12 tehnici secrete pentru rețete delicioase

Vrei să îmbunătățești gustul rețetelor clasice? Încearcă ingredientele secrete care te vor face să redescoperi preparatele tale favorite.
Există cu siguranță un set de rețete pe care te-ai obișnuit să le pregătești pentru cei dragi, dar după un anumit interval pot deveni plictisitoare dacă nu iei măsuri pentru a crea o aromă aparte. Dacă utilizezi câteva secrete dezvăluite de maeștrii bucătari nu vei avea nicio problemă când vrei să obții un deliciu pe gustul tuturor, chiar dacă nu poți petrece ore întregi în bucătărie. Tehnicile adecvate economisesc timp, dar rețetele tale vor fi extrem de apreciate de musafiri sau de membrii familiei.

 
Iată ce tehnici secrete îți vin în ajutor pentru a da o nouă savoare rețetelor obișnuite:

 
1. Guaccamole cu iaurt

Iaurtul cremos va îmbunătăți imediat savoarea guaccamole, adăugând un plus de proteine. Nu ezita să-l amesteci cu restul ingredientelor pentru un plus de proteine și o aromă intensă.

 
2. Suc de lămâie la paste

Uită de sare atunci când fierbi pastele. Mai bine stoarce o jumătate de lămâie.
Vei reduce foarte mult conținutul de sodiu al prearatului final, iar pastele vor avea un gust deosebit și își vor menține textura fermă mai mult timp.

 
3. Cafea la friptură

Vrei să obții o friptură fragedă și gustoasă? Cafeaua măcinată este soluția ideală. Amestecă 2 linguri de cafea măcinată cu paprika, pudră de chilli, chimen, piper negru și sare, plus un vârf de cuțit de zahăr brun. Presară acest amestec peste friptura de pe grătar, iar la final aroma va fi cu totul specială și carnea nu se va usca prea mult.

 
4. Ridiche neagră la salata orientală

Datorită cartofilor din componența ei, salata orientală poate avea un gust prea acru deoarece cartofii preiau rapid aroma oțetului. Potrivit experților, este ideal să pregătești rețeta clasică, iar la final să adaugi 3-4 linguri de ridiche neagră rasă fin. Amestecă bine și savurează.

 
5. Smântână la sosul pentru paste

Pentru a obține un sos cremos folosește 4-5 linguri de smântână. Lasă la foc mic până când smântâna se armonizează cu restul ingredientelor sosului.
Fii atent să nu dea în clocot pentru că gustul final ar putea fi compromis. Amestecă noul sos cu pastele și servește presărat cu pătrunjel sau mărar proaspăt.

 
6. Sos de mere la chiftele

Este un truc folosit de zeci de ani. Chiftelele vor rămâne fragede mai mult timp datorită proprietăților sosului de mere. Combină carnea tocată de porc sau de vită  cu ouă, crutoane, sare, piper negru și sos de mere. Trece chiftelele prin făină neagră, apoi rumenește-le  la cuptor. 

 
7. Biscuiți cu aromă de brânză la șnițelele de pui

Ți-e poftă de șnițele? Cele din piept de pui se prepară foarte rapid, dar acum poți varia gustul pentru un plus de savoare. Mai întâi ține bucățile de carne într-un mix de lapte și suc de lămâie, timp de 2-4 ore. După aceea prepară un amestec din ouă bătute, făină și biscuiți cu gust de brânză mărunțiți. Prăjește-le sau rumenește-le la cuptor și vei redescoperi ce înseamnă șnițelele gustoase. 

 
8. Dressing la supă de legume

Aroma obișnuită a supei poate fi îmbunătățită rapid dacă folosești 4-5 linguri de dressing pe bază de brânză cu mucegai. Nici nu vei recunoaște clasica supă de legume.

 
9. Sprite pentru cotlete aromate

Combină o cană de Sprite cu ½ cană de nectar de piersici sau suc de ananas și o lingură de sos Worcestershire. Pune acest amestec peste cotletele de porc, înfășoară-le în folie de aluminiu și lasă la cuptor la foc mic, timp de 2 ore. 

 
10. Ceai negru la sosul pentru friptură

Este foarte simplu să faci un sos aromat pentru carnea de pui sau de porc. Combină ½ ceapă roșie cu 1 lingură de ulei de măsline, o cană de zeamă de pui, ½ cană de suc de portocale și 2 pliculețe de ceai negru.
Dă în clocot și lasă la foc mic până când lichidul a ajuns la ¾ cană. Scoate pliculețele de ceai și adaugă 1 lingură de miere și ½ lingură de unt. 

 
11. Piure instant de cartofi la focaccia

Pregătește fulgii de cartofi conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă la răcit 10 minute. Amestecă făina și sarea într-un bol mare, fă un gol în mijloc și adaugă cartofii și drojdia pentru a obține o nouă variantă de focaccia.

 
12. Fulgi de ciocolată neagră la chilli

Pentru momentele în care vrei să prepari o rețetă de chilli vegetarian folosește fulgii de ciocolată neagră pentru a intensifica aroma. După ce ai pregătit chilli, ia preparatul de pe foc și adaugă 3 linguri de fulgi de ciocolată, sare și piper. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod