun pentru a recupera somnul din timpul nopții nu te ajută deloc să obții rezultatele pe care ți le dorești.

 
Iată cum ar trebui să arate alimentația în timpul examenelor:

 
1. Alimente antistres

Indiferent cât de aproape este examenul, nu te panica. Stresul va avea un efect negativ asupra apetitului și îți va fi greu să consumi doza necesară de vitamine și minerale. Pentru a evita problemele digestive cel mai bine este să consumi 6 mese mai mici de-a lungul zilei. În acest fel emoțiile nu vor afecta digestia, iar cu alimentele potrivite stresul va fi mult mai redus. La micul dejun consumă ouă fierte, care îți vor da multă energie și te vor face să fii mai calm. De asemenea, fulgii de ovăz sunt o opțiune indicată pentru a stimula memoria și a reduce starea de agitație. Pentru prânz sau cină încearcă să consumi cât mai des pește gras precum somonul, macroul, tonul sau heringul.
Conținutul ridicat de acizi grași de tip Omega-3 este esențial pentru relaxare și obținerea unor rezultate excelente. Dacă nu îți place peștele poți încerca semnințele de in sau de chia.

 
2. Hidratare optimă

Dacă nu consumi suficiente lichide activitatea creierului va deveni mai lentă și îți va fi din ce în ce mai greu să reții conținutul notițelor sau diferite capitole din manuale. Consumă între 8 și 10 pahare de apă pe zi pentru a te asigura că poți învăța în condiții optime. Evită cafeina pentru că va accentua deshidratarea și starea de agitație. În timp ce înveți pentru un examen specialiștii îți recomandă să tai de pe listă sucurile de tip cola pentru a nu accentua stresul general. Nu bea ceaiuri decât o dată pe zi pentru că au un efect duretic și ar putea cauza deshidratare dacă le consumi foarte des pe parcursul zilei. Apa plată simplă sau combinată cu felii de lămâie ori frunze proaspete de mentă este alegerea ideală pentru concentrare, memorare și mai puține emoții.

 
3. Surse utile de energie

În timpul examenelor ți-e poftă de dulciuri foarte des? Ei bine, nu ceda tentației pentru că ți-ai putea înrăutăți starea. Fluctuațiile glicemiei cauzate de consumul excesiv de zahăr cauzează amețeală, somnolență și oboseală, iar timpul pe care vroiai să-l dedici studiului va fi irosit din cauza alimentației inadecvate.
Dacă simți nevoia de ceva dulce, nu alege prăjiturile, gogoșile sau fursecurile. Fructele confiate sunt ideale pentru o gustare rapidă, cu multe fibre și vitamine. Îți vor da multă energie, iar fibrele din componența lor vor preveni simptomele specifice variațiilor nivelului de glicemie. De asemenea, țin apetitul sub control și te vei putea concentra doar pe învățat timp de câteva ore.

 
4. Fără sare în exces

Chips-urile, sărățelele sau alunele prăjite îți fac cu ochiul când ești foarte ocupat cu învățatul? Deși au un gust bun, nu te vor ajuta deloc să avansezi mai repede cu studiul. Din contră, excesul de sare pe care îl conțin favorizează hipertensiunea arterială și retenția de apă, așa că ar fi mai bine să le ocolești când vrei să ronțăi ceva. În schimb, ai la dispoziție alte variante sănătoase. Migdalele crude, fisticul, semințele de dovleac sau floarea soarelui sunt ideale pentru gustări crocante și sățioase în pauzele de la învățat.
Nu ai nevoie decât de 30g pentru a fi din nou în formă, gata de un nou capitol sau de recapitulare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod