Te ingrasi de sarbatori?

Te gandesti oarecum cu groaza ca nu vei rezista tentatiilor si te vei intoarce din concediu sau vacanta cu kilograme in plus? De acord ca nu este universal valabila aceasta teorie, depinzand de fiecare organism in parte. Exista totusi cateva idei acceptate de multi dintre noi referitoare la "acumularea kilogramelor de sarbatori". Important este sa nu te resemnezi in fata ideii ca "oricum ma ingras de sarbatori", ci sa fii cumpatat/a si sa mananci din toate, dar cate putin.
1. Fiecare se ingrasa putin (fie si cu cateva grame) in concediu sau vacanta, asa ca nu-mi fac probleme.

Ei bine, inainte de a accepta aceasta idee gandeste-te la vacantele/concediile pe care le ai pe parcursul unui an si fa o socoteala cate kilograme ai acumula. Sigur ca nu este dramatic daca este vorba de o oscilatie mica de 1-2 kilograme, dar ar fi bine daca ne-am putea pricopsi cu totii doar cu atatea kilograme in plus. Asa ca ar fi mai bine sa fii precaut/a.


2. Imi pot permite "sa trimit si dieta in vacanta", ca ma voi descurca eu dupa.


Nu face acest lucru pentru ca s-ar putea sa nu mai poti reveni la greutatea precedenta. Caloriile in exces sunt excat pe gustul celulelor grase, care de abia asteapta sa le asimileze.


3. Tin post in fiecare zi si de sarbatori am sa pot manca tot ce vreau eu.

Total gresit. Postul nu inseamna infometare. Nu vei rezolva absolut nimic daca iti vei priva organismul de substantele nutritive, decat sa te napustesti mai apoi asupra alimentelor fara sa mai tii cont de calorii. Cea mai buna strategie pentru a-ti controla greutatea este o dieta saraca in calorii si bogata in fibre (broccoli, morcovi, conopida, cereale).
Este chiar recomandat sa mananci de mai multe ori, insa in cantitate mai mica.

O gustare sanatoasa si usor de preparat este sa iei o punga de legume congelate in diverse combinatii, sa le dezgheti 5 minute in cuptorul cu microunde sau la cel de la aragaz. Lasa-le putin sa se raceasca si apoi adauga niste unt.


4. Nu pot tine cura de slabire cand iau cina in alta parte

Invata sa spui NU cu tact. Nu te mai gandi ca daca nu servesti din unele mancaruri prepagite de gazde, acestea te vor percepe ca fiind nepoliticoasa sau nerecunoscatoare.
Daca explici situatia, trebuie sa inteleaga. Si pana la urma ai dreptul sa mananci ce vrei tu si in cantitatea pe care o vrei.


5. Familia mea nu va fi multumita daca nu respect meniul traditional de sarbatori

Bineinteles ca acesta este exact ingredientul care da farmec intregii sarbatori. Insa, daca schimbi pe ici si colo, privand mancarea de cateva grasimi in plus nu va fi nicio problema. Astfel vei putea consuma o masa sanatoasa, fara sa iti faci mustrari de constiinta ca ai mancat prea mult din ce este interzis.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lena pe 29 Dec 2006, 11:47
    e cam greu sa ta abtii cand stii ca toti m\ninca mancarea traditionala

    eu una sunt pofticioasa dar ffffffffff , si de asta mie si greu sa dau jos ale 3-4-5 kg, nu stiu nici eu exact kat tb dar am niste pb. grave la stomac si nu stiu ce analize sa-0mi fac.este pe baza de fond nervos dar de acuma a recidivat, e de capu lui as ca cine e pofticios nu are cum sa scape de kg in plus

    0
    0

  • danastanciu pe 19 Dec 2006, 15:08
    Sarbatori sanatoase

    Saebatoriile pot fi frumoase chiar daca nu avem pe masa toate preparatele din porc , ele mai pot fi inlocuite si cu alte alimente mai putin daunatoare , cel maiimportant lucru este sa fim sanatosi si impreuna cu cei dragi in ziua de Craciun ! La multi ani !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod