5 lucruri pe care trebuie sa le stii cand te decizi sa slabesti

De mult timp te gandesti ca ar fi cazul sa dai cateva kilograme jos, asta daca nu vrei sa iti schimbi complet garderoba. In incercarea ta de a-ti recapata silueta ideala, te infometezi sau iti alegi o dieta usoara si care sa dea rezultate bune intr-un timp cat mai scurt. Atunci cand te decizi sa slabesti, este bine sa tii cont de cateva aspecte importante care vor asigura succesul dietei tale.

1.Indicele de masa corporala

Inainte de a incepe o cura de slabire, trebuie sa iti stii IMC-ul - Indicele de masa corporala care nu este greutatea ideala, ci un indicator ce exprima cantitatea de grasime existenta in organism. IMC-ul se calculeaza astfel: greutatea (exprimata in kilograme) supra inaltimea la patrat (exprimata in centimetri). Nu trebuie sa confunzi IMC-ul cu greutatea ideala. in cazul in care acest indice este sub valoarea 19, esti subponderala. O valoare normala este cuprinsa intre 19 si 25. Daca IMC-ul variaza intre 25 si 29, esti predispusa obezitatii. Atunci cand acest indicator depaseste valoarea 30 avem de-aface cu obezitatea.

2.Ce alimente ii sunt necesare organismului meu?

Indiferent ce dieta ai ales, tine cont de faptul ca organismul uman are nevoi nu doar de vitamine ci si de glucide, proteine si carbohidrati. De accea sunt atat de recomandate dietele echilibrate care includ toate grupele de alimente. Incearca sa consumi atat fructe si legume proaspete, cat si carne de pasare, peste, branza, cereale. De asemenea, este foarte important sa respecti orele de masa si sa consumi zilnic doi litri de apa.

3.Rezultatele rapide nu sunt si durabile

Stii deja de efectul yo-yo si de aceea trebuie sa fii constienta de cat de daunator este organismului tau. Incearca sa eviti dietele fulger care iti promit ca vei slabi 5 kilograme intr-o saptamana. Este posibil, dar tot la fel de adevarat este ca, la scut timp dupa ce ai intrerupt respectiva dieta, te vei alege cu dublul lor de care vei scapa mult mai greu. De aceea este bine sa eviti pe cat posibil acest cerc vicios al dielelor urmate de ingrasre si apoi de o noua dieta, si mai drastica decat precedenta.

4.Ce obiectiv imi propun?

Vrei sa slabesti si atunci cand te intrebi "de ce?" gasesti foarte multe motive. Iti doresti sa ai o talie de viespe, sa iti vina bine orice haina, sa fii multumita de tine si impacata cu aspectul tau fizic, si, de ce nu, sa fii invidiata. Lasand la o parte toate aceste motive, trebuie sa te gandesti daca decizia ta de a slabi este intemeiata sau pur si simplu crezi ca ar trebui sa fii mai slaba decat in prezent. Nu uita ca fiecare om are propriul metabolism si o constructie care, uneori, este ereditara.

5.Sport si iar sport

Sportul este cheia succesului unei diete, indiferent de regimul ales. Asta nu inseamna ca daca faci sport nu trebuie sa iti controlezi alimentatia sau invers. Atunci cand iei laudabila decizie de a nu mai ceda tentatiilor si renunti la rontait si la alimentele bogate in calorii, trebuie sa nu uiti de sport. Opteaza pentru o activitate fizica care iti face placere si stabileste-ti un program pe care sa il si urmezi.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • little angel pe 13 Mai 2008, 21:49
    optimism

    Trevuie sa fii optimista si constienta de faptul ca zilele trec aproape fara sa-ti dai seama. Astfel dak incepi chiar de azi, si ai vointa ..incet -incet, cu trecerea timpului, vei vedea rezulatatele. Primele zile sunt mai grele, apoi ai sa te obisnuiesti, iar cand vei vedea schimbarile...te vei simti plina de vointa. Ai incredere, asa a fost si in cazul meu. Si parerea mea e ca trebuie sa ai un stil de viata sanatos si sa nu urmezi diete-fulger.

    0
    0

  • Adela pe 2 Mai 2008, 11:50
    curaj !

    Jeni, Ligia are dreptate in ceea ce a spus. Un regim de viata sanatos poate face minuni pentru silueta. Cat despre vointa...........trebuie sa te gandesti pur si simplu cum vei arata cand vei slabi si vei ajunge la greutatea ideala. Si trebuie ca din acest moment sa renunti la dulciuri si grasimi, nu trebuie sa amani inceperea dietei. Asa vei reusi sa ai succes

    0
    0

  • ligia pe 19 Mar 2008, 17:52
    vointa!

    Draga mea jeni,am trecut cu succes de varsta de 30 de ani si mai nou toti barbatii care pana acum nici nu ma vedeau s-au apucat sa-mi faca o multime de complimente. Daca nu te-a stimulat nimic pana acum ,retine: functie de ce mananci corpul tau reactioneaza pozitiv sau negativ.E ca o masina careia daca ii pui benzina proasta nu ai cum sa ii ceri performanta si viteza. Schimba treptat ceva si sa-ti zic ce am observat eu: -parul tau va arata mai bine. -unghiile vor fi ok-vezi cerealele -nu glumesc! -nu ti se mai irita pielea de la orice fleac. -digestia ta va merge ceas-eu mananc diverse combinatii de fulgi de cereale si nu mai arat ca un balonas+ blugii vin muuult mai bine!!! -mere! kiwi! portocale (atentie uneori baloneaza) succes

    0
    0

  • iulia pe 14 Mar 2008, 16:24
    dieta

    asa e, e greu daca nu ai vointa, dar nu imposibil. intr-adevar diete fulger nu fac decat rau, si kg revin, am invatat pe pielea mea. cel mai bine este sa ne controlam regimul, stilul de viata mai ales

    0
    0

  • jeni pe 3 Mar 2008, 11:04
    fără voinţă

    Bună. Imi place site-ul vostru e foarte instructiv, dar ce să fac dacă nu am voinţă. Da-ţi mai multe căi pentru a avea voinţă.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod