Ciocolata neagra este cea mai sanatoasa

Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasescsi in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultimaora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui saudaca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolataneagra.

1. Ciocolata neagra scade presiunea sangelui

Ciocolata neagra - nu cea alba si nici cea cu lapte - scade presiunearidicata a sangelui. Acest lucru a fost descoperit de medicul Dirk Taubertsi colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Studiul a aparutpe 27 august 2003 in "The Journal of the American Medical Association".Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces. Specialistiispun ca persoanele care au atins o anumita varsta si care au problemecu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la acest suplimentneobisnuit.
Insa va trebui sa echilibrati excesul de calorii continutde ciocolata mancand alte alimente slab calorice.

Antioxidantii din ciocolata neagra

Ciocolata neagra - dar nu cea cu lapte sau ciocolata neagra consumata culapte - este un potential antioxidant, declara medicul Mauro Serafinide la "Italy's National Institute for Food and Nutrition Research" dinRoma. Antioxidantii infuleca radicalii liberi si moleculele distructivecare sunt implicate in aparitia bolilor de sange si a altor afectiuni."Descoperirile noastre indica faptul ca laptele poate anula absorbtia deantioxidanti din ciocolata si, prin urmare, anuleaza benficiile asuprasanatatii care pot deriva din consumul moderat de ciocolata neagra".Cumpara numai ciocolata neagra si evita sa o mananci cu lapte iar dacasanatatea va fi scuza ta pentru consumul de ciocolata, nu uita de cuvantul"moderat".

Studiile

Echipa doctorului Taubert a desemnat sase barbati si sapte femei cu varstecuprinse intre 55 si 64 de ani.
Toti au fost diagnosticati cu presiuneridicata a sangelui, in medie, suflul sistolic la valoarea de 153 sicel diastolic de 84. Timp de doua saptamani, ei au mancat zilnic 100 degrame de bomboane de ciocolata si au fost rugati sa contrabalanseze cele480 de calorii cu alte alimente slab calorice. Jumatate din pacienti aumancat ciocolata neagra si jumatate au mancat ciocolata alba. Cei careau mancat ciocolata neagra au avut o scadere semnificativa a presiuniisangelui (cu o medie de 5 puncte la fluxul sistolic si de 2 puncte lacel diastolic). Cei care au consumat ciocolata alba nu au inregistratnici o imbunatatire.

In cel de-al doilea studiu, echipa lui Serafini a desemnat sapte femeisanatoase si cinci barbati sanatosi cu varste cuprinse intre 25 si 35de ani. In zile diferite ei au mancat 100 de grame de ciocolata neagra,100 de grame de ciocolata neagra cu un pahar de lapte sau 200 de grame deciocolata cu lapte.
O ora mai tarziu, cei care au mancat doar ciocolataneagra au absorbit intreaga cantitate de antioxidanti din organism,plus un ridicat nivel de epicatechina, un compus special continutde ciocolata. La cei care au consumat ciocolata cu lapte, nivelul deepicatechina era foarte scazut.

2. Ciocolata pentru presiunea sangelui: cea neagra este cea mai buna

Ce este cu ciocolata neagra? Este vorba de planta phenol, mai exact,arborele de cacao. Componentele acesteia sunt recunoscute pentru scadereapresiunii sangelui. Ciocolata produsa in Europa este mult mai bogatain phenoli de cacao decat cea produsa in Statele Unite. Daca vrei sa opregatesti in casa, nu uita: cu cat ciocolata este mai neagra, cu atateste mai sanatoasa.

Nu uita sa contrabalansezi consumul de calorii. Doar 100 de grame deciocolata neagra poate contine 531 de calorii.
Daca mananci aceeasicantitate de mere, vei avea doar 52 de calorii, dar nu vei mai beneficiade scaderea presiunii sangelui.

Sfat: nu inlocui alimentele sanatoase cu ciocolata. Dietele multorpersoane contin multe dulciuri. Inlocuieste-le cu ciocolata daca vreisa incerci tratamentul cu trufe.
 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • robert pe 30 Apr 2014, 12:53
    legumele ingrasa ciocolata neagra nu

    bertoti alice esti slabuta rau ... mananc mai multa inainte de culcare

    0
    0

  • razvan pe 2 Mai 2012, 10:13
    despre ciocolata

    http://reducemtot.ro/index.php/una-pe-zi/ciocolata

    2
    0

  • bertoti alice pe 5 Apr 2012, 16:39
    ciocolata neagra

    dragile mele eu maninc zilnic cite o ciocolata neagra aerata de la primola am 46 d ani ,si toata lumea imi spune ca arat supr bine la ani mei ,maninc de toate iar sara nu ma culc fara sa imi maninc portia de 80 gr ciocolata neagra ,dorm ,bine si sint ok sa va convingeti intrati pe faceboock ,,bertoti alice marcela va pup si mincati ciocolata neagra ca nu ingrasa garantat.

    4
    2

  • anutza pe 11 Ian 2012, 16:49
    De ce ne place Ciocolata?

    Noua femeilor,dar nu numai ne place ciocolata.Intr-adevar ciocolata este foarte buna,dar consumand-o in cantitati responsabile(mici),ea va poate fi benefica la imbunatatirea sanatatii.Va pup :-*

    4
    0

  • florin pe 4 Dec 2010, 21:02
    un ajutor va rog

    buna ziua . strada independentei nr 24 orasul busteni judetul ph . , eu ma numesc Golea Stefan Florin . daca vreti si daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile ca toti oamenii. dumnezeu sa va ajute , multa sanatate si va multumim ma numesc florin mihai am 15 ani si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. vin sarbatorile de iarna craciunu mos-nicolae si revelionu, iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna.tata este operat la picior are 2 tije in picior, si doua operatii la picior.din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la magazin , datoriile la oameni care ne mai dau bani imprumut, si noi numai ramanem cu nimic.va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cum puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca orice om.ganditi-va ca suntem 3 frati si nu avem absolut nimic de sarbatori. Am vrea si noi ca orice copil un pom de craciun. dar daca nu avem nu putem face nimic. Dumnezeu sa va binecuvinteze si multa sanatate celor ce citesc. va las numarul meu de telefon sa ma sunati daca vreti sa ma ajutati0731806200 va multumesc

    3
    8

  • nicu pe 27 Oct 2010, 13:47
    pentru mancaciosi

    In sfarsit se poate slabi fara foame ! Este posibil! 100% garantat!!! niculae56@gmail.com

    11
    2

  • CiocoFou pe 21 Ian 2010, 16:16
    blogul de ciocolata

    daca tot vorbiti despre ciocolata buna poate aruncati o privire si aici : www.bloguldeciocolata.wordpress.com

    12
    1

  • Adriana pe 11 Nov 2009, 16:19
    referitor la ciocolata cu piper

    Milka a scos in editia limitata la un moment dat o ciocolata cu ardei iute :) Foooooarte buna era. Nu stiu daca mai este. De o vreme am renuntat de tot la ciocolata. O sa ma reapuc doar de cea neagra :)

    7
    2

  • Buby pe 14 Mai 2009, 11:59
    ...

    daca mănânc ciocolată neagră, chiar nu mă îngraș???:O:O:O;;)

    3
    1

  • burlacu monica pe 30 Mar 2009, 13:26
    sillueta cu ajutorul ciocolatei

    dumneavoastra ziceti ca 2 tablete pe zi, dar ce ziceti de 2 ciocolati pe zi? M-am lasat de fumat, dar m-am apucat de mancat dulciuri si in general ciocolata. binenteles ca se vede, kilogramele sunt in floare pe mine, dar nu stiu ce sa fac. Este ca un drog.Imi este frica sa nu fac diabet sau mai stiu eu ce alta boala. Poate imi trimiteti si mie niste articole pentru sanatate... naturista

    2
    1

  • nluciano pe 5 Ian 2009, 19:23
    saoshdgsaw

    cioco loco./...

    4
    2

  • Mari pe 2 Dec 2008, 14:34
    ciocolata

    Dragele mele doamne, Intre multe altele sunt si eu la fel ca si voi, o mare iubitoare de ciocolata, dar care, asemeni oricarei femei, imi fac griji cu privire la impactul acesteia asupra siluetei noastre. Asa ca m-am gandit cum as putea sa combin placerea degustarii ciocolatei cu mentinerea unei siluete de invidiat. In urma consultarii cu o serie de experti nutritionisti am ajuns la concluzia ca a manca ciocolata nu mai poate reprezenta o problema pentru noi. din contra, este chiar recomadat consumul unei cantitati rezonabile (maxim 2 patratele) de ciocolata (de preferat neagra intrucat are mai putin zahar) pe zi. M-am gandit ca ar fi mai util pentru noi sa strang aceste sfaturi si sa le public pe un blog. Aici veti gasi sfaturi de la nutritionisti, de la alte femei care sunt ca si noi iubitoare de ciocolata dar si de la oameni care au o experienta in acest domeniu. Tot aici va voi da posibilitatea de a va exprima parerile si de a impartasi cu noi din experientele voastre. Blogul va fi gata dupa Sarbatori.

    1
    1

  • cornelia keller pe 29 Oct 2008, 21:17
    fundatia crestina

    Cerere Subsemnata:Cornelia Keller Prin prezenta, solicit in numele fundatiei pe care o reprezint"kindernest-Rumaenien" sprijinul,ajutorul D-voastra atat financiar cat si material. Dorim sa infiintam o casa,un refugiu pentru copii neajutorati,copii strazii,parasiti,intr-un sat numit Rotbav, in judetul Brasov . Dumnezeu ne-a pus aceasta viziune,aceasta dorinta arzatoare pe inima, in asa fel incat nu am putut ramane indiferenti la aceste cazuri dramatice, inumane,dar totusi, reale!... Asa ca, am inceput sa punem umarul la aceasta, si sa facem tot ce ne sta in putiinta pentru acesti micuti, neajutorati care sunt lasati in soarta lor, neingrijiti,needucati,tocmai pentru a veni in ajutorarea, si sprijinul lor. Va rugam in numele Lui Isus,Cel care a zis:"a celor ca ei,este imparatia cerurilor"(Matei 19:14); sa faceti ceea ce Dumnezeu va pune pe inima;In felul acesta ve-ti semana pentru sufletele voastre, iar rasplata lui Dumnezeu nu va intarzia sa apara in vietile D-voastra. Si pentru ca iarna se apropie cu pasi repezi spre noi,va rugam ajutati-ne sa terminam acest proiect, si contactati-ne cat mai curand posibil. Putinul sprijin al D-voastra,e o sansa in plus,un pas in fata catre acesti copilasi, aceste victime omenesti.(Si procentele acelea de 2% catre stat,sau alte datorii, impozite,etc...va vor scuti pe D-voatra, si vor fi in folosul nostru, ne va fi de mare folos).Multumim ca ve-ti gasi o cale potrivita pentru a ne sprijini! Pas cu pas,cu ajutorul Lui Dumnezeu ,si al vostru dragi oameni,putem sa lucram impreuna la finalizarea acestei viziuni pe care Dumnezeu ne-a daruit-o. Investiti in acesti copii,pentru ca ei sunt viitoarea noastra generatie. Va anexez langa aceasta, si o pagina cu persoanele care pot fi contactate, deasemenea o lista cu materialele de care avem nevoie, puteti aceesa si pagina noastra web www.KINDERNEST-RUMAENIEN.DE In speranta ca ne ve-ti trata cu maxim interes si seriozitate,va multumim din suflet pentru sprijinul si ajutorul acordat! Dumnezeu sa va binecuvinteze! Cu tot respectul, Cornelia Keller

    1
    1

  • tzi pe 23 Oct 2008, 02:49
    ciocolata neagra

    ....in general...daca gandesti k te vei ingrasa...si o cana de apa de vei bea te va ingrasa....daca ai avut o adolescenta sanatoasa(mancare/miscare) ...si mananci cat d cat sanatos...asta nu inseaman numai diete kkt, abtineri...viata e prea scurta sa nu o savurezi...insa....sportul, mersul pe jos ...una k te face sa te simti excelent...te elibereaza nervos...cel putin pt o femeie....este excelent...iara ciocolata neagra este fantastica, si nu e negra deloc, e cea mai dulce...e impactul ala psihologic prima data....si in timp o sa vezi rezulatatele...observi un tonus mental...viata poate fi absolut spectaculoasa si asa trebuie sa fie....savurati...asta inseamna placere in cantitati mici dar de calitate. LINDT E cicolata perefcta neagra.85%..my opinions. multumesc

    0
    1

  • mia pe 15 Sep 2008, 15:18
    mmm

    buna! eu vara trecuta mancam ciocolata foarte multaaaa si m-am ingrasat ft tare si aproape sa dau in diabet .. am tinut regim si mi-a scazut diabetul.. si acum nu mai consum asa multa ..doar cate o bucatica

    1
    2

  • John John pe 1 Aug 2008, 21:27
    cioco bono locco !

    Ciocolata neagra mi-a facut numai bine in viata ! Incepand de la faptul ca tot timpul imi zambea pana la ritualul dezbracarii de rochita ei poleita in argint. Un lucru e cert : cu cat e mai neagra e mai rea dar... e mai buuuunaaaa!!! Si cea mai buna investitie pe tremen scurt va fi cumpararea unui vagon de ciocolata pentru ca pretul boabelor de cacao va creste in urmatoarele luni cu 50% din cauza unor epidemii in plantatii. Asa ca de Craciuni va trebi sa renuntati la caltabos ca sa puteti cumpara o patratea de cioco.....Succes !!

    0
    1

  • monim pe 24 Iun 2008, 21:44
    ciocolata

    imi place foarte mult ciocolata si as vrea sa stiu daca persoanele care consuma multa ciocolatavsunt predispuse la diabet Multumesc

    1
    3

  • monica pe 23 Apr 2008, 21:00
    ciocolata in exces

    M-ar interesa sa stiu daca persoanele care consuma multa ciocolata,zilnic cel putin 100gr.,sunt predispuse la diabet sau alte afectiuni.Multumesc.

    6
    1

  • timmy pe 17 Apr 2008, 22:11
    cyoco

    am auzit de ciocolata cu piper si m-am gandit sa va intreb daca in Timisoara se gaseste asa ceva.

    1
    2

  • timmy pe 17 Apr 2008, 22:07
    cioco buuuuuuuuuuna

    UNDE SE GASESTE CIOCOLATA MILKA ,DINAIA CU NAPOLITANE? P.S. STAU IN TIMISOARA

    0
    2

  • oanaleon pe 16 Mar 2008, 16:54
    ciocolata:X

    :X:X:x...cioco...as mank...bn nu intruna...dar.....imi place mult...dar nujjj kt de bn imi face....cn ma poate ajuta..????am auzit k e cioco kre nu ingrasa e posibil asa cv..???mie mi se pare o tampenie...:-J

    0
    1

  • anca vanikiotis pe 14 Mar 2008, 18:28
    ciocolata vs menstruatie

    am citit ca in timpul menstruatiei,consumul moderat de ciocolata neagra e chiar indicat

    1
    1

  • floyd pe 10 Mar 2008, 16:07
    CIOCOLATA BELGIANA

    cine imi poate zice un magazin online de unde pot comanda ciocolata belgiana la un pret acceptabil ?

    1
    1

  • madi pe 7 Mar 2008, 21:33
    ciocolata ingrasa?

    Buna. Sint curioasa si nu stiu este adevarat ca ciocolata ingrasa?Cat trebuie sa mananci zilnic ptr nu a ingrasa? Inainte de menstruatie am pofta mai mult de a manca ciocalata. E rau? multumesc.

    1
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod