Cele 8 alimente care reglează digestia şi te ajută să slăbeşti



5. Ghimbirul
Cu adevărat util este ghimbirul şi ceaiul de ghimbir pe care te poţi baza pentru a-ţi rezolva problemele cu digestia şi starea accentuată de balonare. Se ştie că gimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri străvechi pentru a vindeca diverse afecţiuni. Cercetătorii au identificat peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, care acţionează asupra întregului organism. Iată ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir pentru corp. Ghimbirul îmbunătăţeşte digestia şi rezolvă problemele legate de tranzitul intestinal, stimulează arderea grăsimilor şi scade colesterolul rău.
Adaugă-l în mâncărurile tale sau consumă cea de ghimbir cu regularitate!


6. Alimente care reglează digestia: Perele
Sunt o sursă foarte importantă de fibre care au un rol benefic pentru sănătatea digestivă. Rolul lor este de a înmuia materiile fecale, mărindu-le masa şi facilitând astfel eliminarea lor din tractul digestiv. Acest lucru este de preferat să fie menţinut constant, deoarece astfel absorbţia nutrienţilor este mai bună, riscul de a suferi de boli intestinale este unul foarte redus, iar problemele cu greutatea vor dispărea.
Un alt ingredient esenţial pe care îl conţin perele este sorbitorului, care are rolul de a atrage apa în intestine, lucru care este esenţial în special pentru persoanele care suferă de constipaţie, deoarece favorizează eliminarea materiilor fecale.  


7. Zmeura
Are un conţinut ridicat de fibre care ajută la digestie, iar în plus fructele de pădure sunt printre cele mai indicate persoanelor care vor să slăbească. Zmeura alături de afine, coacăze şi mure au foarte puţin zahăr şi sunt pline de antioxidanţi importanţi pentru sănătate.


8.
Dovleceii

Au un conţinut mare de fibre şi apă, fiind legumele perfecte pentru digestie şi slăbit. Dovleceii şi zucchini sunt au un puternic efect asupra digestiei, favorizând eliminarea toxinelor şi curăţarea intestinelor. Poţi să îi consumi şi în stare crudă feliaţi subţire alături de un sos de roşii cu busuioc, înlocuind astfel pastele care îngreunează digestia.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod