5 semne că dieta ta din această perioadă te afectează negativ pe termen lung

Ultimele luni de zile au fost marcate de incertitudine și de anxietate. Probabil că și rutina ta a avut de suferit, inclusiv cea legată de mâncare.
Mese neregulate, comenzi de mancare nu chiar sanatoasa, mai multe dulciuri si mai putin sport. Cu siguranta, se aplica si in cazul tau. In perioada de stat acasa, felul in care ne alimentam a avut de suferit, iar efectele dietei nesanatoase nu intarzie sa apara.

Fiind vorba de mult stres si de o situatie globala incerta, nu trebuie sa te judeci prea aspru. Totusi, trebuie sa stii ca alegerile alimentare din prezent, daca sunt mentinute in continuare, te vor afecta negativ pe termen lung.

Iata 5 dintre efectele dietei nesanatoase pe care este posibil sa le simti deja!


1.
Ai mai multe cosuri si iritatii pe ten decat in mod normal


Daca ai observat ca tenul tau este iritat si iti apar cosuri mai des, este posibil ca alimentatia sa iti influenteze in mod direct aspectul pielii. O dieta plina de zahar, prajeli si semipreparate va crea inflamatie in corp. Apoi, aceasta inflamatie va fi vizibila si pe ten, sub forma de iritatii, bubite sau cosuri.

De asemenea, o dieta saraca in vitamina A poate duce la un aspect tern al fetei, ceea ce poate insemna ten uscat si predispus la iritatii.
Incearca sa integrezi in dieta ta mai multe legume bogate in vitamina A, precum morcovii si cartofii dulci.

2. Esti mereu balonata

Ai senzatia permanenta de balonare, orice ai manca si orice ai face? Este foarte posibil sa ai o dieta nepotrivita. Poate mananci prea mult cantitativ, sau poate consumi prea multe fibre.

Incearca sa fii atenta la momentele in care te simti foarte balonata si sa te gandesti ce ai mancat cu putin timp inainte. Daca balonarea apare dupa ce consumi lapte sau branzeturi, probabil ca ai o intoleranta la lactoza despre care nu stiai.
Limiteaza consumul de lactate si observa daca apare o schimbare.

3. Esti obosita in permanenta

Nu vorbim despre oboseala moderata, pe care o simti la finalul unei zile pline. Vorbim despre acea extenuare accentuata, simtita indiferent de momentul zilei. Nu conteaza ca de-abia te-ai trezit din somn sau este mijlocul zilei; te simti de-a dreptul epuizata. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod