Acizii grasi omega-3 un adevarat salon de frumusete

Adolescenta sau adulta activa, viitoare mamica sau spre menopauza, femeia de azi trebuie sa faca fata provocarilor cotidiene iar regimul alimentar pe care-l adopta este deosebit de important. Grasimile au fost puse la zid insa este important de stiut ca organismul are nevoie de o serie de grasimi benefice sanatatii, cum ar fi acizii grasi omega-3.

Astfel, pe perioada sarcinii femeile au nevoi crescute de acizi grasi omega-3, atat pentru sanatatea mamei cat si a copilului. Viitoarele mamici pot beneficia de proprietatile miraculoase ale acestor grasimi inca de la inceputul sarcinii, dar si dupa sacina, pe timpul alaptatului cand bebelusii sanatosi se pot bucura si ei de actiunea pozitiva pe care o ofera acizii grasi omega-3.

Prevenirea nasterii inainte de termen precum si a depresiei postnatale a mamei, favorizarea unui travaliu mai usor, dezvoltarea nervoasa normala a bebelusului, reducerea incidentei alergiilor la noul nascut, sunt doar cateva dintre beneficiile pe care aportul suficient de acizi grasi omega-3 le ofera.

Cercetarile arata ca nou-nascutii alaptati de mame care si-au suplimentat aportul de acizi grasi omega-3 inainte si dupa nastere, au un coeficient de inteligenta semnificativ mai mare decat cel al copiilor hraniti artificial iar la varsta scolara vor poseda aptitudini de comunicare mai bune si un comportament social pozitiv.

Acizii grasi omega 3 au un impact pozitiv asupra organismului si in ceea ce priveste cancerul mamar, prin mecanismul de scadere a inflamatiei locale, prin inhibarea dezvoltarii tumorilor mamare si prin cresterea eficientei chimioterapiei datorita prezentei lor in organism.

In ceea ce priveste osteoporoza, studiile indica faptul ca prezenta acizilor grasi omega-3 ajuta la consolidarea oaselor prin cresterea nivelului de calciu depozitat.

In ultimii ani acizii grasi omega-3 au fost recunoscuti ca nutrienti esentiali pentru sanatatea si frumusetea pielii. Pe langa prevenirea unor boli cronice, o dieta bogata in acizi grasi omega-3 poate asigura mentinerea unui aspect frumos, tonic si tanar al pielii.

Ce se intampla de fapt cu pielea noastra de-a lungul timpului?

Radicalii liberi, care sunt prezenti peste tot, ataca membrana celulara si astfel rezulta o serie de compusi chimici toxici si inflamatori care consuma proteina esentiala din piele numita colagen, iar pe fondul unui deficit de colagen apar ridurile si in anumite cazuri si alte probleme dermatologice: pielea uscata, celulita, dermatita, eczema sau psoriazisul.

Rolul si actiunea benefica a acizilor grasi omega-3 sunt deosebit de importante in terapia anti-imbatranire; astfel caracterul anti-inflamator pe care-l exercita acesti nutrienti ajuta la combaterea aparitiei premature a ridurilor, a celulitei si a pierderii elasticitatii pielii si la repararea tesuturilor acesteia. In acelasi timp, prin actiunea lor vasodilatatoare si de prevenire a formarii cheagurilor de sange, acizii grasi omega-3 ajuta la mentinerea sanatatii, frumusetii si supletii picioarelor.

Eterna problema a celulitei este mult imbunatatita daca in dieta exista o cantitate suficienta de acizi grasi omega-3 care sa reduca inflamatia pielii, sa ajute la eliminarea lichidelor, si cel mai important, sa imbunatateasca circulatia, pentru a impiedica celulele grase sa migreze spre suprafata pielii si sa creeze aspectul de coaja de portocala.

Exista studii care indica acizii grasi omega-3 ca ingrediente ideale pentru ameliorarea cearcanelor si a ridurilor fine din jurul ochilor.

Acneea, o problema? Tot acizii grasi omega-3 pot fi nutrientii necesari pentru a mentine pielea catifelata, pentru a repara imperfectiunile celulare si a dizolva depozitele de grasime care blocheaza porii.

Si vestile bune continua: acizii grasi omega-3 au un rol esential in sanatatea unghiilor si a parului, ba chiar sunt multe clinice care sustin ca aceste grasimi benefice stopeaza caderea parului si albirea prematura a acestuia.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gina pe 6 Nov 2010, 17:51
    omega 3 -adiministrare la copii

    De la ce varsta se administreaza omega 3 la copii? Va multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod