Optiuni pentru masa de seara

Peste la cuptor cu vin alb (2 portii) Ingrediente

4 lingurite ulei de masline extra-virgin
1 ceapa, taiata felii subtiri
1/2 ceasca vin alb sec
230 g peste cod, taiat in 2 felii
1 lingurita cimbru proaspat, tocat sau 1/4 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
3/4 ceasca cubulete de paine de casa (aprox. 1 felie)
1/4 lingurita boia de ardei
1/4 lingurita pudra de usturoi
1/2 ceasca branza

Mod de preparare

  • prajeste ceapa in 2 linguri de ulei (4-6 minute) apoi adauga vinul si lasa pe foc 2-4 minute, pana incepe sa scada;
  • aseaza pestele peste ceapa, presara cimbru, sare, piper, acopera cu o folie de aluminiu si pune tava in cuptor (aprox 12 minute);
  • amesteca painea cu 2 lingurite de ulei, boia si cu pudra de usturoi intr-un vas mic;
  • intinde branza si acest amestec peste peste si lasa-l la cuptor, descoperit, timp de aproximativ 8-10 minute.

Informatii nutritionale (1 portie): 383 calorii; 19 g grasimi (7 g saturate, 10 g monosaturate); 73 mg colesterol; 15 g carbohidrati; 28 g proteine; 4 g fibre; 337 mg sodiu; 346 mg potasiu; seleniu (48% nzr); calciu (35% nzr); zinc (20% nzr); magneziu (19% nzr).
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Viana pe 15 Iul 2009, 17:55
    Dor de... bucatele bunicii!

    Am citit articolul, cu speranta de a regasi (sau gasi) retete autohtone, gustoase, hranitoare si deloc periculoase pentru silueta sau sanatate. Retete "de pe vremea bunicii", adica traditionale, cu ingrediente usor de gasit, nu neaparat de "luat fatza", ca nu mizam pe un public strain. Doar intamplarea face ca si eu sa locuiesc in Franta si sa fiu mahnita si nemultumita de traducerea incorecta si hilara a multor subiecte. O anume abundentza de "delicioase" in tot locul, in orice moment creeaza un efect contrar: neincredere in ceea ce se ofera si, ca reactie aproape fireasca, parasirea acestui site, in favoarea altora mai bine documentate si prezentate cu mai multa modestie, realism si reala placere de a fi de ajutor cititorilor. Promit si eu ca voi reveni pentru a obtine retete promise, de calitatea promisa, intr-un limbaj accesibil, fara fasoane si, mai ales, din adevaratul tezaur gastronomic romanesc. In caz contrar, ar trebui sa aveti in vedere ca si reclama negativa e posibila... ba, de mai multe ori, este chiar mult mai puternica. Sa speram ca nu va fi cazul si ca proprietarul/administratorul acestui site va avea intelepciunea de a tine cont de parerile vizitatorilor, ceea ce nu prea am remarcat in ultimele... 3 luni, scurse de la comentariul anterior si pana in prezent. Pacat! Dar... romanul e rabdator, chiar daca se afla la mare distantza! :-) Sa auzim, citim numai de BINE! :-)

    0
    0

  • Violettina pe 18 Mar 2009, 06:50
    ... si bucataria romaneasca?!?

    Fara suparare, dar dezamagirea e mare: in loc sa-mi reamintesc gustoase retete romanesti, pline de savoare si cumpatare (totusi!), descopar traduceri gresite, fortzate, comice si... inutile! Traind in Frantza, am acces la branzeturile si ingredientele mentionate, inclusiv la retete CORECT prezentate. Dar, fiind in Romania, cati isi pot procura toate cele indicate? Si DE CE?!? Nu este un site culinar, de arta gastronomica, nu e o sursa de inspiratie pentru o masa "simandicoasa', de epatare a invitatilor. As vrea sa redescoperiti, sa tineti cont de acele minunate preparate romanesti sanatoase si savuroase, care au hranit nenumarate generatii si sa le impartasiti aici, cu modestie si cu sfaturi de bun simt. Va rog insistent sa revedeti si sa corectati "ororile" traduse pana acum ("foita de metal"... ingrediente "mestecate"... etc. etc. etc.), pentru a nu pierde din credibilitate, utilitate si... audientza. Multumesc pentru intelegere, voi reveni, cu speranta de a regasi retete romanesti pentru un regim de viata sanatoasa, demne de un "top sanatate"!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod