6 trucuri pentru a ajuta digestia după masa de Crăciun

Gustăm din toate câte puțin, iar digestia noastră are de suferit pentru că amestecăm multe alimente grele. Descoperă 6 trucuri pentru a ajuta dogestia după masa de Crăciun!
Crăciunul poate fi numit fără nicio exagerare sărbătoarea exceselor. După săptămânile de post premergătoare acestei sărbători, vei dori să mănânci din toate preparatele pe care le vezi în fața ta. 

Se estimează că la masa de Crăciun ne „pricopsim” cu până la 6000 de calorii. De 3-4 ori mai mult decât are nevoie organismul! Nu e de mirare, așadar, că te vei simți plină de parcă ai avea un pietroi în stomac. Dacă mai punem la socoteală și senzația de greață sau arsurile stomacale pe care fiecare dintre noi le-a avut cel puțin o dată, vom avea în față și reversul medaliei acestui festin culinar.

Totuși, pentru a preîntâmpina sau reduce efectele adverse ale unei mese atât de copioase, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta digestia. 


6 trucuri pentru a ajuta digestia după masa de Crăciun

1. Stai jos în timpul mesei

În felul acesta stomacul se va afla într-o postură relaxată și, în plus, vei putea să controlezi cât mănânci dar și viteza cu care o faci. Nu te grăbi, ai o zi întreagă în față, mănâncă încet!

2. Fă pauze între înghițituri și mestecă bine

În felul acesta vei împiedica atât indigestia cât și balonarea. Tot din acest motiv este bine să eviți să bei sau să vorbești mult în timp ce mănânci.

3. Rămâi așezat 20 de minute după terminarea mesei

În felul acesta vei ajuta procesul de digestie, permițând stomacului să rămână într-o poziție relaxată.

4. Fă o scurtă plimbare sau puțină mișcare

La o jumătate de oră după ce-ai terminat de mâncat poți să ieși la o plimbare. În felul acesta vei stimula digestia, vei arde și câteva calorii și vei evita indigestia și balonarea.

5. Stimulează digestia cu o băutură sănătoasă

Dacă ai probleme digestive, consumă înainte de masă un pahar de apă cu zeamă de lămâie. Amestecă sucul de la 1-2 lămâi cu 250-300 ml de apă la temperatura camerei.
În felul acesta vei elimina excesul de acid gastric din stomac.

6. Evită băuturile reci în timpul mesei. Acestea încetinesc digestia

Poți să consumi o băutură caldă, așa cum este ceaiul de plante. Dacă ești predispusă la indigestie ar trebui să eviți alcoolul, cofeina și băuturile reci în timpul mesei.

Un sfat universal valabil este să fii cumpătată! Nu mânca mai mult decât ai nevoie. Mai este și mâine o zi! 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod