Regimul potrivit, la timpul potrivit

Nu folosesti aceleasi metode atunci cand vrei sa etalezi o silueta de vis vara ca cele pe care le pui in practica cand te decizi sa iti recapeti greutatea dupa excesul alimentar provocat de sarbatori. Organismul tau reactioneaza diferit in functie de sezon.

Cum toamna a sosit, nu este cel mai bun moment sa te hranesti doar cu fructe proaspete si sa te intretii mergand la piscina. In aceasta perioada a anului, efortul fizic pe care il depui in timp ce faci sport nu iti permite sa elimini complet caloriile asimilate. Pentru ca glucidele sa te ajute la efortul fizic depus si sa nu se acumuleze in organism, trebuie sa consumi zaharuri lente (amidon, glycogen si celuloza).


Atentie la dulciuri!

In ceea ce priveste nutritia, daca te privezi de anumite alimente in timpul anotimpului rece, favorizezi stocarea grasimilor in organism. Trebuie sa manaci mai curand echilibrat decat lejer. Redu consumul de carne rosie, sosuri si garnituri, precum si pe cel de alcool. O atentie deosebita trebuie sa o acorzi insa consumului de dulciuri pentru ca aici este tentatia cea mai mare.

In sezonul rece, rolul alimentatiei este recuperarea energiei consumate. Organismul se pregateste sa traverseze o perioada oarecum agitata si obiectivul tau va fi restabilirea echilibrului.
Incearca pe cat popsibil sa nu sari peste mese si sa respecti orele acestora. Nu este recomandat nici sa te lansezi in regimuri stricte. A-ti priva stomacul de mancare dupa ce l-ai indopat este sigur cea mai buna cale de a obtine nedoritul efect yoyo.

Gateste fara ulei sau unt

Trebuie sa micsorezi in mod progresiv cantitatea mancata la fiecare masa. Incearca sa nu iti umpli farfuria imediat dupa ce ai golit-o deja si sari peste antreu. Atunci cand gatesti, opteaza pentru gratar, fierberea alimentelor sau prepararea lor cu ajutorul aburilor. Gateste fara ulei sau unt si axeaza-te pe preparate usor de digerat: carne alba, supe, carbohidrati.


Vara putem vorbi de un regim de ajustare: vrei sa pierzi cateva kilograme pentru a arata mai bine in costumul de baie. Obiectivul in sine este deci limitat. Primavara te imbie sa mananci mai usor si sa te plimbi prin parcuri, fapt ce favorizeaza eliminarea surplusului de kilograme. Astfel, conditiile externe te ajuta sa fii mai supla decat iarna dar trebuie sa mentii rigurozitatea pentru a obtine rezultate cat mai bune. Trebuie sa bei multa apa si sa elimini materia grasa.

In acest sezon, anumite persoane asimileaza cu usurinta cateva kilograme sau le recupereaza pe cele pierdute primavara.
Pentru ca in cazul unora, vara este sinonima cu lipsa de activitate, toamna se impune recapatarea siluetei. Sezonul reprezinta un factor important, astfel incat intr-un anumit anotimp esti mai dispusa sa urmezi un regim strict.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod