Ce te impiedica sa ai silueta visata?

Buna intrebare, iti vei spune tu. Probabil ca-ti vor fi necesare cateva minute sa-ti dai raspuns la aceasta intrebare si nu este sigur ca vei ajunge "direct la sursa". La urma-urmei, nu se poate spune ca nu te straduiesti: ai un regim alimentar echilibrat, eviti grasimile si faci sport. Dar nu cumva intre acestea se strecoara cateva greseli, neconstientizate ca atare, ce-si pun in mod decisiv amprenta si iti zadarnicesc efortul?

Pauzele de pranz

Este de la sine inteles ca se intampla astfel: cu cat dimineata ta este mai aglomerata si ai parte de mai mult stres, cu atat pofta de mancare va fi mai mare. Te-ai putea gandi ca stresul are efect revers: nu mai ai chef de nimic, si cu atat mai putin de mancare.

Dar adevarul e ca de cele mai multe ori, avem tendinta sa ne hranim din belsug la pranz (mai ales gandindu-ne ca pana spre seara nu vom mai avea ragaz). Acest lucru poate fi daunator, mai ales daca ai o munca sedentara. Incearca deci sa limitezi cat mai mult prajelile si pastele fainoase (cu alte cuvinte, marile tentatii), in favoarea unei salate asortate. De asemenea, tine cont de faptul ca un pranz "greu" va avea impact negativ asupra nivelului tau de energie si al capacitatii de concentrare.

Singuratatea

Cam seamana a Bridget Jones, nu-i asa? Viata profesionala aglomerata ne acapareaza de multe ori si, cand ajungem seara acasa, tentatia de a-i cere frigiderului sa ne tina companie se poate dovedi irezistibila... Si cat se poate de paguboasa, dupa cum vom descoperi nu peste multa vreme.

Ar fi de preferat sa iesi cat mai mult in oras (iar in cazul acesta, "rezolutia salatei" este perfect valabila), iar in eventualitatea in care urmaresti o emisiune captivanta la televizor, umple-ti farfuria cu fructe. Vei fi mult mai castigata, din toate punctele de vedere.

Prea multe calorii

Daca nu mananci mult, nu inseamna ca esti la adapost. Cateodata, un sandvis suculent si (foarte) bogat in calorii este echivalent cu o mica drama in ceea ce priveste silueta noastra. Si, daca poate fi ceva mai rau de atat, multe dintre noi avem tendinta de a comanda exact asa-ceva pentru masa de pranz.

Ei bine, nu exista nici un motiv pentru care sa nu te delectezi astfel, insa pregateste-ti singura sandvisul, care ar putea contine piept de pui la gratar si salata, in nici un caz cartofi prajiti sau sosuri.

Activitatea fizica mareste pofta de mancare

Este adevarat, insa acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa te abtii, gandindu-te ca se va anula efectul miscarii. Dimpotriva: este important sa mananci, pentru a echilibra aportul de glucoza si nivelul de energie din organism. dar mare atentie la ce alegi! Poti opta pentru cereale integrale, un pahar de iaurt si un fruct, sau o portie de orez cu legume.

Stresul de la serviciu

Iata una dintre cele mai des intalnite scuze (adresate noua insene, atunci cand acul cantarului indica o problema). Pentru a preintampina acest lucru, la inceputul fiecarei sapatamani fa-ti provizii: cereale integrale, iaurt, zilnic procura-ti fructe proaspete. De asemenea, ai grija sa ai intotdeauna rezerve de ceai.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod