Infometarea

Noul stil de viata adoptat trebuie sa va faca placere; acest lucru este foarte important pentru succes. Daca strangeti din dinti si suportati cu greu schimbarile exista sanse mari ca rezultatele obtinute sa nu fie durabile. Daca perceptia dumneavoastra este aceea ca tineti regim, la un moment dat veti intrerupe regimul si va veti intoarce la starea de lucruri initiala.

Pentru a atinge si a mentine o greutate normala trebuie sa priviti pozitiv schimbarile efectuate. Trebuie sa treceti cat mai repede peste orice experienta negativa. Infometarea nu este buna si din acest motiv trebuie sa luati in considerare toate nevoile organismului si sa nu urmati un program rigid, neadaptat in functie de situatie.


Sa presupunem ca va place mult inghetata cu ciocolata calda dar, pentru ca va aflati intr-o perioada de schimbare a obiceiurilor alimentare, stiti ca nu puteti sa mancati asa ceva. Cu toate acestea, intr-o zi vi se poate face pofta. In acest moment, mancati, asa cum ati fot sfatuiti, cativa morcovi pentru a va alina pofta, dar nu se va intampla asta.

Veti incerca apoi iaurt degresat , veti trece la inghetata cu continut redus de grasimi si cu sos de ciocolata si nici nu veti baga de seama cand veti ajunge la o punga cu bomboane de ciocolata. Tocmai v-ati angajat pe o cale gresita. Va veti simti ghiftuiti si vinovati si, ceea ce este mai rau, tot veti dori o inghetata cu ciocolata calda.


Poate infometarea nu va va determina sa trisati, dar cu siguranta va va trezi tot felul se resentimente. Va veti trezi la un moment dat ca singurul scop in viata va fi ziua cand veti putea manca din nou desertul preferat. Va puteti intreba cand se va intampla asta si va veti gandi ca raspunsul va fi: atunci cand terminati regimul.

Rapunsul este insa gresit.


Ce se va intampla daca nu veti exclude complet alimentele preferate din alimentatie, daca veti manca din cand in cand ceea ce va place, dar le veti include in aportul caloric total? Ce se va inatmpla daca la aceste ocazii veti manca cea mai buna inghetata cu ciocolata calda, o veti savura incet si va veti opri atunci cand pofta s-a stins? Veti putea ajunge la concluzia ca daca savurati felul de mancare preferat, daca veti constientiza fiecare inghititura, nu veti avea nevoie decat de cateva inghitituri.

 
Vi se pare imposibil? Trebuie doar sa incercati.

O femeie pe nume Ginny, care a fost inclusa in acest program, a descoperit ca putea sa manance inghetata preferata in ciuda regimului.
Lui Ginny ii placea inghetata si manca un bol in fiecare seara. I s-a spus sa numere inghititurile si sa cuantifice placerea pe care i-o produce fiecare. Ginny a constatat ca in medie lua 16 inghitituri. Primele patru erau delicioase, urmatoarelor zece le acorda mai putina atentie si apoi se concentra din nou asupra ultimelor. Gratie noii metode de concentrare, Ginny a descoperit ca poate elimina cele 10 inghitituri care nu ii produceau nici o reactie.
Remarcabil este faptul ca doar prin concentrare a reusit sa reduca mai mult de jumatate din aportul caloric si de grasimi, obtinand in acelasi timp si placere.


Informatiile au fost preluate din cartea "Clinica Mayo - Despre mentinerea unei greutati sanatoase" de Dr. Donald D. Hensrud, Bucuresti, editura All, 2002, www.all.ro

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Doina pe 11 Apr 2008, 23:37
    Slabesc fara sa vreau

    Nu am fost niciodata multumita de greutatea mea, intotdeauna am considerat ca 2-3 kg sunt in plus insa nu am avut suficienta vointa pt a le da jos... imi era bine shi asa... de cand ne-am mutat cu socrii... slabesc fara sa vreau. Soacra mea gateste infect, superficial, fara suflet shi chiar si cand e buna mancarea imi e sila sa mananc deoarece am surprins-o preparand-o si nu mi-a placut ce am vazut... igiena precara, neglijenta... bleah... imi e rusine sa mananc altceva preparat de mine asa ca mananc ceva pe drum inainte de a ajunge acasa si dupa ora 7 rabd :) si slabesc

    0
    0

  • oana pe 14 Nov 2006, 16:03
    un sfat

    mancati de toate dar putin si cat mai des,daca nu slabesti f mult te pot asiga k te mentii,nu exagerati sa mancati seara ,dar nici sa infometati..cate putin din fiecare..

    0
    0

  • siry pe 30 Oct 2006, 12:37
    Un sfat.

    Tin dieta de patru ani si am slabit 25kg.Mananc inghetata cu fructe, dupa pofta inimii.In rest,foarte multa carne de peste, pasare,lactate si mere.Succes! celor interesati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod