7 moduri de a te bucura de sărbători fără grija că iei în greutate

Este un fapt demonstrat: iarna, mai ales în perioada sărbătorilor, avem tendinţa să luam în greutate. Chiar dacă nu vorbim despre un surplus consistent, excesul atrage după sine bătai de cap ulterioare, la apropierea sezonului estival. Pentru a te scuti de orice fel de neplăceri, învaţă să îţi menţii silueta pe durata sărbătorilor fără însă ca demersul tău să devină o corvoadă!

1. Ronţăie ceva sănătos înainte


Fie că vorbim despre tradiţionala masă de Crăciun alături de cei dragi, fie despre petrecerea firmei ticsită cu tentaţii periculoase pentru siluetă, secretul este acelaşi: înainte de eveniment, ronţăie o gustare sănătoasă, care să îţi asigure senzaţia de saţietate o bună bucată de timp.

Proteinele sunt alegeri isteţe, în acest caz. Poţi savura, de pildă, un iaurt grecesc degresat, o pară sau două felii de brânză slabă cu ţelină.

2. Mănâncă încet şi tacticos

O altă strategie care te va feri de excese dăunătoare siluetei este cea de a mânca pe îndelete, de a savura fiecare preparat în parte. Astfel, senzatţa de saţietate se va instala mai rapid, iar tu vei putea spune "pas" tuturor preparatelor pe care, în caz contrar, pofticioasă fiind, ai fost fost tentată să le consumi.

3. Aşază-te strategic la masă

În completarea punctului anterior, o idee grozavă este şi aceea de a te aşeza la masa de sărbătoare lângă un invitat despre care ştii deja că mănâncă încet şi/sau puţin. Studiile au arătat că, inconştient, suntem influenţaţi de stilul alimentar al celor din jur - astfel că, dacă se întâmplă să te afli lângă un gurmand, ai şi tu toate şansele să faci excese nedorite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod