Dietă: De ce nu e bine să mănânci multe dulciuri. Efectele zahărului

Este cunoscut faptul că un consum exagerat creşte riscul de cancer şi favorizează apariţia ridurilor. Descoperă de ce nu trebuie să faci excese!
Zahărul rafinat care se regăseşte în majoritatea produselor industriale, fie că vorbim despre dulciuri sau alte sortimente de alimente, are un efect nociv asupra corpului atunci când este consumat în cantităţi exagerate.

Iată cinci dintre cele mai bune motive pentru care nu ar trebui să exagerezi cu dulciurile:

1. Favorizează dezvoltarea cancerului


S-a demonstrat ştiinţific faptul că zahărul rafinat este implicat în dezvoltarea şi răspândirea cancerului, de aceea este important să cunoaştem cele mai nocive efecte pe care le generează odată introdus în corpul nostru.


2. Favorizează apariţia ridurilor


Pielea îmbătrâneşte mult mai repede atunci când consumi o cantitate mare de zahăr rafinat. Odată ajuns în organism, zahărul declanşează un proces natural care poartă numele de glicare.
Astfel, moleculele de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul tânăr. Efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil cu cât consumi mai mult zahăr rafinat.


3. Creşte riscul de cancer la sân, prostată şi colon


Toate cercetările confirmă faptul că persoanele care consumă cantităţi mari de zahăr, au probleme cu obezitatea şi suferă de diabet au un risc mare de a dezvolta cancer la sân, colon sau prostată. Se pare că foarte mulţi specialişti au demonstrat că insulina este implicată în dezvoltarea cancerului, deoarece stimulează factorul de creştere celulară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod