Sfaturi pentru reusita dietei

Cand incepem o dieta este important sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:
1. Bea 2-2,5 litri de apa pe zi. Numai asa se pot elimina toxinele. Nu uita: corpul nostru este 75% apa !!!

2. Evita consumul de sucuri carbogazoase. In primul rand baloneaza (creste volumul stomacului si totodata volumul de alimente pe care le vom consuma pentru a ne satura va fi  ai mare) si contin multe calorii datorita continutului de zahar. Un pahar de suc are aproximativ 200 calorii. Sucurile naturale (preparate de noi, in casa), ceaiurile si apa sunt sanatoase si se recomanda fara interdictii. Mierea este un indulcitor sanatos si plin de elemente nutritive. Dar nu se va exagera! Este bogata in calorii, dar poate inlocui cu success zaharul.

3. Limiteaza la maximum consumul de cafea, tutun, alcool. Irita stomacul, iar cafeaua si tutunul favorizeaza aparitia celulitei. (Ocazional un pahar de vin este chiar sanatos - dar, totusi, are 7 cal/g!)

4. Redu cantitatea de sare. Aceasta retine apa in tesuturi. Reduci astfel riscul        
aparitiei bolilor cardiovasculare.

5. Nu manca cu cel putin 3 ore inainte de culcare. In timpul somnului  digestia este mult incetinita, iar mancarea va putrezi in stomac. In loc de nutrienti se vor forma toxine.

6. … micile placeri: bomboane, prajituri, chipsuri, produsele de patiserie, etc. nu contin substante nutritive necesare corpului nostru si, in plus,  sunt adevarate bombe calorice! Decat sa mananci o prajitura care furnizeaza 500 calorii si mai creste putin stratul de tesut adipos, mai bine 1,5 kg de fructe proaspete si ai avut de castigat o multime de vitamine  si minerale - adica energie!

7. Mananca doar atunci cand iti este foame!

8. Nu manca citind ziarul sau urmarind emisiunea preferata. Cu siguranta vei exagerea cantitativ!

9. Mesteca bine mancarea pentru o digestie buna!

10. Nu manca sub influenta nervilor. De ce sa iti faci si mai mult rau?        


Informatiile au fost preluate din cartea "Fitness cu Radu", Radu Teodorescu si Luiza Bucur, Editura Coreus Grup, Snagov, 2004.  
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Md. pe 9 Ian 2009, 08:16

    am facut toate aceste lucruri si totusi nu reusesc sa slabesc mai mult de 2 kg.

    0
    0

  • oxx pe 3 Ian 2009, 17:35

    E buna treaba, sper sa ajute.

    0
    0

  • zumm pe 30 Nov 2007, 10:39

    Cat de bine prind astfel de sfaturi !! :)

    0
    0

  • anamaria soceanu pe 15 Nov 2007, 11:26

    va multumesc frumos ptr tot cea ce imi trimite ti

    0
    0

  • Claudia pe 13 Nov 2007, 20:04
    Pentru Cristina

    Hey fata draga, ai 20 ani si ce citeste de departe disperarea in randurile tale...linisteste-te si aduna-te. Sincer iti spun nu e foarte greu ce ai de facut, chiar daca slujba ta nu e una de zi; imi pare rau ptr problemele de sanatate, dar cu un pic de grija vei reveni la linia de plutire, organismul tau e tanar si puterea de refacere este f rapida; Deci, chiar daca mananci noaptea cand vi de la slujba incearca salate in care pui un ou, branza chiar si peste sunt hranitoare si vitaminizante; ziua poti manca ciorbe (si eu sunt fan ciorbe) si ai peste , pui, curcan care le poti face la gratar fara sosuri si alte grasimi adiacente..deci, posibilitati ai multe trebuie sa fi mai optimista , la 20 ani nu ai voie nici macar sa gandesti ca esti baba...esti o tanara care ai toata viata inainte. Bafta si mult noroc!!!

    0
    0

  • cristina pe 13 Nov 2007, 05:27
    vreau sa slabesc......

    Buna sunt Cristina si am 20 de ani....vreau sa slabesc si am nevoie de ajutor de o dieta care sa ma ajute sa pierd kg in plus de sfaturi ptr.sanatatea mea...sunt in Scotia de 4 luni pierd noptile mananc neregulat dorm in timpul zilei foarte mult.termin munca la ora 3 si ajung acsa la 4 dimineata,ma duc sa ma culc la 7-8,mananc cand vin de la munca si cand ma trezesc adica in jur de ora 4 seara,beau alcool nu fac miscare deloc,nici din casa nu ies doar cand am zi libera si atunci sunt in taxi-ul,,....Am nevoie de o dieta care sa ma ajute sa pierd kg in plus si sa am mai multa energie sa fiu mult mi activa.Eu am mari probleme cu calciul nu-l asimileaza corpul meu si trebuie sa mananc...de fapt simt nevoia de a consuma zilnic lactate...am tensiunea si circulatia foarte proaste de asemenea mai am probleme si cu bila,digestia...bila este foarte puturoasa sunt mereu balonata...simt nevoia si vreau sa consum foarte mult supe su ciorbe......Va implor ...am nevoie de sfaturi ptr a-mi imbunatati viata sunt tanara si m simt ca o "baba",lucrez foarte mult 6 zile pe saptamana in casino incep munca la 20:30,si termin la 03:00.am liber doar luni,de gatit gatesc am toate posibilitatile sa mananc si sa urmez orice dieta.... nu se prea gaseste paine si branza dulce cum avem noi dar au fructe de mare peste foarte ieftin....va rog am nevoie de un ajutor ma simt oribila am nevoie de un sfat sa ma ajute cineva sa-mi revin sa fiu din nou tanara activa si frumoasa..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod