Variante de meniu pentru Craciun

Cu siguranta ca fiecare vom sarbatori cum se cuvine Craciunul si ne vom infrupta din bunatatile preparate cu aceasta ocazie. O masa diferita de cea traditionala, care este faimoasa prin bogatia de grasimi saturate si colesterol poate fi optiunea perfecta pentru persoanele care tin cura de slabire.
Iata o optiune care poate inlocui o masa bogata de Craciun, deoarece este mult mai usoara si mai echilibrata din punct de vedere alimentar.

Meniu bogat de Craciun
  • Alune si stafide;
  • Aseaza frunze de salata verde pe fundul farfuriei si apoi adauga somonul, maioneza si bucatile de unt;
  • Curcan la cuptor umplut cu diverse combinatii de legume;
  • Sunca garnisita cu ananas si cirese servite cu un sos;
  • Cartofi copti la cuptor;
  • Budinca de unt cu brandy, crema din lapte si inghetata;
  • Sampanie.


Meniu light de Craciun
  • Bucati de pepene in brandy, decorate cu ghimbir si cirese;
  • Friptura de curcan;
  • Salata de cartofi cu iaurt, verdeturi si sos de mustar;
  • Salata mixta de salata verde, rosii, castraveti, masline, ardei verde taiat felii, inele de ceapa si branza Feta.
    Asortate cu un sos dupa preferinta;
  • Salata de morcovi cu zeama de portocala;
  • Salata de fructe cu suc de caise;
  • Cafea;
  • Sampanie.

In urma alegerii unei optiuni dintre cele doua tipuri de meniu, iata care ar fi detaliile nutritionale in cazul femeilor si barbatilor in jur de 30 de ani, angajati in activitati fizice usoare.


Barbati

Meniul bogat de Craciun: 8990 de kcal, 119 g grasimi din care 45 g grasimi saturate, 320 mg colesterol Meniu light de Craciun: 4305 kcal,36 g de grasimi din care 10 g grasimi saturate, 250 mg colesterol.



Femei

Meniu bogat de Craciun: 6663 kcal, 88 g grasimi din care 33 g grasimi saturate, 250 mg colesterol.
Meniu light de Craciun: 3166 kcal, 25 g grasimi din care 8 g grasimi saturate, 100 mg colesterol.

Diferentele dintre cele doua constau in faptul ca o persoana care opteaza pentru meniul bogat de Craciun consuma 70-73% din necesarul zilnic de energie la o singura masa (incarcand organismul de grasimi, in special saturate si de colesterol), in vreme ce optiunea pentru meniul light de Craciun este cea mai indicata deoarece nu se consuma decat jumatate, adica 33-35% din necesarul zilnic la o singura masa (organismul nu este supraincarcat de grasimi saturate si colesterol).


Daca te gandesti la temperaturile scazute din timpul iernii nu ti se pare ca meniul light de Craciun suna mai incitant? Asta in cazul in care, bineinteles esti preocupat/a de silueta si de sanatatea organismului, prin reducerea consumului de grasimi. De ce sa nu incerci acest meniu light in una dintre zilele de sarbatoare si sa vezi daca nu te simti mai sanatos/a si mai usor/a?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod