10 alimente care nu îngraşă. Le poţi consuma în neştire!



6. Conopida

Este o legumă care conferă saţietate, însă cu foarte puţine calorii (100 de grame de conopidă conţin 25 de calorii) şi poate să fie o alegere perfectă pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus. Ea furnizează multă vitamină C şi K, fiind mai nutritivă atunci când este consumată în stare crudă sau fiartă puţin la abur.


7. Roşiile

Au un conţinut calori scăzut şi furnizează corpului o mulţime de nutrienţi: licopen, vitaminele A, C, B2, acid folic, fibre, potasiu. Fie că le consumi crude, ori în sosuri simple sau la cuptor, roşiile se pot consuma în cantităţile dorite fără să-ţi afecteze silueta.



8. Afinele

Au un conţinut ridicat de antioxidanţi şi nutrienţi, substanţe esenţiale pentru sănătatea corpului. 100 de grame de afine conţin 80 de calorii, astfel că le poţi consuma în siguranţă fără să-ţi pui în pericol silueta. De asemenea, afinele conţin antocianină, un puternic antioxidant care protejează celulele şi ar putea preveni cancerul. Studiile arată că antocianinele au efecte antiîmbătrânire şi previn bolile cardiovasculare prin efectele lor anticoagulante.


9. Căpşunile

Sunt bogate în fibre, substanţe antiinflamatorii şi potasiu, fiind în acelaşi timp un alimente sărac în calorii. Conţinutul lor mare de antioxidanţi este cel care conferă protecţie împotriva unor boli grave cum ar fi cancerul, dar tot ei întăresc sistemul imunitar şi previn îmbătrânirea prematură a pielii.
Acidul folic, potasiul, magneziul şi manganul sunt câteva dintre cei mai importanţi nutrienţi pe care îi furnizează căpşunile. De asemenea, datorită conţinutului mare de fibre, căpşunile reglează tranzitul intestinal, ameliorând astfel procesul de digestie.


10. Cireşele

Sunt sărace în calorii (100 de grame de cireşe conţin 50 de calorii) şi le poţi consuma oricând. Deoarece sunt făcute din mai mult de 75% apă şi cu un conţinut scăzut de calorii te ajută să îți satisfaci senzația de foame pentru o perioadă mai lungă de timp decât alimentele și băuturile cu un conținut caloric mai mare.
Cireșele au și un conținut bogat de fibre, iar fibrele accelerează pierderea în greutate și reduc nivelul colesterolului prin încetinirea absorbției sale în sânge.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Neutru pe 24 Iun 2017, 15:49
    insulina

    Ceea ce ingrasa este insulina. Fara prezenta sa in sânge nici o calorie nu se poate depune. Prezenta insulinei este stimula de consuymul de carbohidrati.In absenta insulinei puteti manca chiar slanina goala fara sa va ingrasati.Grasimile nu se depun, in absenta insulinei, ele sunt arse in totalitate de organism.Inamicul este insulina si nu caloria. Ingurgitarea a 5.000 de calorii fara prezenta insulinei,inseamna zero grame de grasime,in schimb in prezenta insulinei e evident ca 5000 de calorii ingurgitate va ingrasa mai mult decât 1500 de calorii....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod