Dietă: Ce să mănânci ca să nu te îngraşi anul acesta. Descoperă trucurile!

Cum ar fi să mănânci pe săturate şi să nu te îngraşi niciun gram în 2014? Dacă la cuvântul "imposibil" te gândeşti, poate ar fi cazul să mai reflectezi puţin la această rezoluţie pentru noul an
Chiar poţi să uiţi de foame şi să te menţii în formă, dar doar dacă mănânci inteligent şi asculţi cu adevărat nevoile corpului tău.

La început de an şi după multe mese copioase de sărbători, îţi juri că vei începe să mănânci mai sănătos. Dacă de obicei uiţi rapid de acest jurământ în doar câteva zile, propune-ţi ca în 2014 să te ţii de cuvânt şi să acorzi mai multă atenţie dietei tale. Iată ce să mănânci în noul an, pentru o greutate de vis!

Mănâncă mai multe alimente proaspete

Un prim obiectiv nutriţional pe care îl poţi stabili în virtutea siluetei şi sănătăţii tale este să mănânci mai multe alimente proaspete, în starea lor naturală.
Fructele, legumele sau nucile sunt pline de nutrienti extrem de importanţi, care se pierd odată ce alimentele sunt preparate termic. Când mănânci hrana în starea ei naturală, beneficiezi de tot aportul de vitamine, minerale şi fibre (care îţi ţin de foame şi te scapă de pofte), fara calorii în plus.

În loc de o omletă cu brânză grasă la micul dejun, încearcă să mănânci o salată proaspătă, care te revigorează instant. Înlocuieşte covrigul de patiserie cu doi morcovi mari şi dulci, la gustarea de după-amiază. Orice poţi consuma în stare naturală te ajută să nu te îngraşi!

Fă-ţi poftele din când în când

Lucrurile interzise sunt cele mai tentante, iar când îţi impui interdicţia de a nu te mai atinge vreodată de pizza sau de meniurile de la Mc Donald's, fast-food-ul se transformă dintr-o dată într-o dorinţă arzătoare.

Evita această capcană şi pune în aplicare un alt plan: permite-ţi satisfacerea poftelor din când în când, dar nu pe stomacul gol.
Cu alte cuvinte, înainte să savurezi un hamburger, mănâncă un bol de legume proaspete ca aperitiv. Bea un pahar de apă şi abia apoi savurează preparatul "păcătos". Vei avea mai puţin loc în stomac pentru el şi mai puţină poftă de a comanda încă unul.

Consumă hrană fără calorii

Există două lucruri pe care le poţi consuma şi care nu au nicio calorie: apa şi fibrele. Cu cât introduci aceste două elemente mai des în dieta ta, cu atât mai suplă vei fi. De exemplu, dacă mănânci o porţie de salată verde cu legume asortate (morcovi, varză roşie, ţelină, broccoli, ceapă etc.), asezonate cu un dressing dietetic, primeşti doar 100 - 150 de calorii.
Combinaţia de apă şi fibre din ingrediente permite însumarea acestui număr mic de calorii, raportat la cantitate.

În plus, multe legume proaspete au nevoie de mai multe calorii consumate de corp pentru a fi digerate, decât conţin ele iniţial (ţelina, de pildă). Aşadar, le mănânci şi slăbeşti, în loc să te îngraşi!

Alege alimente care ard grăsimile

Accelerarea ratei metabolice este posibilă, spun oamenii de ştiinţă care au studiat acest fenomen. Anumite alimente nu doar că nu îngrasă, ci participă chiar la arderea mai rapidă a grăsimilor! Orientează-te către ardeiul iute, ceaiul verde, fructele de pădure, cerealele integrale sau ananas.

Nu ocoli supele şi ciorbele uşoare

Supele de legume şi ciorbele uşoare cu borş, atât de iubite de români, pot fi aliatul siluetei tale în 2014.
Include-le cât mai des în meniul zilnic, întrucat îţi furnizează nutrienţi de calitate, te hidratează, au puţine calorii şi te ajuta să scapi de foame ore în şir.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irinel pe 9 Mar 2014, 10:54
    slabit

    deci trebuie sa mananc multe fructe si legume sa nu ma ingras ?

    1
    1

  • Dyutza_003 pe 21 Ian 2014, 10:04
    Buna

    E adevarat ca supele/ciorbele au putine calorii, dar umfla stomacul, si abdomenul devine proeminent. Am renuntat demult la supe lichide, inlocuindu-le cu supe crema, aproape fara lichid, si e mult mai bine.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod