5 reguli de dietă pe care ar fi bine să le încalci. Vezi care sunt!

Te-ai săturat de toate regulile pe care trebuie să le urmezi, indiferent de dieta pe care o ţii? Află de la Dr. Oz care dintre aceste reguli pot fi încălcate, fără să-ţi pună în pericol silueta!

Te-ai săturat de toate regulile pe care trebuie să le urmezi, indiferent de dieta pe care o ţii? Află de la Dr. Oz care dintre aceste reguli pot fi încălcate, fără să-ţi pună în pericol silueta!

 

1. Regula de încălcat: Consumă 7 porţii de fructe şi legume
Noua regulă a lui Dr. Oz: Umple jumătate de farfurie cu legume proaspete, indiferent de ceea ce mănânci ca să nu mai fii nevoită să te gândeşti cum să structurezi mesele ca să consumi acele porţii numeroase de legume şi fructe.


2. Regula de încălcat: Nu ai voie să consumi carne roşie
Noua regulă a lui Dr.

Oz: Ai voie să consumi carne roşie în cantităţi moderate şi doar dacă alegi variantele mai puţin grase. Dacă ai poftă de un sandviş cu carne de roşie, mare atenţie la celelalte ingrediente pe care le adaugi. Evită sosurile cu maioneză, smântână şi limitează-te să adaugi în sandviş felii de legume proaspete amestecate cu ulei de măsline.


3. Regula de încălcat: Bea opt pahare cu apă plată în fiecare zi
Noua regulă a lui Dr. Oz: Pe lângă câteva pahare de apă pe care cu siguranţă le consumi în fiecare zi poţi să optezi pentru fructe/ legume/supe care au un conţinut ridicat de apă.
Astfel că nu vei mai întâmpina problema legată de imposibilitatea de a consuma cele opt pahare de apă în fiecare zi. Poţi să alegi: o felie de pepene roşu, o supă uşoară, citrice, salată verde

Un mic test pe care îl recomandă Dr. Oz ca să îţi dai seama dacă organismul tău este suficient de bine hidratat: mergi de 6-7 ori la toaletă pe parcursul zilei? Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că nu trebuie să-ţi faci griji pentru că asiguri o hidratare optimă corpului tău.


4. Regula de încălcat: Trebuie să faci mişcare măcar o oră  în fiecare zi
Noua regulă a lui Dr.
Oz:
Ca să fii în formă este suficient să faci şi 30 de minute de mişcare măcar cinci zile pe săptămână, iar aceste exerciţii nu trebuie să fie extrem de solicitante. Poţi să te plmbi, să urci scările, să laşi maşina parcată mai departe de serviciu, să înoţi, să faci jogging sau câteva exerciţii uşoare acasă. Important este să nu renunţi la mişcare!


5. Regula de încălcat: Nu ai voie să consumi dulciuri
Noua regulă a lui Dr. Oz: Ai voie să consumi deserturi în cantităţi moderate, însă trebuie să le alegi cu mare atenţie. Cercetările arată că cele mai multe persoane care sunt la dietă se confruntă cu pofte culinare mult mai intense dacă exclud total dulciurile din alimentaţia lor.
Prin urmare, există deserturi sănătoase şi hipocalorice care pot să-ţi satisfacă pofta de dulce, fără să-ţi pună în pericol silueta. De exemplu, Dr. Oz recomandă un desert sănătos: amestecă 4 linguri de brânză ricotta cu 1 lingură de cacao pudră, pune crema într-un pahar şi ornează cu fructe de pădure. (Foto: iStockphoto)

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod