Bei cafeaua cu lapte și zahăr? Iată în ce ordine ar trebui să le adaugi


Modul în care își bea cineva cafeaua este o preferință personală. Dar cum îți dai seama dacă bei cafeaua corect? Îți place cu zahăr și cu lapte? Dacă da, în ce ordine adaugi aceste ingrediente?

Preferi cafeaua cu lapte și zahăr sau neagră? Iată în ce ordine ar trebui să adaugi ingredientele în cană


Poate că îți place să pui mult lapte în cafeaua ta. După care, mai adaugi și vreo 2-3 lingurițe de zahăr. Dar aroma cafelei nu este ceea ce ar trebui să te îngrijoreze. Nu este nimic în neregulă cu o cafea dulce, plină de lapte. Dar atunci când adaugi mult lapte, pe care nu îl încălzești în prealabil, și adaugi și zahăr, temperatura băuturii scade foarte mult.
În acest fel, zahărul nu se poate descompune în mod corespunzător, așa că ajungi să ai multe granule pe fundul cănii.

Este vorba despre solubilitate. Zahărul nu se dizolvă bine în lichidele reci. De aceea există siropuri simple pentru cafeaua cu gheață și cocktailuri. Ai nevoie de acea temperatură caldă a cafelei proaspete, în mod special dacă raportul tău de zahăr în cafea este unul foarte mare. În mod evident, adăugarea laptelui rece direct din frigider reduce temperatura totală, micșorând capacitatea cafelei ca solvent.
Acesta este motivul pentru care trebuie să adaugi întotdeauna zahărul înaintea laptelui și să te asiguri că zahărul se dizolvă. 

Poți testa și tu acest lucru acasă, făcând o comparație. Adaugă un cub de zahăr într-o cană de cafea și un alt cub de zahăr într-o cană cu 3/4 cafea și 1/4 lapte rece. n cafeaua cu lapte, trebuie să învârți cu o linguriță cu 26 de secunde mai mult pentru a se dizolva cubul de zahăr decât în cafeaua neagră.

Desigur, toate acestea variază în funcție de cât zahăr sau cât lapte adaugi în cafeaua ta de dimineață.
În plus, contează și cât de multă cafea pui în cană în primul rând. Dar păstrarea acestei ordini în ceea ce privește ingredientele te ajută să dizolvi complet zahărul. Dacă adaugi doar puțin lapte, temperatura cafelei nu se va schimba atât de mult, dar tot va trebui să amesteci puțin mai mult zahărul. Dimpotrivă, o cantitate mică de zahăr se va dizolva mult mai repede în cana de cafea care nu mai este fierbinte, pur și simplu pentru că ai de-a face cu o cantitate mai mică de substanță de dizolvat.

Dacă ești fan al zahărului brut, care tinde să aibă o dimensiune mai mare a granulelor, căldura suplimentară este utilă.
Tot ce ai de făcut este să adaugi zahărul în cafeaua fierbinte, să amesteci bine și să torni cât lapte vrei, după ce te-ai asigurat că s-a dizolvat complet zahărul.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod