Tort de ciocolată cu avocado în loc de ouă și unt

Odată ce vei încerca acest tort de ciocolată cu avocado vegan, nu vei mai vrea să revii la cel tradițional cu ouă și unt!
Este ușor de preparat, are o glazură delicioasă și, de asemenea, un conținut bogat de ciocolată și grăsimi sănătoase. Nu va mai trebui să lucrezi cu ouă crude și vei putea gusta și aluatul, pentru că, după cum spuneam, nu vei mai avea ouă crude printre ingrediente. Iar probabil că cel mai important test va fi atunci când vor gusta și cei dragi. Iată cum poți prepara și tu acest tort de ciocolată cu avocado în loc de ouă și unt!

Ingrediente

 
pentru tort:

3 căni cu făină
5 linguri de pudră de ciocolată neagră
2 lingurițe de praf de copt
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1/4 cană de ulei
1 avocado copt, pasat 
2 căni cu apă
2 linguri cu oțet de mere
2 lingurițe de esență de vanilie
2 căni cu zahăr

pentru glazură:

2 avocado coapte, făcute piure
2 căni de zahăr pudră
5 linguri de pudră de cacao

Mod de preparare

Dificultate: medie

Timp preparare: 1h 30min

Se încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ung cu puțin ulei și se presară făină în două tăvi rotunde de copt. 

Într-un bol mare, se amestecă primele cinci ingrediente: făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. 

Într-un alt castron, se amestecă uleiul și următoarele patru ingrediente (fructul de avocado pasat, apa, oțetul de mere și esența de vanilie).
După ce ai amestecat bine și ai o compoziție omogenă, se adaugă și zahărul.

Se toarnă amestecul cu avocado în făină și celelalte ingrediente și se amestecă bine, până când observi că nu mai există cocoloașe. Se împarte aluatul în mod egal între cele două tăvi rotunde de copt. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute și se verifică dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori. Dacă aceasta iese murdară, mai trebuie să lași aluatul să se facă.

Pentru glazură, se amestecă toate ingredientele într-un castron mare cu ajutorul unui mixer electric, până când obții o compoziție omogenă și aerată.
Lasă cele două jumătăți de tort în tăvi să se răcească, apoi scoate-le din cuptor și mai lasă-le încă 15 minute pentru a se răci complet. Adaugă un strat de glazură pe prima jumătate de tort, apoi adaugă cealaltă jumătate. Adaugă glazura rămasă pe partea de sus a tortului. Dacă vrei să glazurezi tot tortul, trebuie să dublezi cantitatea de glazură folosită.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod