Alimente care te "pun" pe slabit

Da, exista cateva alimente care se pot transforma intr-un aliat de incredere cand iti doresti sa slabesti. Cu ajutorul unei alimentatii echilibrate, multa miscare si cateva strategii nutritionale trebuie sa reusesti!
Fibrele

Atat cele solubile, cat si cele insolubile iti pot usura efortul de a slabi.

  • fibrele insolubile te ajuta sa te saturi mai repede, fara sa te ingrijorezi ca ai consumat prea multe calorii. De aceste beneficii te poti bucura, incluzand in dieta ta taratele de grau, painea integrala, fructele si legumele.

  • fibrele solubile te vor ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza din sange (glicemia), fapt care determina o controlare mai eficienta a poftelor culinare si a senzatiei de foame. Acestea formeaza cu apa in care se dizolva o substanta gelatinoasa, care ajuta la transportul si eliminarea din organism a substantelor toxice.
    Include in dieta capsunele, merele, perele, faina de ovaz, naut si fasole.


Alimentele zemoase

Fructele si legumele care au in compozitie o cantitate mare iti dau senzatia de satietatea si vei manca mai putin pe parcursul zilei. Nu uita sa consumi: lubenita, salata verde, rosii, castraveti, ciuperci, grepfrut si pepene cantalup.


Proteine slabe

Proteinele slabe (pui sau peste) consumate la masa de pranz te pot ajuta sa-ti mentii nivelul de energie. Este indicata includerea in dieta a unei portii zilnice de astfel de proteine. Cele mai bune surse de proteine slabe le gasesti in: piept de pui, conserva de ton, somon salbatic (proaspat sau conservat), albus de ou, crab, creveti, piept de curcan, branza tofu, carne rosie slaba, produse lactate degresate, fasole si linte.


Alimente care iti dau bataie de cap

De obicei, oamenii au tendinta de a manca mai putin dintr-un aliment care necesita decojire, dezosare sau orice alta operatiune care impiedica consumarea acestuia fara efort.
Profita de acest lucru si alege mai degraba alunele cu coaja, pastaile de soia in locul boabelor.


Guma de mestecat fara zahar

Contrar opiniei, guma de mestecat fara zahar nu stimuleaza pofta de mancare. De fapt este chiar binevenita o aroma care sa tina papilele gustative "ocupate", prevenind alegerile alimentare mai puternic calorice.


Bauturile fierbinti

Atentie sa nu fie foarte fierbinti, deoarece orice aliment la o temperatura prea inalta este agresiv pentru stomac. Parca ai vrea sa iei masa in oras, insa ti-e frica ca vei manca prea mult si vei incalca planul de meniu? O strategie eficienta pentru a-ti potoli cat de cat foamea este sa consumi o bautura fierbinte (cu cat mai putine calorii) care iti va lua mai mult timp pana sa reusesti sa o termini.
Este recomandat sa alegi acele lichide care contin sub 100 de calorii, precum ceaiul verde sau din alte plante, ciocolata calda, lapte degresat sau cappuccino.


Alimentele picante

Numeroase studii efectuate au aratat ca mancam mult mai putin cand alimentele sunt foarte picante. Plus ca in mod automat le consumam mult mai incet si bem mai multa apa. Asa ca nu strica din cand in cand ardeiul iute si sosurile picante.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • edi pe 29 Mar 2009, 22:09
    intrebare

    la ce este bun pomelo ? . slabeste

    0
    0

  • cristina pe 8 Aug 2008, 15:37
    apa

    Apa bauta in timpul mesei dilueaza sucul gastric si alimentele nu sunt digerate cum trebuie = NOT good

    0
    0

  • eu... pe 25 Iul 2008, 11:31
    Prostii

    Nu strica sosurile picante???? din cate stiu eu intr-o cura trebuie diminuate cat mai mult sau chiar eliminate portiile de sosuri...

    0
    0

  • alecsa pe 3 Oct 2007, 17:50
    ..

    felicitari. si bafta in continuare

    0
    0

  • NUTI pe 25 Sep 2007, 10:32
    daca ai ambitie slabesti

    Buna ziua .Si eu aveam 92kg si an 4 luni am ajuns la 74 kg .Dar caut sa mananc cat mai multe fructe ,fac gimnastica zilnic cate 30 min.seara si 30 dimineata .Paine mananc numai dimineata 1felie graham si am renuntat total la dulciuri.Va doresc multa bafta .

    0
    0

  • Lili pe 11 Iul 2007, 12:11
    Se poate

    Am 17 ani si jumatate si am reusit sa ajung in 6 luni de la 63 la 55 de kg. Probabil va ganditi ca sunt cam putine kg pt 6 luni dar e cel mai sigur asa. E foarte important chiar vital sa nu mai consumi nimic dupa orele 17, sa bei multa apa, sa mananci fructe, putine dulciuri, painea nu am eliminat-o de tot dar am redus cantitatea si am inlocuit-o cu cea neagra, intermediara sau graham, dulciuri cat mai putine, folosesc zaharina si cel mai important 2 ore de gimnastica pe zi in camera mea. Daca veti parcurge de cel putin 3 ori pe saptamana cam o ora de mers pe jos veti face minuni. Si automasajul are efecte formidabile. Devine usor atunci cand ai o vointa de fier. SUCCES!

    0
    0

  • Morosanu Anca pe 24 Apr 2007, 14:58
    Eu am slabit

    Am 28 de ani si acum am 72,3kg. Mult. Dar am avut 80 kg.

    0
    0

  • Bella pe 23 Apr 2007, 18:12
    ;)

    Am si eu o intriebare...Nu prea stau pe acasa si sunt foarte mult in contact cu oameni noi.Eu i principal nu beau decat apa plata insa potsa iau dupa mine ceiutul verde daca 'ma satur' de atata apa,alte produse nu pot inlocui ceaiul facut in casa?:D

    0
    0

  • ina pe 21 Apr 2007, 00:41
    Atentie! articolul asta nu e avizat de nici un dr

    fiinto, tu ai habar de ce scrii? cum adica pere si fasole, pt mentinerea glicemiei? le recomanzi astea diabeticilor? fii f atenta. mai consulta un medic inainte de a-ti expune "gandurile" aici. perele, spre exemplu, sunt considerate fructe dulci, deci nu li se recomanda diabeticilor. n-am mai avut rabdare sa-ti citesc materialul pana la capat. sper doar sa nu-l citeasca vreun bolnav si sa-ti urmeze sfatul. pune mana pe telefon si cere parerea unui dr inainte de a scrie cretinitatile astea.

    0
    0

  • camelia pe 18 Mar 2007, 13:10
    daca am putea renunta la nervi

    Am fi mult mai linistiti si ne-ar ajuta si la silueta daca am putea tine nervii in frau.Pentru a slabi iti trebuie o motivatie puternica.

    0
    0

  • Florentina pe 28 Ian 2007, 10:13
    Fructele nu au asa putine calorii cum credem

    Eu tin o cura de slabire care m-a ajutat sa dau jos 25 de kg.Toata reteta se limiteaza la a consuma orice fel de aliment dar in limita a 1000 de calorii pe zi.Asa ca daca ti-e pofta de o prajitura poti sa manaci(sa fie ceva destul de ra)si renunti la altceva.REGULA de baza:nu depasiti 1000 calorii/zi,apa 2,5 litri(obligatoriu),mers pe jos(foarte mult-ex:din militari pana la ASE o luam pe jos)si cand iti vine sa mananci de nervi mai bine iei un extraveral,te linistesti si realizezi ca nu trebuie sa te razbuni in mancare

    0
    0

  • elena pe 25 Ian 2007, 19:02
    NU lichide inainte de masa!!!

    Nu sunt de acord cu consumarea lichidelor de orice fel inainte de masa!!! dilueaza f tare sucul gastric si astfel se ingreuneaza digestia si asta duce la depunerea clara a ceea ce consumam!

    0
    0

  • carisma pe 23 Ian 2007, 08:49

    Sunt de acord ca daca alimentele sunt picante mancam mai putin prin faptul ca bem apa destul de multa in timp ce mancam sau dupa.Iar in legatura cu legumele si fructele sunt foarte de acord eu in general seara mananc fructe sau legume sau un iaurt.

    0
    0

  • elena pe 22 Ian 2007, 18:35
    multumesc

    ma bucur ca autorul articolului mi-a confirmat regimul pe care il respect eu, da rezultat. Multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod