Dietoterapia cu apa

Mai mult de jumatate din greutatea noastra corporala este reprezentata de apa, ea fiind prezenta in fiecare celula si in fiecare tesut. Procesele biologice (circulatia, digestia, excretia) depind intr-o enorma masura de apa.

Tot apa este substanta de baza a sangelui si a limfei, intretine masa musculara si pielea tinere, lubrefiaza articulatiile si regleaza temperatura corporala.

Pe masura ce crestem si inaintam in varsta, devine vital sa dam atentie consumului de apa. Cata apa? Undeva intre 6 si 10 pahare de apa plata pe zi. Constipatia, crampele abdominale, balonarea, sunt doar cateva dintre complicatiile care pot aparea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apa.

Asadar, apa are un efect terapeutic major si ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni. Apa previne si trateaza hiperaciditatea gastrica. Aceasta afectiune are drept cauza majora deshidratarea.

Administrarea medicatiei (antacide) fara o hidratare completa va duce in timp la inflamarea stomacului si a duodenului, la ulceratii si chiar la cancere ale tractului gastrointestinal.

Apa previne si trateaza artrita si durerile lombare. Durerile reumatice articulare poate fi un semn de apa insuficienta in organism. De asemenea durerile si anchilozarea lombara pot avea drep cauza principala existenta insuficianta a apei in structura coloanei si a discurilor vertebrale.

Apa previne si trateaza migrenele. Durerea de cap este un semn prin care creierul si ochii atentioneaza asupra unui grad ridicat de deshidratare al organismului si dispare in totalitate atunci cand hidratarea este completa.

Apa previne si trateaza astmul bronsic. Astmul, patologie care afecteaza anual 14 milioane de copii, este si o complicatie a deshidratarii organismului. In astm trecerea libera a aerului este impiedicata si de aceea apa nu paraseste corpul sub forma de vapori. O hidratare completa poate preveni crizele astmatice. Acesti pacienti au nevoie de asemenea si de o serie de saruri, care sa ajute la descompunerea mucusului pulmonar ce se opune trecerii libere a aerului.

Apa previne si trateaza diabetul aflat in faza incipienta la adulti. Diabetul de maturitate este o alta afectiune rezultata ca urmare a unei stari de deshidratare severa a organismului uman. Necesarul de apa al creierului precum si necesarul de apa din circulatie influenteaza producerea de insulina din organism. Asadar, apa si sarurile pot trata diabetul incipient al adultului.

Apa ajuta la scaderea colesterolului. Un nivel crescut al colesterolului poate indica un anumit grad de deshidratare a organismului.

Iata doar cateva motive pentru care ar trebui sa consideram hidratarea completa primul pas spre sanatate si tinerete prelungita. Este foarte adevarat ca auzim tot felul de reclame care te invata cu ce produs sa-ti incepi ziua; noi insa recomandam un pahar cu apa proaspata pentru rehidratare si pentru forma maxima.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod