Misiune: kilograme in minus iarna asta!

S-a dus vara si incepi sa te lasi pagubasa cand vine vorba despre curele de slabire? Parca nu te mai deranjeaza atat de mult kilogramele in plus, deoarece te gandesti ca oricum le poti ascunde mai usor pe timpul iernii... Insa, vara se reintoarce si iar te vei stresa sa scapi de kilogramele acumulate in acest timp. Asa ca de ce sa nu incerci sa pierzi mai putine kilograme si sa te mentii la grautatea dorita?
Lunile de iarna devin un adevarat calvar pentru anumite persoane care au tendinta de a castiga in greutate in perioada aceasta mai mult decat in celelalte anotimpuri. Daca te numeri printre acestea, urmeaza aceste cateva sfaturi si vino de hac kilogramelor.

1. "Cinsteste-te" din cand in cand! Potrivit unor studii efectuate, persoanele care tin dieta si refuza total consumul unor alimente interzise cateodata (cum ar fi un suc, o bomboana, o bucata de ciocolata) au tendinta de a se ingrasa mai mult decat cei care se mai rasfata uneori cu cate o inghetata sau o prajitura. Asadar, nu trebuie sa te abtii in totalitate de la tentatiile dupa care tanjesti: accepta-le din cand in cand, dar nici sa nu te gandesti la a doua portie.
Un mic rasfat nu strica si mai mult nu iti vei mai simti viata controlata de o dieta cu alimentele ei permise si interzise!

2. Plimba-te!
Daca esti cu masina la cumparaturi, mai bine parcheaz-o mai departe de magazin si profita de beneficiul unei plimbari in aer liber. Acest mic amanunt ca parte integranta a stilului tau de viata te va ajuta sa stai departe de kilogramele nedorite. Cu cat vei face mai multa miscare, cu atat iti vei mari si sansele de a te mentine la o greutate corporala normala. Daca vorbesti la telefon, profita si plimba-te prin casa sau prin birou. La serviciu incearca sa-ti gasesti de lucru alegand macar o data la jumatate de ora o sarcina care implica miscare (copiaza ceva la imprimanta, adu un pahar cu apa sau cafea colegei/ului, etc).
Nu te gandi ca numai orele de fitness sau infometarea te vor ajuta sa slabesti: chiar si activitatile acestea marunte te pot scapa de calorii.

3. Diete minune? Exista asa ceva?
Nu te lasa amagita de dietele miraculoase care depriva organismul de nutrientii de baza, determinand o scadere drastica in greutate, insa imediat dupa incetarea dietei, o crestere la fel de drastica si rapida in greutate. In aceasta categorie ar intra dieta Atkins si vestita dieta cu lichide urmata de mai multe celebritati (care prespune un consum numai de lichide cateva zile in sir). Mai bine ramai la un stil de viata sanatos, o alimentatie echilibrata  (3 mese pe zi) si activitate fizica moderata. Vei pierde mai putine kilograme si va fi un proces mai indelungat, insa nici nu se vor abate asupra ta imediat ce ai mancat putin mai mult.

4.
Fa curatenie in casa!
Da, probabil ca iarna nu este la fel de placut sa te plimbi prin parc ore in sir. Nu peisajul ar fi de vina (care din contra, este ideal pentru unii dintre noi care prefera acest anotimp), ci temperaturile situate uneori cu mult sub zero grade. Bineinteles ca se gasesc solutii si pentru acest inconvenient: pune-ti niste muzica antrenanta si fa curatenie prin casa timp de 20 minute. Ar fi perfect, atat pentru greutatea ta, cat si pentru casa si familia ta sa repeti acest lucru in fiecare zi. Rezultatul: vei avea si casa curata si caloriile arse.

5. Renunta la ingrediente suplimentare!
Cafeaua neagra are 5 calorii. Daca ii adaugi zahar, numarul caloriilor se multiplica. Daca te mai gandesti si la niste frisca, este si mai rau.
Solutia ideala: obisnuieste-te sa bei cafea neagra, sa sari peste ciocolata sau alte dulciuri (iti sunt
permise doar ocazional si in cantitati moderate), renunta la branza din sandvisul de pranz, bea ceai in locul sucurilor carbogazoase. Vei observa o schimbare.

Chiar daca ti se par lucruri obisnuite, aceste sfaturi te vor ajuta sa adopti un stil de viata sanatos in care optiunea de a alege ceea ce este mai bun pentru organismul tau iti apartine in totalitate.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carisma pe 24 Ian 2007, 10:34
    Kilogramele iarna

    Eu cred ca luam ami usor iarna pt ca e frig afara si nu ne mai plimbam atat iar lumina e sczuta si ca sa ne simtim bine mancam .cred ca putem sa ne ocupam timpul cu niste preocupari. si nu vom avea probleme.

    0
    0

  • Airin pe 7 Ian 2007, 16:51
    merita

    Cu rabdare facem fata,pentru a fifrumoase!

    0
    0

  • Airin pe 3 Ian 2007, 15:20

    Bune sfaturi,chiar merita sacrificiile pentru a ne mentine si afi frumoase tot timpul!!!

    0
    0

  • verapopa pe 23 Dec 2006, 20:00

    mananc ce vreau si ce imi place insa fac si putina miscare, consum mult ceai,imi place indeosebi cel verde, si incerc sa fiu cat se poate de activa

    0
    0

  • marioara pe 18 Dec 2006, 21:52
    cred k merita

    eu am o viata foarte activa ...plimbarile mele sunt zilnice cam o jumatate de ora chiar si mai mult...dar ceea ce nu prea pot sa fac e sa renuntz la bucatzica de ciocolata care e zilnik...

    0
    0

  • iri pe 15 Dec 2006, 19:35
    Buna!

    Cred ca merita sa incerc

    0
    0

  • Carmen pe 15 Dec 2006, 08:59
    Se poate

    Este un articol foarte bun, sincer si adevarat, ceea ce trebuie sa inteleaga cei care vor o schimbare in viata sau in dieta este ca in primul rind trebuie ca aceasta sa vina din convigerea fiecaruia, si aici trebuie sa se lucreze cu sufletul si cu mintea, va doresc sarbatori fericite si liniste in suflete !

    0
    0

  • evelina pe 14 Dec 2006, 18:26

    e foarte adevarat!:) eu am incercat deja shi are rezultate pozitive shi din ce in ce mai bune!!!

    0
    0

  • elena pe 13 Dec 2006, 19:50
    super!!!

    Ideal, nu trebuie sa depui mare efort dar ai rezultate mai sigure si de durata. Voi incerca, multumesc

    0
    0

  • iulia ancuta pe 12 Dec 2006, 20:48
    fain... am sa incerc

    pe bune k ma-ti facut curioasa abia astept sa vina anu nou sa ma apuc de cura si sa merg la aerobic si ...sa slabesc .va pup si mult succes in contioare

    0
    0

  • Thalia pe 6 Dec 2006, 20:05
    Buna seara

    d mi se pare bine...o idee buna as vrea sa ma abonez prin e-mail..e posibil?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod