Dieta - de la teorie la practica

In sfarsit, te-ai hotarat ca la inceputul acestei luni sa inaugurezi viata de femeie supla, care vrea sa se hraneasca sanatos. Gata cu regimurile interminabile, imposibile si mai ales inutile. Gata cu subalimentatia, cu excesele urmate de remuscari deprimante, gata!

Pana aici toate bune si frumoase; ce trebuie insa sa realizati este faptul ca tu esti cea care va tine regimul, tu singura vei fi creatoarea acestei noi persoane, si tot tu vei fi cea care va primi felicitarile. Si ca sa reusesti sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus, iata cateva principii practice care au fost aplicate cu rezultate exceptionale de o serie de celebritati printre care si actrita Victoria Principal.

Primul Principiu

Adopta chiar de astazi bunele obisnuinte! Nu e niciodata prea tarziu sa inveti sa te hranesti sanatos.
E destul sa eviti excesele si sa te feresti de schimbari bruste care pot altera obisnuintele alimentare.

Al doilea Principiu

Trebuie sa stii ce anume se afla in ceea ce mananci! Trebuie sa stii ce contin alimentele pe care le consumi: cum decurge procesul de digestie, care este actiunea vitaminelor si a mineralelor asupra corpului tau si, nu in ultimul rand, care sunt consecintele unui abuz de grasimi, sare sau alta substanta nociva.

Al treilea Principiu

Trebuie sa intelegi de ce mananci mult sau prost! Gandeste-te care sunt obiceiurile tale alimentare pentru a descoperi defectele sau punctele slabe si apoi invata sa-ti respecti corpul si sa nu-l otravesti cu alimente nocive.

Al patrulea Principiu

Nu te ascunde in spatele greutatii corpului tau! Exista un numar foarte mare de oameni dintre cei care s-au ingrasat la un moment dat care isi disimuleaza personalitatea in spatele greutatii lor.
Kilogramele in plus le mascheaza acestora adevaratele sentimente si le servesc drept alibi pentru esecuri.

Al cincilea Principiu

Moderatia si echilibrul sunt cheia unui regim eficient! Dietele pline de privatiuni si cele totale sunt foarte periculoase pentru sanatate si nu pot fi decat provizorii. Adoptati, in schimb, o buna igiena alimentara, mancand in mod echilibrat, pentru ca este necesar sa va menajati corpul, dandu-i "carburant" de buna calitate.

Al saselea Principiu

Regimul este pozitiv! Regimul nu este sinonim cu izolarea. Nu trebuie sa ai deloc senzatia ca fugi de lume. Daca esti obsedata de mancare, fii convinsa de faptul ca desi e agreabil sa mananci, in nici un caz nu e o recompensa. In concluzie, nu acorda mancarii un loc nemasurat de mare in existenta ta.


Al saptelea Principiu

Invata sa faci diferenta intre regimul de slabire si alimentatia sanatoasa, care are ca scop o greutate stabila! Trebuie inteles sensul cuvantului regim; exista un regim de slabit si altul care te ajuta sa-ti pastrezi silueta pentru totdeauna. Regimul este ceea ce mananci, nu ceea ce nu mananci.

Al optulea Principiu

Fii maleabila! Nu foloseste la nimic sa fii traumatizata de ceea ce trebuie si nu trebuie sa mananci. In realitate, alimentele interzise cu desavarsire sunt foarte putine.

Al noualea Principiu

Fii intr-o forma cat mai buna si nu cauta sa semeni cu un stereotip! Nu te stradui, sub pretextul ca cea mai buna prietena a ta arata superb, sa arati si tu la fel. Greutatea ta ideala depinde de mai multi parametri: inaltime, osatura, varsta etc.


Al zecelea Principiu

Ia-ti un angajament fata de tine insati! Straduieste-te sa rezisti in fata tentatiei si fa-ti promisiunea de a face regulat miscare si de a te hrani in mod adecvat.

Cam acestea ar fi principiile pe care trebuie sa le cunosti la inceputul unui program alimentar de la care astepti sa-ti schimbe silueta si implicit viata. Acum poti fi pregatita sa iei cu incredere decizia de a-ti schimba stilul de viata si de a scapa de obsesia kilogramelor in plus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod