5 secrete alimentare la care apelează nutriţioniştii ca să arate bine

Ceea ce mănânci are un impact major asupra organismului tău, asigurându-ţi atât energie şi sănătate, cât şi o piele de invidiat. Află care sunt secretele unor nutriţionişti celebri!

Ceea ce mănânci are un impact major asupra organismului tău, asigurându-ţi atât energie şi sănătate, cât şi o piele de invidiat. Află care sunt secretele unor nutriţionişti celebri!

 

Alimentele pe care le consumi în fiecare zi îşi pun amprenta asupra sănătăţii tale, dar la fel de bine te ajută să ai grijă de pielea ta. Numeroase cercetări au scos în evidenţă legătura puternic strânsă dintre aspectul vizibil întinerit şi alimentaţia adoptată. Ca să te simţi bine şi să ai o piele de invidiat corpul tău are nevoie de alimente nutritive, nicidecum de produse rafinate, prăjeli şi dulciuri.

O alimentaţie care are la bază legumele, fructele, carne slabă consumată cu moderaţie, cerealele integrale, nucile, seminţele, ceaiul verde/ceaiul din plante medicinale şi un consum ridicat de apă este cea care îţi va asigura o stare de bine, energia necesară şi un ten vizibil întinerit pe măsură ce înaintezi în vârstă.



Iată care sunt alimentele şi combinaţiile secrete la care apelează nutriţioniştii din întreaga lume pentru a-ţi menţine pielea tânără şi a avea mai multă energie:

  1. Lisa Drayer, autoarea cărţii "The Beauty Diet": Infuzia de portocale

Este secretul la care apelează Lisa Drayer, autoarea cărţii "The Beauty Diet". "Adaug felii de portocale în apa plată pentru un plus de savoare şi vitamina C care stimulează producţia de colagen, esenţial pentru a păstra elasticitatea şi fermitatea pielii. De asemenea, consum câte două pahare cu apă după fiecare masă şi câte un pahar după fiecare gustare, deoarece am descoperit că acest lucru mă ajută să-mi menţin greutatea corporală şi să am mai multă energie", explică nutriţionistul.

 

 

 

  2. Kimberly Snyder, autoarea cărţii "The Beauty Detox Solution": Smoothie verde în fiecare dimineaţă

Acesta este secretul la care apelează nutriţionistul Kimberly Snyder, autoarea cărţii "The Beauty Detox Solution". "În fiecare dimineaţă beau un smoothie verde, un amestec de fructe şi verdeţuri pe care foarte multe persoane nici nu ajung să le consume pe parcursul unei întregi zile.

În plus, acest smoothie îmi conferă energie, deoarece conţine nutrienţi esenţiali pentru organism şi multe fibre care ajută la digestie", explică nutriţionistul.

 

Iată ce conţine smoothie-ul verde preparat de Kimberly Snyder:

  • o cană şi jumătate de apă plată
  • 1 salată verde
  • 3-4 beţe de ţelină
  • 2 pumni mari cu frunze proaspete de spanac
  • 1 măr acrişor
  • 1 pară
  • 1 banană
  • zeama de la o jumătate de lămâie.


Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează puţin până obţii o băutură cremoasă.


  3. Medicul Marisa Moore: Alimente bogate în acizi graşi omega-3

Acestea se regăsesc din belşug în meniul medicului Marisa Moore, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică din Statele Unite ale Americii. "Acizii gra;i omega-3 fac minuni pentru pielea ta. Mănânc somon la masă de seară de câteva ori pe săptămână. De asemenea, adaugă în smoothie-ul, terciul şi iaurtul de la micul dejun şi seminţe de in măcinate sau seminţe de chia.

Aceste combinaţii păstrează pielea elastică şi perfect hidratată", susţine specialistul.


 

  4. Keri Glassman, autoarea cărţii "The New You and Improved Diet": Ceaiul verde

Este secretul la care apelează nutriţionistul Keri Glassman, autoarea cărţii "The New You and Improved Diet". "Ceaiul verde conţine antioxidanţi care-mi apără pielea de efectele nocive ale radiaţiilor solare. Consumând două căni cu ceai verde în fiecare zi mă face să ma simt bine, deoarece consider că fac ceva bun pentru corpul meu. Astfel, acest lucru mă ajută să stau departe de alimentele nesănătoase pentru că nu vreau să anihilez efectele benefice pe care le obţin prin consumul de ceai verde", explică specialistul.

 

 

 

  5. Medicul Lindsey Toth: Mic dejun energizant

Acesta este secretul aplicat de medicul Lindsey Toth. "Amestec în terciul de ovăz un pumn cu afine congelate şi o lingură cu seminţe de cânepă decorticate.

Substanţele din afine protejează pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Seminţele de cânepă aduc un aport însemnat de proteine care îmi conferă energie şi mă ajută să mă concetrez mai bine la muncă. Fibrele din terciul de ovăz împiedică apariţia senzaţiei de foame până la prânz", explică specialistul. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod