6 alimente care nu sunt ceea ce par a fi

Crezi că sunt făcute din cartofi, însă unele sortimente de chipsuri au doar 42% cartofi, iar restul sunt aditivi sau diverse tipuri de făină. Vrei să ştii mai multe?
Unele alimente pe care le cumpărăm nu sunt ceea ce par, deoarece producătorii au folosit ingrediente care nu ar avea ce să caute în acel produs. Poate că nu te-ai fi gândit că chipsurile nu sunt făcute integral din cartofi, dar se pare că unii producători apelează la mult mai multe trucuri pentru a le produce. Acelaşi lucru este valabil şi pentru multe alte alimente, iar ca să te lămureşti iată o listă realizată de BrightSide cu alimentele care nu sunt ceea ce par:


1. Chipsurile

Cele mai multe sortimente de chipsuri nu sunt făcute numai din cartofi. Producătorii folosesc făina de grâu sau de porumb, alături de un amestec de amidon pentru a ajunge la produsul final, astfel că chipsurile ajung să conţină doar 42% cartofi.
Gustul este conferit de aditivi care se regăsesc în proporţie de 15%, iar 50% din compoziţia pentru chipsuri este completată de apă.

Potrivit sursei citate, o pungă mare de chipsuri este obţinută din maxim doi cartofi, restul sunt alte ingrediente.


2. Brânza topită felii pentru sandvişuri

Trebuie să reţii că majoritatea sortimentelor de brânză răzuită sau feliată nu conţin întotdeauna ingredientul principal, adică laptele. Potrivit sursei citate, pentru a face economii unii producători înlocuiesc laptele cu uleiul de palmier sau cu proteine din zer.
O brânză de calitate este făcută din lapte integral şi nu conţine deloc grăsimi vegetale.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru sosurile de brânză din comerţ care nu conţin deloc brânză. Majoritatea au aceeaşi bază, iar gustul şi culoarea sunt obţinute prin adăugarea unor aditivi care nu sunt întotdeauna de origine naturală.


3. Cafeaua instant granulată

Indiferent ce ar scrie producătorii pe ambalaj, cafeaua instant granulată nu are cum să fie un produs 100% natural, avertizează sursa citată. Este făcută din boabe de cafea care sunt mărunţite şi prelucrate cu apă fierbinte pentru a obţine pudra sau granulele.
Însă în timpul acestui proces de prelucrare, cafeaua îşi pierde foarte mult din aroma sa, iar producătorii se folosesc de diverşi arome artificiale pentru a compensa această pierdere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod