Cum sa nu renunti la o dieta sanatoasa

Tocmai ai aflat de la prietene o dieta excelenta de urmat sau ti-aireinnoit abonamentul la sala. De data asta VEI REUSI sa te tii deprogramul impus de dieta sau sala!

Dar sunt momente - cum ar fi dimineata, atunci cand mergi la sala saucand esti in perioada menstruatiei - cand toate bunele tale intentii sedau batute in fata stomacului care-si cere drepturile! Simti ca nu temai poti lupta cu astfel de momente? Citeste trucurile ce te vor ajutasa fii in forma.

Inainte de a merge la sala
Daca te indrepti spre sala direct de la serviciu, nu-i asa ca simti nevoiasa rontai ceva pe drum? Un biscuite sau ceva saratele? Daca vei manca cevamai consistent in pauza de masa, cum ar fi o banana sau lapte cu cerealenu vei mai fi atat de infometata inainte de a merge la sala. Mai mult,vei avea si energia necesara pentru a duce exercitiile la bun sfarsit.

Si este foarte important sa bei apa chiar inainte de a incepe exercitiile,pentru ca in timpul lor vei pierde multa apa. Daca nu vei consumadestule lichide iti va fi afectata concentarea si vei putea ajungela deshidratare. Ar mai trebui sa incerci sa bei intre un litru sijumatate si doi litri de apa plata zilnic, iar jumatate de cana chiardupa inceperea exercitiilor la sala.

In perioada menstruatiei
Daca te simti mereu in cautare de mancaruri delicioase in timpulmenstruatiei, te poti afla in pericol de a-ti incalca dieta urmata dincauza ciocolatei si a prajiturilor.

Cercetarile au aratat ca in aceasta perioada a lunii femeile consuma cu500 de calorii pe zi mai mult decat intr-o zi normala. Si asta pentru caau nevoie de mai multa energie pe care o capata din surplusul de fier,magneziu, vitaminele B si acizi grasi esentiali.

Fierul este cel care se pierde cel mai mult in acesta perioada side aceea scade rezistenta corpului la infectii si apar senzatiile deoboseala. Pentru a pastra nivelul fierului la inaltime, incearca samananci mai multa carne rosie, legume verzi, nuci, seminte si cereale. Nuar trebui sa-ti lipseasca din alimentatie fructele uscate si nucilenesarate, puiul, curcanul, ouale si pestele.

In fata televizorului
Si mediul in care traim ne poate influenta dieta. De exemplu, daca vreisa mananci floricele in timp ce te uiti la serialul tau preferat, suntsanse ca de fiecare data cand te asezi in fata televizorului sa dorestifloricele.

Pentru a te feri de aceasta capcana, este cel mai bine sa manaci lamasa, decat sa mananci pe canapeaua din fata televizorului. Sa mananciintr-un loc linistit fara ca ceva sa-ti distraga atentia, te va ajutasa te concentrezi asupra mancarii. Asta inseamna ca vei manca mult maiincet si vei sti cand stomacul tau va fi plin.

Daca vrei sa ciugulesti ceva si in fata televizorului, opteaza pentrufructele uscate. Sau bea un pahar de lapte sau o cana de ceai. De multeori credem ca ne este foame, cand de fapt ne este sete, asa ca inaintede a deschide frigiderul, bea ceva.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod