Capatani de usturoi proaspat

10 motive pentru care trebuie să consumi în fiecare zi usturoi

Usturoi

6.Usturoiul este un laxativ natural dovedit

Consumat constant în cantități moderate, amestecat cu produse lactate fermentate sau cu ceapă, usturoiul contribuie la stimularea mișcărilor peristaltice ale pereților intestinali, ceea ce conduce la o mai mare mobilitate a scaunului.

7. Calmează durerile acute

Dacă suferi de nevralgii, dureri de dinți, dureri de urechi, artrită, reumatism, consumă usturoi în mod regulat, deoarece se poate dovedi unul dintre cei mai buni aliați ai tăi în calmarea durerilor. De asemenea poate fi folosit și în calmarea durerilor menstruale și alungarea grețurilor matinale și a sindromului premenstrual.

8. Ajută la decongestionarea căilor respiratorii superioare

Este un antiseptic puternic, cu efect rapid asupra infecțiilor de la nivelul gâtului, nasului și urechilor.

9.Este un tonifiant al sistemului nervos

Dacă te simți obosită, lipsită de vlagă, irascibilă, deprimată, consumă usturoi în stare crudă sau ca tinctură alcoolizată, deoarece va contribui la relaxarea sistemului nervos, reducerea nivelului de stres și asigurarea unui tonus pozitiv.

10.Usturoiul contribuie la purificarea sângelui

Sângele are un rol extraordinar de important în organism, are rolul de a conduce oxigenul și substanțele nutritive la celule și de a prelua deșeurile și dioxidul de carbon pentru a le elimina din organism. Ajutând la purificarea sângelui, usturoiul contribuie implicit la sănătatea întregului organism.

Consumul regulat de usturoi îți va aduce o mulțime de beneficii iar corpul tău se va bucura de o sănătate de fier.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod