Cura de slabire si petrecerile de sarbatori

Faptul ca urmati un regim nu trebuie sa va impiedice sa luati parte la o receptie, izolandu-va de prieteni, de familie si de societate in general. La urma urmei, nu v-ati hotarat sa va petreceti restul vietii la o manastire. Aveti, totusi, dreptul de a fi prezent la petreceri si de a va bucura de distractii alaturi de prieteni.
Nu trebuie sa va pedepsiti pentru ca v-ati impus o disciplina care, in cele din urma va va face fericit(a). Este important sa va bucurati, in timpul regimului, de compania celor pe care ii iubiti pentru ca, daca nu veti face asta in perioada de mentinere, atunci cand veti reveni la o viata mai normala, va va fi greu sa va adaptati noilor obiceiuri alimentare.

Dar de se intampla in timpul unei receptii? Vi se vor oferii bauturi alcoolice si, fie la inceputul fie la sfarsitul serii, veti fi invitat(a), probabil, la un bufet incarcat cu mancaruri bogate in grasimi.
Ce veti face?

Iata cateva sfaturi care va vor fi de folos:

1. Pastrati-va intotdeauna paharul plin, nu veti mai fi servit(a).
2. Adaugati apa in paharul cu vin, sub pretextul unei boli de stomac sau a unei suferinte hepatice.
3. In locul unei bauturi alcoolice, cereti un pahar cu apa minerala si gheata plus o felie de lamaie. Toti invitatii vor crede ca beti ceva, ca toata lumea.
4. Alegeti bauturi alcoolice sarace in calorii: Vin sau whisky cu apa, in loc de cocteiluri dulci.
5. Mergeti la toaleta cu paharul in mana. Veti putea inlocui bautura cu apa.
6.
Mancati oua in otet inainte de a pleca de acasa.
7. Daca gazdele insista sa mancati, preferati cruditatile, se gasesc intotdeauna.

Asadar, nu refuzati o invitatie la o receptie. Exista intotdeauna o modalitate de a o scoate la capat, distrandu-va in acelasi timp.

Urmati-va regimul chiar si la restaurant, deoarece, deseori, acest lucru inseamna o evadare si o relaxare.(...) Dar, pentru persoanele aflate la regim, aceasta reprezinta o provocare pe care multi nu vor sa o accepte. Totusi, exista o solutie.

1. Alegeti un restaurant unde vi se ofera: peste, fripturi la gratar, salate.
2.
Daca sunteti invitat fara sa aveti posibilitatea de a alege dumneavoastra restaurantul, alcatuiti-va un meniu in minte, inainte de a pleca de acasa.
3. O data asezati la masa, refuzati meniul care vi se propune si comandati fara ezitare felurile deja stabilite. Veti manca cu siguranta bine, din moment ce v-ati facut dumneavoastra insiva ospatul.
4. Ca aperitiv, comandati apa minerala cu lamaie.
5. Luati mai bine un pahar cu vin decat o bere.
6. Incepeti masa cu o salata imensa. Este ceva hranitor si bun pentru sanatate.
7. Alegeti un peste stropit cu lamaie, o friptura de vaca cu mustar, un cotlet de vitel.
8.
La desert, comandati o salata de fructe proaspete sau pur si simplu capsuni sau un mar. Rexultatele vor fi vizibile.
9. Inceteti sa mancati in momentul in care v-ati saturat, nu mancati mai mult decat va este necesar.
10. Un ultim truc: mancati foarte incet, este cheia succesului.

Informatiile au fost preluate din cartea "125 de trucuri pentru a slabi si a te mnetine in forma" de dr. Jean-Marie Marineau, Bucuresti, Editura Niculescu, www. niculescu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod