Anorexie. Interviu exclusiv cu Flavia Apostol despre simptomele bolii. Partea a doua

Continuăm povestea Flaviei Apostol (24 de ani) care ne vorbeşte despre simptomele cu care s-a confruntat în urmă cu 5 luni, când a slăbit brusc şi ajuns să cântărească 38 de kilograme.

După ce ne-a povestit că era un adevărat chin pentru ea să mănânce, reporterul TV a intrat în detalii, vorbind despre simptomele cu care s-a confruntat şi despre şocul pe care l-a avut văzând cum se topesc kilogramele.

Citeşte şi prima parte a interviului ...

Anorexie. Interviu exclusiv cu Flavia Apostol despre lupta cu boala


Eva.ro: Cum ai conştientizat că eşti bolnavă?
Flavia Apostol: Eu sunt un om cu picioarele pe pământ, iar pentru că moderam emisiuni despre nutriţie, ştiu teoria la perfecţie. De asemenea, cunosc şi principiile de slăbit şi mi-am dat seama că este ceva în neregulă cu mine. Însă, mi-am zis că toată lumea are o perioadă în care mai pierde 1-2 kilograme. Abia după aceea am văzut că se accentuează slăbirea şi nu este deloc bine.

Eva.ro: Cum se desfăşura o zi din viaţa ta? Ce activităţi aveai şi cum te hrăneai?

Flavia Apostol: Ajunsesem să consum zilnic între 300-400 calorii, ceea ce este înfiorător de puţin pentru un om care avea activitate profesională.
Trebuia să fiu la randament maximum. Pe lângă tot acest efort, eu alergam zilnic câte 6-7 kilometri, mergeam la sală de 3-4 ori pe săptămână ca să fiu în formă. Într-adevăr, una dintre caracteristicile bolii este preocuparea pentru calorii şi un număr cât mai redus. Însă, eu am încercat să consum alimente mai calorice, cum ar fi caşcavalul. Problema era însă că nu mâncam 100 de grame, ci o feliuţă foarte mică sau nu puteam să consum un albuş întreg la o masă.


Eva.ro: La câte kilograme ai ajuns şi în ce interval?
Flavia Apostol: Pentru că nu am neglijat sportul, dar şi pentru că am ajuns să consum atât de puţine calorii, kilogramele s-au pierdut foarte rapid, astfel că într-o lună şi jumătate am ajuns la 38 de kg. Am slăbit 10 kilograme, deoarece înainte m-am menţinut la o greutate de 47-48 de kilograme.

 




Eva.ro: Care au fost simptomele cu care te-ai confruntat?
Flavia Apostol: Nu mai aveam aceeaşi energie, îmi desfăşurăm activităţile zilnice cu o mai mare greutate şi nu mai aveam acelaşi tonus.Nu-i mai dădeam organismului ceea ce avea nevoie, de aceea aveam stări de leşin şi o stare permanentă de slăbiciune. Se zice că unul dintre simptomele anorexiei este acela că bolnavul doreşte să fie cât mai slab şi atunci când se uită în oglindă se vede totuşi grăsuţ, iar acest lucru îl determină să se acopere ca să mascheze un eventual surplus în greutate. La mine nu era aşa, eu conştientizam cât de slabă eram, nu-mi doream acest lucru, nu ştiam ce să fac ca să-l îndrept, dar totuşi nu reuşeam să mă hrănesc. Pot să spun că nu am avut simptomele clare ale anorexiei, dar resimţeam stare de epuizare accentuată, seara când ajungeam acasă de la muncă nu mai eram în stare să fac nimic.

De multe ori alergam seara şi abia aşteptam să mă culc, pentru că nu mai aveam energia necesară de a face altceva.


Eva.ro: Te-ai gândit vreodată la moarte în toată această perioadă grea?
Flavia Apostol: Îmi dădeam seama că totul duce într-un punct negru. Aş descrie această perioadă ca o închisoare, însă diferenţa între mine şi orice alt deţinut era aceea că deţinutul are o penitenţă de ispăşit şi ştia când e moment să iasă în libertate. În schimb, eu eram într-o închisoare şi nu ştiam când mi se va termina pedeapsa. Putea să se termine în 2 zile, în 3 luni sau niciodată. Mă trezeam dimineaţa şi mă gândeam că o să fiu o persoană normală, o să scap şi o să am obiceiuri alimentare normale. Şi totuşi apărea ceva care mă dădea înapoi şi eram din nou prinsă în acest calvar.


Eu sunt un om care iubeşte viaţa, ţin foarte mult la ea şi a fost un adevărat şoc pentru mine să trec prin această experienţă. Dar am refuzat ideea de moarte. Am realizat cât de gravă este situaţia, însă eram convinsă că Dumnezeu nu mă va lăsa şi mă va ajuta să-mi revin.

Mâine citiţi despre persoanele care au ajutat-o să-şi revină, ce tratament a urmat şi cum s-a automotivat Flavia Apostol ca să învingă anorexia!

 

Fotografii realizate de: Clement Peter

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nu e anorexie pe 2 Oct 2013, 14:43
    ...

    de ortorexie a suferit

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod