Slăbit rapid: 10 fructe şi legume de toamnă care te ajută să scapi de kilograme

Un regim de slăbire de toamnă poate utiliza la maxim de beneficiile unor fructe şi legume de sezon, gustoase şi utile atunci când încerci să slăbeşti fără să-ţi pui în pericol imunitatea. Iată 10 fructe şi legume de toamnă care te ajută să slăbeşti.
Un regim de slăbire de toamnă poate utiliza la maxim de beneficiile unor fructe şi legume de sezon, gustoase şi utile atunci când încerci să slăbeşti fără să-ţi pui în pericol imunitatea. Iată 10 fructe şi legume de toamnă care te ajută să slăbeşti.

Renunţă la carnea grasă şi la junk food pentru a te bucura de câteva fructe şi legume ideale pentru un regim de slăbit de toamnă.

Sfeclă roşie

Dulce şi bogată în fibre, sfecla roşie îţi poate satisface poftele fără un aport prea mare de calorii. Conţinutul de zahăr nu este atât de ridicat încât să te îngraşe, iar sfecla este şi bogată în folat, compus ce face parte din complexul de vitamine B, utile organismului tău în timpul unei diete.

Pere

Cu acelaşi număr de calorii ca un măr, o pară îţi oferă un gust mai dulce şi aromat şi este o gustare ideală între mese pentru un regim de slăbit de toamnă.
Alege perele cultivate pe plan local, ce au fost tratate chimic mai puţin pentru a-şi menţine prospeţimea.

Broccoli

Legumă bogata în vitaminele C şi A, broccoli are un conţinut de calciu la fel de ridicat ca jumătate de felie de brânză, dar fără urmă de grăsimi. Utilizează broccoli la supe de legume cu care îţi începi masa şi vei mânca mai puţin la felul doi.

Rodie


Seminţele de rodie, cu un continut ridicat de vitamina C, pot aroma în mod plăcut diferite gustări fără să adauge calorii. Utilizează-le la salate sau păstrează-le pentru un desert cu conţinut caloric minim.

Păstârnac


Deşi nu are culorile intense ale altor legume de toamnă, păstârnacul poate aroma uşor mâncărurile şi are un conţinut nutriţional important.
Fibrele şi carbohidraţii complecşi din păstârnac prelungesc digestia astfel încât pofta de mâncare revine mai greu.

Curmale

Ideale ca desert dulce ce provoacă o senzaţie de saţietate mai repede ca alte fructe, curmalele sunt o sursă importantă de fibre. În plus, aceste fructe au şi un conţinut ridicat de fier, iar textura le face la fel de săţioase ca şi bomboanele.

Dovleac

Plin de fibre, dovleacul nu are de ce să lipsească din niciun regim de slăbit pentru toamnă. Poate fi copt şi sau folosit la supe sau deserturi, iar seminţele sale
conţin grăsimi monosaturate ce pot înlocui cu succes alunele şi nucile ce au un conţinut caloric mai mare.

Mandarine

Mai dulci ca portocalele, mandarinele combinate cu miere pot fi un desert satisfăcător care să te facă să uiţi de alte sacrificii alimentare.
Mandarinele au un conţinut ridicat de fibre şi apă, şi pot fi incluse şi în orice salată de toamnă atunci când sunt acrişoare.

Varză de Bruxelles

O porţie de varză de Bruxelles îţi oferă un conţinut ridicat de fibre, alături de vitamina A, adăugând mesei tale mai puţin de 30 de calorii. Poate fi utilizată şi pentru supe de legume săţioase care te ajută să uiţi de fripturi şi prăjeli.

Mere


Considerate de mulţi un element cheie al dietelor de toamnă, merele sunt bogate în pectină şi alte fibre care asigură senzaţia de saţietate cu mai puţine calorii. Pot fi cea mai bună gustare de-a lungul zilei, iar pentru un desert delicios, coace-le şi presară pe ele scorţişoară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod