4 beneficii pentru sănătate ale usturoiului pe care nu le știai

Este cunoscut faptul că usturoiul are beneficii importante pentru sănătate. Dar unele dintre acestea sunt mai puțin cunoscute. Află de ce ar trebui să-l consumi des
Usturoiul conține numeroase vitamine și antioxidanți care îți susțin sistemul imunitar și previn apariția bolilor. Iată câteva dintre beneficiile usturoiului pentru sănătate:

Protejează sistemul cardiovascular

Consumul de usturoi ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal și reglează nivelul colesterolului. De asemenea, protejează împotriva formării plăcilor de aterom pe interiorul vaselor de sânge datorită unui antioxidant numit alicină, ingredientului care îi oferă aroma specifică.

Scade nivelul glicemiei

Usturoiul are un efect benefic și în cazul persoanelor care suferă de diabet. Deși nu există încă date suficiente care să stabilească legătura directă dintre consumul de usturoi și reducerea simptomelor diabetului, unele studii au evidențiat că un consum moderat de usturoi scade nivelul de zahăr din sânge și stimulează producția de insulină.

Previne anumite tipuri de cancer

Oamenii de știință au descoperit faptul că usturoiul este benefic și în prevenirea anumitor tipuri de cancer, potrivit specialiștilor citați de byrdie.co.uk. Acesta acționează precum un protector la nivel celular, apărând celulele de substanțe cu efect carcinogen.
Are în același timp un efect detoxifiant, eliminând toxinele care ar putea provoca degradarea celulelor și apariția cancerului.

Are proprități antibacteriene și antimicrobiene

Poate ai auzit că unii oameni își pun un cățel de usturoi în ureche atunci când au o durere de ureche sau chiar de măsea. Se pare că nu este doar un leac băbesc fără efect, ci există dovezi științifice care demonstrează eficiența unor astfel de metode. Consumat crud, usturoiul are un puternic efect antibacterial, antimicrobian și antifungic.
Iar toate aceste calități îl transformă într-un aliat important pentru afecțiuni precum răcelile și gripele comune, infecții respiratorii, toxiinfecții alimentare sau candidoză. Dacă este gătit, usturoiul nu mai are efecte benefice la fel de puternice ca atunci când este consumat crud.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod