Evitati hormonul care provoaca foamea

Rupeti eternul cerc vicios si nu va va mai fi foame. Acest lucru poate fi controlat de voi insiva, prin propriile voastre mijloace si fara aportul factorilor exteriori, precum medicamentele, care pot avea o influenta nefasta asupra sanatatii. Ele au rolul de a diminua apetitul.
Totul va fi bine pana cand veti atinge greutatea ideala. Totusi, lupta cu kilogramele in plus este pierduta, deoarece atunci cand senzatia de foame va aparea in mod natural, fara sa mai fie inlaturata prin mijloace chimice, veti constata ca ati "recastigat" kilogramele pierdute.

Pentru a controla foamea, reduceti hidratii de carbon. De fapt, aportul exagerat de zaharuri, mai ales al celor rafinate, permite eliminarea rapida a insulinei care favorizeaza depunerea lor sub forma de trigliceride (grasimi).
Din cauza acestor zaharuri rafinate, pancreasul secreta mai multa insulina pentru arderea zaharului consumat.

Asadar, insulina produsa in exces il va elimina si va reduce nivelul glucozei din sange provocand astfel si senzatia de foame. Aceasta se manifesta mai ales in cazul zaharurilor ce se absorb rapid (dulceata, gem, miere, bomboane, ciocolata, produse de patiserie, bauturi carbogazoase).

Zaharul este indispensabil pentru organism, in special pentru celulele nervoase. Trebuie, deci, doar sa-l reducem si nu sa-l suprimam.
Multi nu cunosc faptul ca in fructe si legume se gaseste zahar in cantitati suficiente  pentru a acoperi necesarul zilnic al corpului. De aceea, in timpul curelor de slabire este necesar sa excludeti complet din meniu zaharurile ce se absorb rapid. Cat despre cele cu absorbtie lenta, adica cele transformate (prelucrate termic) inainte de a fi utilizate (painea, cartoful, pastele), consumati-le cu prudenta.

Aceasta reducere a hidratilor de carbon, in afara de faptul ca este benefica pentru sanatate, va va diminua apetitul chiar din primele zile ale curei.

Informatiile au fost preluate din cartea "125 trucuri pentru a slabi si a te mentine in forma", de dr.
Jean-Marie Marineau, traducere Monica Stanciu, Bucuresti, editura Niculescu, www.niculescu.ro
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ralucuta19 pe 16 Iun 2006, 16:20

    e foarte interesant

    0
    0

  • danystanciu pe 13 Iun 2006, 17:34
    alimente

    manaca din fiecare cate putin niciodata pe saturate, eu am 38 de ani si am descoperit ca ma simt bine mancand cate putin din fiecare si ma mentin de 10 ani am aceeasi greutate

    0
    0

  • Oana galina Lia pe 18 Mai 2006, 15:06
    slabire

    Am slabit cu produsele "herbalife", spectaculos 15kg/3luni, frumos, sanatos !

    0
    0

  • adina pe 5 Apr 2006, 09:17
    e pe bune!

    Ma simt obligata,pt toate femeile care la un moment dat au incercat cu disperare sa slabeasca,sa spun ca metoda chiar functioneaza!Pentru un efect garantat,cel mai bine e sa nu te stresezi tot timpul cu chestii gen"trebuie sa slabesc","nu pot minca ce/cit vreau pt ca sunt prea grasa/ingrasa"etc.Unde mai pui ca iti poti permite "luxul"de a minca si ceva dulciuri pe care le strecori printre fructele si legumele proaspete din fiecare zi.Ideal e de inlocuit masa de seara cu un festin din frocte si legume. Una peste alta,pofta buna fetelor si succes!

    0
    0

  • mio05 pe 23 Mar 2006, 22:03

    Daca vrem sa aratam bine,merita sacrificiul excluderii produselor zaharoase rafinate din alimentatie.Succes fetelor!

    0
    0

  • Marin pe 7 Mar 2006, 20:08
    Evitati hormonul care provoaca foamea

    Asadar un nu hotarat produselor zaharoase mai ales rafinate. Deci alimentatie cu multe, multe fructe si legume, deci o alimentatie mai mult naturista. Multumim pentru traducere doamnei Monica Stanciu, editura Niculescu.

    0
    0

  • popescu elvira pe 18 Feb 2006, 16:05
    ghrelin

    Ce ghrelin??! de unde a mai scos-o si pe asta??!!

    0
    0

  • liliana pe 17 Feb 2006, 20:20
    senzatia de foame

    este data de cresterea de HCL ,din stomac,asociata cu senzatii vizuale si olfactive si cu orarul obisnuit de masa!

    0
    0

  • soryna49 pe 19 Ian 2006, 17:49
    cea mai interesanta informatie

    Cea mai interesanta informatie pe care am primit-o astazi avand in vedere ca sunt la cura de slabire dupa SARBATORI.

    0
    0

  • Corina pe 19 Ian 2006, 17:49
    alimente

    Care sunt alimentele recomandate pentru reducerea hidrocarburilor?exista vreun tabel sau vreo lista?

    0
    0

  • afrodyta pe 19 Ian 2006, 17:49
    in privinta titlului

    Din cate stiu eu hormonul care provoaca foamea se numeste ghrelin si se afla in stomac. Cand nivelul de ghrelin este ridiact apare senzatia de foame, deci scaderea nivelului de ghrelin, este solutia pentru controlul apetitului, si nu insulina.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod