6 alimente care te îmbătrânesc. Evită-le!

Îmbătrânirea este un proces inevitabil. Nimeni nu își dorește să îmbătrânească mai repede decât ar fi normal pentru organismul său, însă problema constă în faptul că există un număr amețitor de alimente și băuturi pe care le consumăm adesea și care pot accelera procesul de îmbătrânire.
Mai jos, am enumerat câteva alimente care te îmbătrânesc și pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să profiți cât mai mult de un corp tânăr și, de ce nu, de o minte tânără. Iată care sunt acestea!

Ce alimente care te îmbătrânesc ar trebui să eviți?


1. Carbohidrații cu indice glicemic mare


Acești carbohidrați cresc rapid nivelul zahărului din sânge și duc la o îmbătrânire prematură. Motivul principal pentru care acești carbohidrați sunt nocivi se datorează faptului că procesul de dezintegrare a zahărului afectează producția de colagen (proteina care menține pielea fermă și catifelată).
Carbohidrații cu indice glicemic mare se regăsesc în alimentele extrem de dulci - orice poate fi considerat un desert. 

2. Mâncarea de la fast food


Deja nu mai este o surpriză faptul că mâncarea de la fast food nu este sănătoasă. Acizii grași trans nu se regăsesc în alimentele naturale, însă mâncarea de la fast food are un conținut bogat de acizi grași trans, deoarece multe dintre aceste produse sunt prăjite în ulei vegetal. Acizii grași trans blochează și rigidizează vasele de sânge și arterele, ceea ce duce la îmbătrânirea pielii.

3. Carnea procesată


Cârnații, salamul și orice carne sărată la care te gândești intră în categoria cărnurilor procesate. Aceste tipuri de carne conțin sulfiți și alți conservanți care cauzează inflamații la nivelul pielii.
De asemenea, conțin cantități enorme de sare. Acestea duc la apariția petelor roșii de pielii, inflamațiilor și afecțiunilor (mai ales la nivelul feței).

4. Alcoolul


În cantități mici, alcoolul poate aduce chiar beneficii organismului tău. Însă cantitățile mai mari te "ajută" să îmbătrânești mai repede. Doctor Oz a dezvăluit că o cantitate prea mare de alcool consumată regulat poate duce la apariția prematură a ridurilor, pierderea colagenului și elasticității pielii, precum și roșeață, deshidratare și inflamații la nivelul feței.
Alcoolul scade și nivelul de vitamina A din organismul tău, care este un puternic antioxidant.

5. Băuturile carbogazoase dulci


Sucurile dulci pot îmbătrâni organismul la fel de rău precum o face fumatul. Conform unui studiu, aproximativ 600 de mililitri de suc dulce pe zi pot reduce durata de viață cu 4,6 ani.

6. Cafeaua


Cafeaua este unul dintre vinovații principali ai procesului de îmbătrânire. Cofeina consumată în doze mari acționează ca un diuretic. Cu alte cuvinte, obligă organismul să elimine apă, ducând la deshidratare.
Iar deshidratarea provoacă riduri și pete ale pielii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod