De ce nu-ți iese niciodată prima clătită?


Probabil că ai făcut multe clătite de-a lungul timpului. Este un desert ușor și rapid. Însă cât de mult ții la aspectul clătitelor tale? Ai observat vreodată că nu-ți iese niciodată prima clătită? Iată de ce!

Care este motivul pentru care nu-ți iese niciodată prima clătită?


Pe scurt, motivul pentru care nu-ți iese niciodată prima clătită este untul. Chiar și clătitele care arată urât au un gust bun. Dar atunci când îți dorești un aspect uniform și o culoare aurie-maro, trebuie să înlocuiești untul cu ulei și să folosești mult mai puțin decât crezi că ai avea nevoie. 

Indiciile au fost în fața ta tot timpul. Aluatul de clătite are deja puțină grăsime în el, adesea sub formă de unt topit. Cât timp gătești clătitele într-o tigaie de teflon, nu vei avea nevoie de mult ulei.
Persoanele care scriu rețetele de clătite sunt conștiente de acest lucru, motiv pentru care aproape toate instrucțiunile din aceste rețete recomandă să ungi tigaia foarte puțin înainte de prepararea clătitelor. Probabil că te-ai gândit că trebuie să folosești unt, dar nu la fel de mult unt pe cât ai crede. 

Untul este un ingredient complex. Toate acele proteine, apa și zahărul reacționează cu căldura din tigaie, iar aspectul clătitelor tale ar putea avea de suferit. De asemenea, vor exista diferențe de textură, cu pete maronii și margini crocante. Poate că acest aspect nu deranjează, dar nu așa ar trebui să arate clătita perfectă.
Untul va continua să închidă la culoare clătitele pe măsură ce se gătesc, ceea ce înseamnă că acestea vor deveni din ce în ce mai întunecate la culoare, pe măsură ce faci mai multe. S-ar putea chiar să se ardă, mai ales dacă tigaia ta este mică și trebuie să faci un număr mai mare de clătite.

Dacă folosești o cantitate mai mică de unt, s-ar putea să te ajute să rezolvi problema, deoarece un strat subțire de unt se va găti și va da o culoare uniformă. Topește puțin unt în tigaie, după care șterge excesul cu un prosop de hârtie. Prima clătită este întotdeauna mai urâtă pentru că trebuie să absoarbă excesul de unt din tigaie.

Dacă vrei să prepari clătite cu adevărat uniforme, maro-aurii dintr-o margine în alta, înlocuiește untul cu ulei vegetal obișnuit.
Acesta este format doar din grăsime, ceea ce înseamnă că nu mai conține apa, zahărul și proteinele din unt. În plus, are un punct de ardere mult mai ridicat, lucru care te ajută să obții mai ușor acea culoare aurie a clătitelor. Pune o linguriță de unt într-o tigaie, șterge excesul cu un prosop de hârtie și toarnă aluatul. 

După aproximativ un minut, ar trebui să vezi cum se formează bulele deasupra aluatului, lucru care îți indică faptul că ar trebui să întorci clătita pe cealaltă parte. Lasă clătita aproximativ un minut și pe cealaltă parte.
Odată ce ai terminat de preparat clătitele, poți să le mănânci cu unt, sirop sau dulceață. În cazul în care vrei să transformi clătitele într-un preparat mai puțin obișnuit, le poți combina cu frișcă și caviar.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod