Super dieta premaritala

Cea mai importanta zi din viata ta se apropie din ce in ce mai mult. Ai gasit rochia perfecta si ai cumparat-o din timp. Daca ce te faci daca te-ai mai ingrasat putin si nu incapi in ea? Urmeaza aceste cateva sfaturi si visul tau "cu nunta ca-n povesti" nu va avea de suferit din pricina kilogramelor.
Apa, apa si iar apa

Hidratarea este foarte importanta. Apa ajuta la eliminarea toxinelor si a celulitei, imbunatateste digestia, te scapa de cearcane si iti da senzatia de satietate. Cateva trucuri pentru a consuma cantitatea zilnica necesara de apa:

  • tine o sticla cu apa langa pat. Bea jumatate inainte de a te pune la somn si cealalta jumatate chiar cand te trezesti dimineata;
  • bea o cana cu apa inainte de fiecare masa;
  • inarmeaza-te cu o sticla de 0,5 l in poseta/rucsac ca sa ai provizii de apa pe parcursul zilei, daca nu ajungi acasa.


Scurte plimbari in fiecare zi

La inceput limiteaza-te la 10 minute, daca simti ca nu prea ai chef de plimbare. Apoi pe masura ce iti intra in rutina, vei petrece mai mult timp ratacind pe strazi sau in parc. Daca nu vrei sa te plimbi singur/a si niciunul dintre prieteni nu este disponibil, incearca sa iei un mp3 player cu tine pentru a te delecta cu muzica ta preferata.


Mananca sanatos

1. Sunt recomandate 6 mese pe zi. Nu te panica, este mai usor decat pare. La fiecare 3-4 ore cand faci o mica pauza manaca ceva usor, astfel incat organismul tau va digera mai rapid portiile mici. De exemplu poti sa mananci la 7:00, la 10:00, la 13:00, la 16:00, la 19:00 si la 22:00.

2. Incearca sa limitezi portiile (de legume, carne, carbohidrati) la cantitatea care ar incape in palma ta.

3. Este recomandat sa incluzi in dieta o proteina, un carbohidrat, o leguma si un fruct la fiecare masa. Iata si o mostra de plan de meniu care te poate ajuta sa te hotarasti asupra alimentelor pe care le poti consuma.

Prima masa: un shake cu proteine; laptele sa fie semi-degresat;
A doua masa: 1/2 mar si branza de vaci (sau iaurt);
A treia masa: piept de pui fiert (fara pielita) cu o portie mica de salata de legume;
A patra masa: branza si cealalta jumatate de mar;
A cincea masa: o bucata de carne slaba, orez (sau cartofi) si legume;
A sasea masa: budinca de ciocolata cu continut scazut de grasime amestecata cu pudra de proteine.

4. Alege-ti o zi pe saptamana pentru a da frau liber tentatiilor culinare care ti-au facut cu ochiul pe parcursul saptamanii. Fie ca acestea sunt pastele, prajiturile, inghetata sau ciocolata... Nu-ti face griji ca te vei ingrasa facand acest lucru, deoarece organismul tau a fost obisnuit timp de 6 zile sa manance numai alimentele "curate". Astfel il poti pacali, numai cu o conditie: in ziua urmatoare revii la meniul adecvat.


Alimente minune

Avocado - este bogat in grasimi monosaturate care sa-ti pastrezi supletea si fermitatea pielii. Incearca sa consumi avocado de cateva ori pe saptamana; este delicios cu sos vinegreta.

Nucile de Brazilia - fac adevarate minuni pentru par, piele si unghii. Cosuma zilnic 2-3.

Rodiile - sunt bogate in vitamina C si antioxidanti care confera stralucire pielii. Consuma in fiecare zi cate un pahar de suc de rodii.

Strugurii - contin 20 de antioxidanti si au proprietatea de a preveni aparitia ridurilor. De asemenea, protejeaza si impotriva varicelor.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Paul pe 19 Aug 2008, 14:48
    Mancatul dupa ora 6???

    Nutritionistii spun CLAR: Dupa ora 18 nu mai mancati nimic pentru ca noapte alimentele se digera mult mai greu si riscati sa luati in greutate.

    0
    0

  • adelina pe 30 Aug 2007, 13:43
    cum imi pot prepara shake'ul cu proteine?ce ar trebui sa contina?

    ce ar trebui sa contina shake'ul?....din ce il pot prepara?

    0
    0

  • mirela pe 7 Iul 2007, 14:44
    super

    interesanta reteta asta.....sincer nu am tinuto pana acum dar am sa incerc....e usoara

    0
    0

  • Anda pe 31 Mai 2007, 23:36
    dieta miresei

    Dupa cate vad eu, dieta asta e bazata pe cartea "Body For Life" - se gaseste si in Romania. E o dieta eficienta si se slabeste incet si mie nu mi-e niciodata foame. Eu ma tin de regulile acestei carti cam de 3 luni si am slabit 11 kg fara efort. Ideea e ca, atunci cand ati mancat ceva ce nu tinea de regim, ex un cheeseburger sau pizza, sa nu luati atitudinea de "am dat-o in bara oricum asa ca mananc cat pot" Daca va tineti cam 80% din timp, va deveni un stil de viata sanatos fara sa va dati seama. :) succes ps. nu va bazati pe regimul acesta pentru slabire urgenta pe ultima suta de metri.

    0
    0

  • loredana pe 2 Mar 2007, 23:08
    criza miresei

    mai eu cred ca ceea ce ati scris este corect. mai multe detalii totusi

    0
    0

  • carisma pe 13 Feb 2007, 15:07

    Da sunt de acord cu apa ,pentru ca in opinia mea e importanta si da o oarecare prospetime fetei iar si eu tin in poseta niste bomboane sau biscuiti cand plec la drum si daca mie foame manc o bomboana si nu simt foamea. Si cred ca si ce mananci e important.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod