Vrei sa slabesti? Bea apa inainte de masa

Stiai ca apa reprezinta un aliat de nadejde in lupta pentru o silueta frumoasa? Cel putin asta sustin oamenii de stiinta americani care au descoperit ca apa, consumata inainte de masa, poate face minuni.
Ai redus numarul caloriilor si ai renuntat la micile delicii culinare pentru a pierde cateva kilograme, insa totul in zadar. Stiai ca apa reprezinta un aliat de nadejde in lupta pentru o silueta frumoasa? Cel putin asta sustin oamenii de stiinta americani care au descoperit ca apa, consumata inainte de masa, poate face minuni.

Brenda Davy, profesor in nutritie la Virginia Tech si autorul studiului, sustine ca doar doua pahare de apa inainte de masa ajuta la reducerea greutatii corporale. Rezultatele studiului au fost prezentate in cadrul intalnirii organizate in acest an de Societatea Americana de Chimie din Boston.

"Studiile anterioare au aratat ca persoanele care consuma doua pahare de apa inainte de masa, consuma cu 75 - 90 mai putine calorii. In cel mai recent studiu am observat ca persoanele care consuma apa inainte de fiecare masa reusesc sa piarda cu aproximativ 2 kilograme mai mult fata de cei au acest obicei," explica Brenda Davy, citata de ScienceDaily.

La studiu au participat 48 de voluntari cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani care, in aceasta perioada, au urmat o dieta saraca in calorii.
Timp de 3 luni, jumatate dintre acestia au consumat cate doua pahare de apa inainte de fiecare masa. La sfarsitul perioadei de studiu, cercetatorii au observat ca participantii care au marit consumul de apa au reusit sa slabeasca aproximativ 7 kilograme, iar cei din cel de-al doilea grup 5 kilograme. Nu numai ca au reusit sa scape de mai multe kilograme, insa cei care au consumat apa inainte de masa au reusit sa se mentina la greutatea obtinuta si chiar sa mai piarda kilograme in anul care a urmat.

Recomandarea cercetatorilor este de a se mari consumul de apa si de a reduce pe cat posibil al bauturilor dulci si bogate in calorii.


Cum te ajuta apa sa slabesti?


Prin simplul fapt ca nu contine calorii si da senzatie de satietate. Potrivit cercetatorilor, apa reduce senzatia de foame si astfel te ajuta sa mananci mai putin.
Desi acelasi efect il au si alte bauturi, spre deosebire de apa, acestea sunt bogate in calorii si nu sunt recomandate in cura de slabire.

De asemenea, apa ajuta stomacul sa proceseze mancarea mai repede si mai eficient si contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la transportul nutrientilor spre celule. Deshidratarea, lipsa cantitatii necesare de apa din organism, provoaca stari de oboseala, lasandu-ne lipsiti de energie.


Care este cantitatea de apa recomandata?


Zilnic, pierdem apa prin respiratie, transpiratie, urina si prin procesul de digestie. Pentru ca organismul sa functioneze corespunzator, trebuie sa inlocuim cantitatea de apa pierduta, consumand lichide si alimente care contin apa.

Cu totii cunoastem regula de 8 pahare de apa pe zi (aproximativ 1,9 l). De asemenea aceasta regula poate fi schimbata si in "consuma 8 pahare de lichide pe zi", pentru ca si alte bauturi pot conta la totalul recomandat.
 


Cine trebuie sa consume mai multa apa?


In timpul antrenamentelor sau al unor activitati care te fac sa transpiri, trebuie sa consumi o cantitate mai mare de apa. Cantitatea in plus de lichide depinde de intensitatea exercitiilor, de transpiratie si de durata activitatii.

Temperaturile ridicate te pot face sa transpiri mai mult decat de obicei si, din acest motiv, cantitatea de lichide consumate trebuie sa creasca.

Un alt factor care trebuie sa determine o crestere a consumului de lichide este starea de sanatate. Febra, voma si diareea provoaca o pierdere in plus de lichide de la nivelul organismului. In aceste cazuri ai nevoie de mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea. De asemenea, consuma mai multa apa si daca te confrunti cu infectii urinare sau pietre la rinichi. Exista si afectiuni ale ficatului sau rinichilor in care este indicat sa reduci consumul de lichide.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza reprezinta o alta categorie care are nevoie de un surplus de lichide pentru a-si mentine hidratarea.
Specialistii recomanda femeilor insarcinate sa consume 2,3 l de lichide zilnic, iar femeilor care alapteaza 3,1 l.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Erika pe 10 Mai 2012, 13:09
    Beti apa dimineata, pe stomacul gol !!!

    Eu cand ma trezesc beau un pahar de apa pe stomacul gol pentru ca organismul se deshidrateaza pe timpul noptii si pentru digestie. In timpul zilei mai beau uneori chiar 2 l de apa, alteori 1l jum. Acum un an de zile vroiam sa dau jos 15 kg si am inceput sa iau niste pastile Chilliburner de slabit si sa beau apa pe stomacul gol. Am scapat de kilograme, dar mi-am pastrat si acest obicei sanatos de a bea apa multa :) Dar nu beau niciodata apa in timpul mesei sau dupa masa !!!

    0
    0

  • dana pe 1 Sep 2010, 17:01
    Vrei sa slabesti ?....

    Stiti fetelor e un banc : radio Erevan este intrebat daca e adevarat ca poate fi folosit un pahar cu apa ca sa nu ramai gravida. Nelamurirea era cand. Inainte sau dupa. Rasouns : in loc de. Deci daca vreti sa slabita inlocuiti mancarea cu cate un pahar de apa. Slabesti 100%. Cred ca mi s-a acrit de atatea sfaturi.

    0
    0

  • ricamil pe 26 Aug 2010, 11:32
    parere

    F bun articolul,ne ajuta f mult sa slabim si sa fim informati cu mai multe amanunte...si eu de cand mi am schimbat stilul de alimentatie beau cate 6-8 pahare cu apa si am inceput sa beau si dim si seara cate un pahar cu apa plata ,sucul de la o jum lamaie si o jum de lingurita cu miere de albine...si ma simt deosebit de bine ...si incepe din nou scaderea in greutate....

    1
    0

  • dana pe 25 Aug 2010, 10:24
    Vrei sa slabesti ?....

    Un articol de bun simt. Nu totdeauna citim si argumente pro si contra. Da, exista afectiuni la nivelul ficatului sau al rinichilor care nu permit consumarea lichidelor in cantitate mare. Si cititorilor trebuie sa li se atraga atentia.

    0
    0

  • alina arghirescu pe 25 Aug 2010, 10:22
    sunt putin cam nelamurita

    daca este adevarat ca apa bauta inainte de masa ajuta la digestie,atunci sducurile gastrice nu se dilueza ?? cu cat timp inainte putem bea apa ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod