Afla cum sa iti mentii silueta cu ajutorul dietei Zona

Chiar daca nu esti o fana a competitiilor, in fiecare zi duci o lupta cu tine insati pentru a elimina kilogramele in plus. Daca inca nu ai gasit o solutie care sa te ajute sa-ti controlezi cu succes greutatea, este timpul sa incerci dieta Zona. Te vei bucura, cu siguranta, de rezultate!

Ce este dieta Zona?

Inventata de biochimistul american Barry Sears, in 1995, aceasta a ajuns celebra in Statele Unite si a fost urmata de multe vedete: Cindy Crawford, Demi Moore, Jennifer Aniston si Sandra Bullock.

Dieta se bazeaza, in mare parte, pe combinatia dintre alimentele pe care le consumi zilnic. Altfel spus, poti manca aproape orice, dar trebuie sa tii cont de anumite proportii.

Dieta Zona este una dintre putinele solutii pentru eliminarea kilogramelor in plus care iti permite mentinerea unei stari optime de sanatate, fiind bogata in proteine si avand un continut scazut de carbohidrati.

Daca vrei sa slabesti cu ajutorul acestei diete, trebuie sa stii ca ratia zilnica de calorii trebuie sa provina din urmatoarele surse: 30% din grasimi, 30% din proteine si 40% din carbohidrati, ceea ce asigura corpului tau necesarul zilnic de substante nutritive.

Reguli de baza:

mareste cantitatea zilnica de apa consumata, cel putin doi litri in fiecare zi;
mananca mai multe legume si fructe si mai putine paste fainoase si paine. Legumele si fructele sunt principala sursa de carbohidrati, iar pastele si painea nu trebuie sa depaseasca 25% din cantitatea de alimente pe care o consumi la o masa.
consuma cantitati mici de proteine la fiecare masa;
mananca mai multe mese cu continut caloric scazut;
ia micul dejun la o ora dupa ce te trezesti;
programeaza-ti mesele astfel incat sa nu treaca mai mult de cinci ore fara sa mananci ceva.

Carbohidratii indicati pentru aceasta dieta sunt: mazarea, fasolea boabe, lintea, verdeturile, legumele, fructele si cerealele integrale.

Dintre cei nerecomandati fac parte: pastele, painea, orezul, mango, bananele, morcovii si sucurile de fructe. Daca doresti sa consumi unul dintre carbohidratii neindicati, o poti face, insa cantitatea pe care o consumi trebuie sa fie foarte mica.

Un aport important la rezultatele acestei diete il reprezinta exercitiile fizice. Incearca sa faci zilnic miscare si vei avea parte de rezultate intr-un timp mai scurt. Respectand regulile intocmai, vei observa efectele dupa aproape o saptamana.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marin pe 28 Ian 2011, 08:20
    cum slabesc repede

    buna ziua la fel si eu ka toate fetele am mari probleme cu greutatea datimi va rog un sfat eu azi incep sa urmez o kura si daca fonktioneaza o sa vo spun uratimi bafta

    0
    0

  • claudia pe 13 Sep 2010, 23:16
    vreauuu sa slabesc

    as vrea si eu sa slabesc.....am 1.58 si am 60 kg as vrea si eu un sfat....si am 23 de ani....

    0
    0

  • maria pe 18 Apr 2009, 19:56
    slabit urgent !!!

    as vrea si eu sa slabesc cam intr-o luna ....... am o nunta foarte importanta ........ a verisoarei mele........... am 14 ani , am 63 kg , si 1,65 ...... vrun sfat ceva ..... urgent :D

    0
    0

  • elys pe 27 Mar 2009, 18:16
    cum slabesc intrun timp repede

    as vrea sa slabesc daca se poate intr-o luna si cv...am banketul si am 64 kg la 1.57 m contactatima va rog pe email

    0
    0

  • off pe 25 Feb 2009, 00:42
    buna seara

    buna am 13 ani si as vrea sa slabesk si yo am 45 kg si inaltime 1 ,53 :* va rog :))mai vreau sa mai slabesk la revedere

    0
    0

  • Budau Camelia-Iuliana pe 15 Feb 2009, 21:18
    buna seara

    Am 17 ani,am 1,75m si 63 de kg la varsta mea si inaltimea mea ar mai trebui sa slabesc ce parere aveti imi puteti da vriun sfat .VA MULTUMESC!!!

    0
    0

  • popa pe 17 Sep 2008, 23:39
    buna seara

    Vreau si eu sa stiu cam cate kg ar trebui sa slabesc deoarece am 19 ani, 1,62,65 kg.Astept msj d-voastra.

    0
    0

  • BUBULINA pe 23 Iul 2008, 15:45
    MARE DURERE

    SINCER EU AM 69 DE KG SI 1,65 INALTINE ...CRED CA AM NEVOIE DE O CURA, SPRE DEOSEBIRE DE FETELE CARE AU POSTAT ACELE MESAJE...,FAC AEROBIC LUNEA MIRCUREA SI VINEREA IAR MARTEA SI JOIA ALERG DAR...NU AM REZULTATEA,. AM 3 LUNI DE CAND NU PREA MAI MANANC PT CA NU MAI AM POFTA DE MANCARE SIII...NU AM NICIUN REZULTATA...............SUNT DISPERATA....NU AM DECAT 21 DE ANI,CE SA FAC?

    0
    0

  • Dahnah pe 8 Iun 2008, 21:58
    fiti realiste!

    In primul rand, nu va mai doriti sa slabiti repede in timp scurt, va dereglati tot organismul, fie ca e pt nunta ta sau ca trebuie sa prezinti concurs de Miss. Priviti in perspectiva, sanatatea e cea mai importanta, si asta nu inseamna ca mai bine gras si sanatos, nu. Si eu mi-am dorit intotdeauna repede si mult si daca se poate sa nu se mai puna niciodata. NU EXISTA! Eu cred ca o dieta cu putini carbohidrati (cat mai putini posibil, dar permiteti pe cei buni, ca avocado, ulei de masline, nuci, alune) si nici prea multe grasimi e ideala. Si sportul ajuta enorm si asta e vizibil, chiar daca nu in kg., dar in cm. Dieata asta Zona pare ok, nu am incercat-o, dar ca principii cred ca functioneaza bine. NU va infometati... asta cu portiile e cam aiurea, nu ca trebuie sa iti spergi stomacul, dar daca mereu esti flamand o iei razna, probat! Ceva gen south beach cred ca e o dieta echilibrata, sau chiar asta, Zona, mai ales ca e pe val acuma. Succes la slabit!

    0
    0

  • beatrice pe 16 Mai 2008, 18:29
    trebuie sa slabesc repede

    am 1,70 si 65 de kg. Trebuie sa pierd 15 kg in maxim 2 saptamani pt un casting important...cum sa fac?...P.S. nu am timp de sport...

    0
    0

  • relutza pe 16 Mai 2008, 11:50
    cum sa slabesc repede

    am 1.67m si 57 de kg vreau sa slabesc intr-un timp foarte scurt deoarece am o nunta foarte importanta si nu pot sa ma duc asa asi vrea sa dau jos la solduri si coapse .Ce trebuie sa fac?

    0
    0

  • bezedeaua andreea pe 7 Mar 2008, 20:24
    cum sa slabesc intr-un timp mai scurt?in special la solduri!

    e foarte bine sa ai un corp frumos,dar in acelasi timp si greu!!cum pot sa slabesc intr'un timp mai scurt???

    0
    0

  • alina_alexandra pe 3 Mar 2008, 18:18
    dieta

    eu,am probleme cu silueta desi nu mananc piine,carne de porc,prod din lapte de vaca nu reusesc sa slabesc.Poate cineva sa imi spuna ce sa mai fac? am 96kg la 160cm Multumesc P.S fac si aquafitness

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod