Odată cu înaintarea în vârstă, oasele noastre devin tot mai fragile. Ca să încetineşti acest proces ai la îndemână o armă puternică: alimentaţia corectă. Pentru oase mai puternice trebuie să faci alegeri alimentare sănătoase.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă următoarele doze zilnice de calciu pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos puternic:
Bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 65 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic, iar cei trecuţi de vârsta de 65 de ani de 1.300 mg/zi.
Nu uita de vitamina D care favorizează absorbţia calciului din alimente. Vitamina D se formează prin expunerea la razele soarelui. Mai poate fi obţinută din alimente precum: peşte gras, somon, sardine, ouă, ficat, cereale.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă următoarele doze zilnice de calciu pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos puternic:
La copii şi adolescenţi:
- 0-6 luni - 300-400 mg/zi;
- 7-12 luni - 400 mg/zi;
- 1-3 ani - 500 mg/zi;
- 4-6 ani - 600 mg/zi;
- 7-9 ani - 700 mg/zi.
- 10-18 ani - 1.300 mg/zi.
În cazul femeilor:
- 19 ani până la menopauză - 1.000 mg/zi;
- postmenopauză - 1.300 mg/zi;
- în timpul sarcinii - 1.200 mg/zi;
- în timpul alăptării - 1.000 mg/zi.
Bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 65 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic, iar cei trecuţi de vârsta de 65 de ani de 1.300 mg/zi.
Nu uita de vitamina D care favorizează absorbţia calciului din alimente. Vitamina D se formează prin expunerea la razele soarelui. Mai poate fi obţinută din alimente precum: peşte gras, somon, sardine, ouă, ficat, cereale.
Comentarii (2)
din titulul da dar din continut care sunt cele sase alimente ?????
Ai mai jos sub text mai multe imagini cu cele 6 alimente importante pentru sanatatea oaselor.
Posteaza comentariu