6 idei ca să mănânci ieftin și sănătos

Să mănânci ieftin și sănătos nu este atât de scump pe cât ai putea crede, de fapt, la un calcul de ansamblu ai putea observa că mâncarea sănătoasă costă chiar mai puțin decât cea care îți ticsește organismul cu grăsimi rele, zahăr, sare și alți aditivi periculoși.
Îți dorești să mănânci mai sănătos, fără să cheltuiești mulți bani, dar încă nu ți-ai dat seama cum să faci acest lucru? Iată ideile după care trebuie să te ghidezi.

1. Concepe-ți un meniu săptămânal

Conceperea unui meniu săptămânal este unul dintre primii pași pe care trebuie să-i faci spre adoptarea unei alimentații sănătoase și ieftine. De ce? Pentru că atunci când știi ce urmează să mănânci, șansele de a te abate de la plan și de a-l schimba sunt mai mici, iar cheltuielile nu cresc.
Așadar, în fiecare duminică, fă o listă cu ce ai vrea să mănânci în săptămâna care urmează.

2. Treci întotdeauna pe la piață

Dacă vrei să mănânci sănătos și ieftin, este musai să treci întotdeauna pe la piață. Legumele sunt mai ieftine aici, iar varietatea este mai mare decât în hipermarketuri. În plus, ai șansa să cumperi produse românești de sezon, mult mai gustoase decât în marile magazine. Nu uita de fructe! Ele pot înlocui cu succes dulciurile și poftele de ceva bun, însă dacă vrei să fie și ieftine, și bune, caută-le pe cele de sezon.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod