5 secrete de nutriţie ca să te păstrezi tânără. Descoperă-le!

Unul dintre secretele tinereţii fără bătrâneţe este tocmai alimentaţia pe care o adopţi pe parcursul vieţii. Descoperă de la celebrul Dr. Oz câteva secrete de alimentaţie care te păstrează tânără!

Unul dintre secretele tinereţii fără bătrâneţe este tocmai alimentaţia pe care o adopţi pe parcursul vieţii. Descoperă de la celebrul Dr. Oz câteva secrete de alimentaţie care te păstrează tânără!

 

1. Menţine-te la o greutate normală consumând multe fibre!

 

Kilogramele care se adună odată cu înaintarea în vârstă pot să te îmbătrânească, prin urmare este esenţial să ai grijă la siluetă dacă vrei să arăţi mai tânără decât eşti. Cercetările arată că adăugând zilnic 14 grame de fibre în dieta ta vei consuma cu 30% mai puţine calorii. De asemenea, Dr. Oz îţi recomandă să consumi cu regularitate câteva alimente care sunt bogate în fibre, pe lângă fructe şi legume proaspete:

 

  • tăiţei de celofan (transparenţi). Aceşti tăiţei sunt preparaţi din rădăcina cartofilor dulci sau amidonul boabelor de fasole. Deoarece sunt transparenţi după ce-i găteşti au căpătat denumirea de tăţei din celofan. Îi găseşti în magazinele cu specific asiatic sau în diverse magazine online. Dr. Oz îi recomandă tocmai pentru că nu conţin făina albă de grâu care determină creşterea conţinutului caloric, astfel încât 60 de grame de paste din făină albă conţin 200 de calorii. Spre deosebire de pastele obişnuite, în 60 de grame de tăiţei din celofan vei găsi doar 10 calorii.
  • alge marine, deoarece ajută la detoxifierea organismului.

 

 

2. Luptă cu radicalii liberi mâncând sănătos!

 

Cu toţii am auzit de aceşti aşa numiţi radicali liberi care afectează pielea şi favorizează apariţia ridurilor. Dr. Oz susţine câ aceşti duşmani ai pielii pot fi reduşi sau îndepărtaţi dacă avem grijă la alegerile alimentare pe care le facem. Printre alimentele enumerate de specialist ca arme secrete de luptă împotriva radicalilor sunt legumele şi fructele proaspete. Acestea conţin antioxidanţi şi fitochimicali care distrug radicalii liberi.

   

3. Consumă mai multe boabe ca să-ţi păstrezi creierul sănătos!

 

Boabele de fasole, năut, mazăre, linte sau orice alt tip de leguminoase conţin o cantitate mare de proteine şi fitaţi care distrug celulele canceroase, previn îmbătrânirea prematură a pielii şi menţin creierul tânăr.

 

4. Dezvoltă masa musculară consumând proteine!

 

Cu cât vei tonifia mai bine muşchii şi vei dezvolta masa musculară, cu atât mai uşor vei arde grăsimile şi caloriile, chiar şi atunci când dormi, spune Dr. Oz. Pentru a beneficia de acest efect trebuie să consumi o cantitate mică de proteine la fiecare masă: carne slabă, peşte, leguminoase, ouă, nuci, quinoa, spelta, arpacaş.

 

5. Taie zahărul de pe listă!

 

Una dintre cele mai rapide şi eficiente metode de împiedica îmbătrânirea pielii şi de a scăpa de tot felul de dureri este eliminarea zahărului din alimentaţie. Odată ingerat, zahărul provoacă numeroase dezechilibre în organismul şi are un rol puternic inflamator. Dr. Oz recomandă să înlocuieşti dulciurile cu fructele proaspete. (Foto: iStockphoto)

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Di pe 28 Mai 2012, 09:54
    ingrijire ten

    Rodica, ai uitat sa ne spui cati ani ai ;) , merge si la 50 de ani sau e numai pt. "surioarele" noastre pana in 30? :)

    1
    0

  • Chocolate69 pe 22 Mai 2012, 12:19
    Sfaturi de calitate

    Imi place doctor OZ. pacat este ca e doar la tv si nu avem si noi un doctor oz al nostru la care ne putem adresa. Eu am urmat sfaturile lui in maaterie de diete si pot sa spun ca am reusit sa slabesc de la 68 de kg la 62, silueta pe care o aveam in adolescenta. La fel si cu dintii galbeni de la cafea am incercat tratamente de la albire de la eurodualsim de la top shop dar cat timp bei cafea problema persista si am incercat si cu sfaturile lui am reusit sa renunt si la cafea. Va pup fetelor

    2
    0

  • RODICA pe 22 Mai 2012, 11:41
    ingrijire ten

    Mare lucru este, sa taiati zaharul din orice alimentatie; poate fi inlocuit cu succes, cu fructoza.Un alt sfat: o data pe saptamina, puneti pe fata , putin ulei extravirgin de masline, si masati usor; va intra f. repede in piele, si efectul este vizibil, chiar a doua zi.Eu folosesc acest procedeu, de 2 ori pe saptamina.NU CLATITI FATA, DUPA CE ATI PUS ULEIUL! EVENTUAL, SPALATI-VA PE MIINI!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod