6 toppinguri pentru clătite mai bune decât siropul

Îți plac foarte mult clătitele, dar ai vrea să reduci totalul de calorii? Încearcă noi variante de toppinguri pentru clătite care te ajută să fii mereu în formă.
Micul dejun este o masă foarte importantă deoarece, în funcție de modul în care îți începi ziua, vei avea sau nu energia necesară pentru a-ți desfășura activitatea și pentru a face alegeri sănătoase în ceea ce privește restul meniului. Astfel, indiferent dacă ronțăi un măr în drum spre metrou, savurezi o omletă acasă ori preferi să-ți iei la serviciu terci de ovăz cu felii de fructe, contează foarte mult să nu sari peste micul dejun. În timpul weekendului apar și răsfățurile culinare, iar clătitele sunt în topul preferințelor când vine vorba despre un mic dejun special. Dacă te gândești ce toppinguri pentru clătite ai putea încerca în afară de sirop, află că există foarte multe variante gustoase și sănătoase. De multe ori rețetele obișnuite devin mult mai interesante dacă revizuiești o parte din ingrediente. În afară de modificarea aluatului folosit, și toppingurile contează foarte mult. În loc să folosești mereu siropul, experimentează cu alte opțiuni.

 
De ce ar trebui să consumi mai rar sirop de arțar

4 linguri de sirop de arțar au 200 de calorii. Dacă mănânci clătite din făină albă și adaugi siropul organismul tău va reacționa prin creșterea glicemiei.
În scurt timp după aceea te poți simți obosit, nervos, obosit sau ți se poate face foame din nou. Există multe alte ingrediente de 200 de calorii pe care le poți substitui siropului, fără simptome neplăcute.

 
Iată ce alternative poți folosi ca toppinguri pentru clătite:

 
1. Unt de arahide

Conține multe proteine și grăsimi mononesaturate, care vor încetini absorbția carbohidraților din clătite, astfel încât să nu ai probleme din cauza fluctuațiilor glicemiei, iar apetitul să fie redus timp de câteva ore. În acest fel vei avea energie tot timpul, fără să apară brusc oboseala sau amețeala. O lingură de unt de arahide conține 4g de proteie, 8g de grăsimi și 100 de calorii. Contează și ce fel de unt de arahide consumi. Evită produsele cu sare, ulei de palmier sau zahăr pentru că vor avea mult mai multe calorii. Selectează de fiecare dată unt de arahide simplu pentru a obține clătite delicioase și consistente. Poți încerca și untul de migdale sau de nuci caju pentru a varia gustul.
Important este să cumperi mereu produse naturale. 

 
2. Nuci mărunțite

Sunt o sursă excelentă de proteine și de acizi grași de tip Omega-3. De asemenea, conțin fibre și te protejează împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Presară o lingură de nuci mărunțite peste clătite și vei obține o savoare crocantă și aromată. Clătitele vor fi mai consistente, aceasta fiind o variantă ideală și în cazul în care nu vrei să fie deloc dulci. Vei obține aproximativ 4g de proteine, 2g de fibre și 8g de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Ca să nu te plictisești poți folosi și fisticul, migdalele sau nucile braziliene. Dacă ai alergie la nuci, ai putea adăuga semințe de floarea soarelui sau de dovleac pentru a obține o cantitate asemănătoare de nutrienți, precum și semințe de in, de chia sau de cânepă. 

 
3. Iaurt grecesc

Este un ingredient versatil pentru toppinguri, care se poate adapta în funcție de restul ingredientelor utilizate la clătite. Potrivit nutriționiștilor, nu este indicat să alegi varianta fără grăsimi, ci iaurtul grecesc integral pentru a te asigura că organismul preia în mod eficient vitamina D și vei reuși să rărești numărul de gustări dintre mese.
Îl poți adăuga simplu ca topping la clătite sau îl poți mixa cu fructele tale preferate. Dacă nu îți plac fructele dimineața poți combina iaurtul grecesc cu ghimbir, scorțișoară sau nucșoară. În cazul în care vrei un gust mai apropiat de preparatele sărate amestecă iaurtul cu oregano, măghiran, tarhon sau cimbru.

 
4. Tahini

Dacă încă nu ai gustat această pastă de susan, este momentul să experimentezi combinând-o cu niște clătite pufoase. Conține grăsimi sănătoase și previne acumularea kilogramelor nedorite. O lingură de tahini are 8g de grăsimi și 4g de proteine. Aroma intensă merge perfect la clătite, mai ales dacă adaugi și semințe de in, nuci sau fructe. Noua variantă de clătite te va cuceri imediat.

 
5. Ulei de cocos

Îți plac clătitele simple și pentru topping nu vrei decât o aromă subtilă și o textură gustoasă? Încearcă ulei de cocos în loc de unt. Este solid la temperatura camerei ca și untul , dar în momentul în care se va topi pe clătitele calde vei obține o aroma delicată, exotică.
O lingură de ulei de cocos are 120 de calorii, iar grăsimile din componența acestui topping delicios vor reduce apetitul până la ora prânzului.

 
6. Ouă ochiuri

Dacă nu ai încercat această combinație până acum trebuie neapărat să guști clătite pufoase alături de ouă ochiuri. Vei obține un mic dejun foarte consistent, cu o cantitate importantă de proteine, care îți va da energie timp de cel puțin 5-6 ore. Un ou are 70 de calorii și 6g de proteine. Acest topping elimină rapid celulita și te ajută să ai un păr bogat și strălucitor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod