8 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!

3 din 9

3. Găteşte fără foc: Tort cu portocale şi ciocolată pentru Crăciun

Pentru crustă/blat ai nevoie de:

- 1/2 cană migdale şi 1 pumn mic de nuci braziliene (poţi opta pentru orice tip de nuci, chiar şi seminţe de floarea soarelui crude);
- cacao pudră, în funcţie de intensitatea culorii pe care vrei să o obţii;
- 1/2 cană curmale curăţate de sâmburi;
- un vârf de linguriţă de scorţişoară.

Pentru delicioasa cremă ai nevoie de:

- 1 cană nuci caju înmuiate peste noapte în apă;
- zeama şi coaja de la 3 portocale mai mici;
- 1 mango (opţional, pentru un plus de culoare şi gust);
- un sfert de linguriţă cu ghimbir proaspăt răzuit;
- miere de albine, după gust;
- 3/4 cană ulei de cocos şi unt de cacao topite la abur (poţi opta şi pentru uleiul de palmier).

Pentru topping-ul de ciocolată ai nevoie de:

- miere de albine;
- cacao pudră;
- puţină apă sau zeamă de portocale, în funcţie de consistenţa dorită.
Metoda de preparare este una simplă, fără bătăi de cap:

1. Ca să prepari crusta, se mărunţesc migdalele şi nucile braziliene în robotul de bucătărie, după care se încorporează pe rând curmalele, cacaua şi scorţişoara. Crusta obţinută trebuie să fie lipicioasă şi se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.
2. Ca să prepari crema trebuie să pui toate ingredientele în blender, cu excepţia uleiului de cocos şi a untului de cacao. Vei obţine o cremă pufoasă, iar la final se adaugă uleiul de cocos şi untul de cacao care au fost topite în prealabil pe baie de abur. Se toarnă crema peste crustă şi să lasă la frigider minim 4 ore sau de seara până dimineaţa.
3. Topping-ul de ciocolată se prepară amestecând mierea de albine cu cacao şi puţină apă sau zeamă de portocală, până când obţii consistenţa dorită. Se toarnă peste tortuleţ şi se ornează apoi cu felii şi coajă răzuită de portocală.
Credit foto: Ioana Maroşan
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • www.viataverdeviu.ro pe 2 Ian 2012, 11:27
    Felicitari

    Pare un tort din alimente neprelucrate..crude ..bravo ..sanatate maxima :)

    3
    0

  • pansela pe 27 Dec 2011, 19:31
    Torturi pt revelion

    Bunesi cu aspect frumos.O sa incercsi eu.

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod