Mentine-ti silueta cu ajutorul fructelor

Cand erai copil, mama ta obisnuia probabil sa te indemne sa consumi cat mai multe fructe. Chiar daca se gandea numai la faptul ca acestea te vor ajuta sa-ti mentii sanatatea si sa-ti fortifici organismul - fructele nu contin colesterol si reprezinta o sursa excelenta de fibre si alti compusi ce reduc tensiunea arteriala, scad riscul imbolnavirii de cancer sau diabet. Dar, pe langa toate aceste avantaje, este de retinut faptul ca fructele te ajuta sa slabesti. Insa nu orice fructe au aceasta proprietate.

In principiu, putem spune ca este vorba si despre un factor de ordin psihic. Fiecare persoana care vrea sa slabeasca isi doreste un regim alimentar prin care sa-si potoleasca foamea, dar sa fie cat mai sarac in calorii. Fireste, vom incerca sa consumam cat mai multe alimente care sa contina cat mai putine calorii. Astfel, cu cat alimentatia este mai bogata in fibre si consumam mai multa apa, senzatia de satietate va persista mai mult timp, iar aportul caloric va scadea in mod semnificativ.

Dupa cum spuneam, fructele te pot ajuta foarte mult in acest sens, insa trebuie sa tii cont de cateva reguli de baza. In primul rand, tine-te la distanta de compoturi (si, in general, de conservele de fructe in sirop), intrucat continutul de zahar este cel mai mare dusman al tau. Tot in categoria "de evitat" se inscriu si fructele uscate, intrucat nu contin deloc apa si in consecinta vei acumula ingrijorator de multe calorii. Prin urmare, cea mai buna alegere o constituie fructele proaspete, iar "vedetele" in domeniu sunt: grepfrutul, pepenele verde, fructele de padure, papaya si piersicile.

Zece trucuri pentru a slabi cu ajutorul fructelor

Nutritionistii americani sunt de parere ca, pentru a obtine cele mai bune rezultate, ar trebui sa consumam cel putin doua cani de fructe zilnic, sau mai mult, daca facem sport. Iata zece sfaturi cu ajutorul carora iti vei putea "gestiona" consumul zilnic de fructe, iar silueta ta va avea numai de castigat.

Stiu ca prajitura aceea cu branza arata absolut irezistibil, insa nici o lupta nu se castiga fara un minim sacrificiu. Multe localuri servesc deserturi pe baza de fructe proaspete, dar in diferite combinatii: cu branzeturi, cu un fursec, sau pur si simplu asortate atat de atragator, incat uiti complet de prajitura buclucasa.
De-a lungul zilei, mananca mere; vei fi mult mai putin tentata de a rontai orice altceva (cu multe calorii, din nefericire).
Tine intotdeauna la frigider niste fructe proaspete. In felul acesta, daca te trezesti de exemplu in mijlocul noptii si ai vrea sa mananci ceva dulce (asa cum ni se intampla multora dintre noi), vei avea la indemana ceva gustos, racoritor si cu (foarte) putine calorii.
Daca mananci la fast food (bine, admitem ca acest lucru nu se intampla decat arareori), evita cartofii prajiti si comanda o salata de fructe la desert.
Inghetata poate fi inlocuita cu iaurt degresat, in care ai amestecat cubulete de fructe variate.
Consumand in fiecare dimineata cate un grepfrut, vei avea energie intreaga zi. Ideal ar fi sa consumi un grepfrut si impreuna cu sandvisul pe care-l mananci la pranz.
Fructele de padure sau piersicile nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata de la micul dejun.
Exista o varietate de modalitati cu ajutorul carora poti pregati deserturi delicioase pe baza de fructe. Pe langa imaginatie, ai nevoie de putin amaretto si de 2 lingurite de zahar. Amesteca, tine la frigider si adauga siropul obtinut intr-un castron in care ai pus capsuni (mici sau taiate felii), zmeura si afine. Este exact cum suna, adica delicios.
Tot pe baza de fructe poti pregati cocktailuri racoritoare si irezistibil de aromate - practic, nu exista nici o limita sau interdictie. Ai nevoie numai de un blender si, bineinteles, cat mai multe fructe. Daca bautura obtinuta este prea dulce, poti sa folosesti suc proaspat de lamaie pentru a "echilibra" balanta.
Avand fructe la vedere, probabilitatea sa le consumi este destul de mare. Asa incat ai acest lucru in vedere si aranjeaza intr-o fructiera cateva banane, piersici si un ciorchine de strugure, spre exemplu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod