Cum se bea cafeaua verde pentru a slăbi

Infuzată sau fiartă, această băutură a devenit foarte apreciată de persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Află cum se bea cafeaua verde pentru a slăbi!

Ce este cafeaua verde?


Practic, boabele de cafea verde nu sunt prăjite, aceasta fiind singura diferență între cafeaua obișnuită și cea verde. Potrivit specialiștilor, prin consumarea acestui sortiment de cafea se stimulează arderile metabolice, ajutându-te astfel să slăbești mai ușor. 

Acidul clorogenic care se regăseşte în cafeaua verde este ingredientul care face minuni pentru siluetă, având capacitatea de a stimula metabolismul şi arderea grăsimilor, în special din zona abdominală şi de pe coapse. 

Pe lângă efectul pe care-l are asupra greutăţii corporale, cafeaua verde combinată cu ghimbir ajută şi la detoxifierea organismului, combate depresia, taie pofta de mâncare şi creşte nivelul de energie. 

Există mai multe studii care vorbesc despre eficiența extractului de cafea verde care ar fi foarte eficient în procesul de slăbire.
Un studiu citat în celebra emisiune ”The Dr. Oz Show”, arată că femeile care au consumat 400 de miligrame de suplimente cu extract de cafea au slăbit până la 8 kilograme în 12 săptămâni, fără să facă nicio altă schimbare în dieta lor.


Ce efecte are cafeaua verde?


Stopează acumularea depunerilor de grăsime

Pentru că nu este prăjită, cafeaua verde are un conținut mai ridicat de acid clorogenic. Acesta se reduce semnificativ atunci când boabele de cafea trec prin procesul de prăjire. Acest acid clorogenic este cel care împiedică depunerea grăsimilor și accelerează metabolismul. Tot acidul clorogenic este cel care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea inimii și în cazul diabetului zaharat, prin inhibarea unei enzime responsabile de formarea glucozei (zahărul) în ficat.
Potrivit unui studiu realizat recent, se arată că o doză de 400 de miligrame de extract de cafea verde reduce riscul fluctuațiilor glicemice cu până la 32%.

Împiedică absorbția carbohidraților

Extractul de cafea verde împiedică absorbția carbohidraților, favorizând astfel procesul de slăbire.

Reglează glicemia după ce ai mâncat

Dacă ai consumat carbohidratți simpli, fluctuatțiile glicemiei sunt foarte mari după masă. Aceasta va crește brusc și va scădea la fel, conducând la apariția senzației de foame mai devreme decât te-ai aștepta. Consumul de cafea verde ajută la controlarea glicemiei, împiedicând astfel fluctuațiile sale, după cum explică specialiștii.

Are un efect puternic antioxidant

Astfel protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi și favorizează eliminarea toxinelor din corp. Cafeaua verde are un conținut mult mai ridicat de antioxidanți, spre deosebire de cafeaua prăjită. 

Scade colesterolul rău

Un alt beneficiu important de menționat este cel legat de faptul că boabele de cafea verde au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău. Tot cafeaua verde este cea care îmbunătățește activitatea cerebrală, conferă mai multă energie, reduce hipertensiunea aarterială și întărește sistemul imunitar.


Cum se bea cafeaua verde pentru a slăbi


Poți să consumi suplimente cu extract de cafea verde sau poți să alegi boabele de cafea verde pe care să le râșnești acasă și să-ți prepari cafeaua.

Descoperă mai jos ingredientele necesare, precum și un video care te ajută să prepari cafeaua verde!

Ai nevoie de:
- 85 de grame de cafea verde boabe, măcinată;
- 350 de mililitri de apă
 
Se lasă la fiert timp de 15 minute la foc mediu. Se lasă la infuzat timp de o oră, după care se strecoară și se poate consuma ca atare.

O altă variantă pentru a prepara cafeaua verde este prin combinarea ei cu ghimbirul, care este recunoscut pentru faptul că accelerează arderea grăsimilor. 

Ca să faci cafea verde cu ghinbir ai nevoie de: 2-3 lingurițe cu cafea verde măcinată, un vârf de linguriță cu pudră de ghimbir și o cană cu apă fierbinte.
Se lasă la infuzat timp de 2-3 minute, înainte de a fi consumată. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Aurelia pe 2 Ian 2024, 15:51
    Hola ,vreau sa cumpar cafea boabe pt a slabi

    Buna vreau sa cumpar cafeaua verde pt a slabi in greutate

    0
    0

  • Simonique41 pe 1 Ian 2019, 12:27
    Cafeaua verde slabeste

    Cafeaua verde aduce multe beneficii organismului. Este foarte buna de consumat dimineata, are un gust un pic mai ciudat dar se poate indulcii cu miere si poti adauga si un pic de ghimbir. Eu adaug ghimbir cand incepe sa fiarba apa, pe urma adaug cafeaua verde si dupa ce s-a racit adaug si mierea de albine.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod