7 soluţii ca să înlocuieşti gustările nesănătoase cu cele fără calorii

Ştiai că pentru orice gustare nesănătoasă există o altă variantă care asigură nutrienţi esenţiali organismului, iar în plus nu îţi va sabota dieta? Descoperă cu ce poţi să înlocuieşti gustările hipercalorice!

Ştiai că pentru orice gustare nesănătoasă există o altă variantă care asigură nutrienţi esenţiali organismului, iar în plus nu îţi va sabota dieta? Descoperă cu ce poţi să înlocuieşti gustările hipercalorice!

 

1. Înlocuieşte lipia cu beţişoare de legume proaspete
Ca să ai o gustare hipocalorică, dar şi sănătoasă este de preferat să înlocuieşti lipia pe care poate obişnuiai să o consumi cu hummus sau alte pateuri, că beţişoare de legume proaspete. Astfel, vei aduce un plus de vitamine, dar mult mai puţini carbohidraţi. Taie morcovi, tulpini de ţelină, castravete, gulie, ardei, ridichi sau alte legume pe care le preferi şi consumă-le cu sosurile/pateurile vegetale făcute în casă.




2. Înlocuieşte îngheţata din comerţ cu cea din banane congelate
Nimic nu se prepară mai simplu decât îngheţata din banane congelate, fără zahăr, smântână sau lapte. Trebuie să cureţi bananele şi să le păstrezi în pungi închise ermetic la congelator pentru momentele în care ai poftă de o îngheţată aromată. Vezi AICI cât de simplu şi de rapid o poţi prepara!



3. Înlocuieşte fulgii de ovăz cu quinoa
Dacă îţi place terciul de ovăz pe care să-l combini cu aromele tale preferate, află că poţi să înlocuieşti îngredientul de bază cu quinoa. Această cereală se fierbe repede, conţine proteine complete şi o sumedenie de minerale.




4. Înlocuieşte chipsurile din comerţ cu popcorn făcut în casă
Păstrează la îndemână porumb pentru floricele pentru a-ţi face câte o porţie de popcorn atunci când pofteşti la ceva sărat şi crocant de genul chipsurilor. Popcornul conţine mai puţine calorii şi grăsimi, iar în plus vei putea să adaugi singură o cantitate decentă de sare, fără să exagerezi. De asemenea, mai poţi să apelezi la varianta de chipsuri din mălai.


5. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu ciocolata neagră
În loc să cumperi toate acele prăjiturele, napolitane sau alte minunăţii care au un conţinut exagerat de zahăr şi calorii este de preferat să-ţi potoleşti pofta de dulce cu ajutorul câtorva pătrăţele de ciocolată neagră.
Mai poţi să-ţi faci acasă stafide învelite în ciocolată neagră ca să le păstrezi la îndemână. Vezi AICI cât de uşor se fac!



6. Înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci
Alegând cartofii dulci atunci când ai poftă de prăjeli vei aduce un plus de fibre şi vitamine (A, C, B6). În plus, vei tăia 20 de grame de carbohidraţi dacă faci cartofi dulci prăjiţi. O variantă şi mai sănătoasă ar fi aceea de a-i pune la cuptor după ce i-ai amestecat cu puţin ulei de măsline şi rozmarin.


7. Înlocuieşte gălbenuşul din ouăle umplute cu piure de conopidă

Ca să reduci cantitatea de colesterol atunci când prepari ouăle umplute este de preferat să amesteci în umplutură piure de conopidă ca să înlocuieşti jumătate din gălbenuşurile pe care ar fi trebuit să le foloseşti. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod